עוגיות שיבולת שועל ללא סוכר – מתכון טעים ובריא!
עוגיות שיבולת שועל ללא סוכר – מתכון מדהים ובריא!
עוגיות שיבולת שועל עשויות להיות הכוכבות של כל פינוק יומיומי! למי מאיתנו לא מתחשק לנשנש משהו מתוק וטעים במהלך היום? אך מה אם נגיד לכם שאפשר ליהנות מעוגיות שגם טעימות וגם בריאות? עוגיות שיבולת שועל ללא סוכר הן אופציה מושלמת לכל מי שרוצה לפנק את עצמו בלי רגשות אשם. הכינו את עצמכם לנשנוש שממכר, נעים ומעלף – כל ביס יגרום לכם לרצות עוד!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 12-15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגיות המושלמות האלו, נצטרך את הרכיבים הבאים:
- 100 גרם שיבולת שועל
- 2 בננות בשלות (או כל פרי אחר שאתם אוהבים)
- 1/2 כוס חמאת אגוזים (כגון: אגוזי לוז, שמאלץ או קקאו)
- 1/4 כוס קוקוס מגורר
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם פירות יבשים קצוצים (שזיפים, תמרים, או התאמה אחרת)
- 100 גרם אגוזים קצוצים (לשדרוג טעמים: אגוזי מלך או לוז)
בשורות הבאות נצרף טיפ מגניב: אפשר להמיר את הבננות בקצת רסק תפוחים. זה יוסיף מתיקות נהדרת וגם יהפוך את העוגיות לאוריריות ונימוחות!
שלבי ההכנה
ההכנה היא מהר ועשויה להיות חוויה די כיפית! ככה בכלל צריך להכין עוגיות
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מועכים את הבננות בעזרת מזלג עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים את חמאת האגוזים ומערבבים כראוי.
- מוסיפים את שיבולת השועל, הקוקוס, הקינמון והמלח ומערבבים עד שתערובת אחידה מתקבלת.
- סוחטים פנימה את הפירות היבשים והאגוזים ומערבבים היטב.
- שמים כף מתערובת העוגיות על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
- מניחים את העוגיות עם רווחים כדי לאפשר התפשטות בזמן האפייה.
- אפויים במשך 15-20 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב.
- מקררים את העוגיות על רשת לפני ההגשה.
וכך, הגעתם לעוגיות הבריאות והטעימות ביותר, שלוקחות אתכם למקום חדש מדי יום.
שדרוגים ותוספות אפשריות
ואם חשבתם שזה הכל, אז תחשבו שוב! יש אינספור דרכים לשדרג את העוגיות האלו ולהתנסות בטעמים שונים:
- אפשר להחליף את חמאת האגוזים בממרח שוקולד לטעם שוקולדי ומושחת!
- רוצים עוד מתיקות? ניתן להוסיף כפית דחוסה של דחוס דקל (סירופ מייפל, דחוס מייפל או דחוס סוכר קוקוס).
- הוספת pepitas (גרעיני דלעת) תוסיף פריכות ונפח!
- לגרסה טבעונית, יכול להיות שימוש בחמאת שקדים וטבעות אגוזים.
- אפשר להמיר שכבות שוקולד בריבה מבית גם או מדמסת (כמו שוקולד מריר שנמס).
עכשיו, כאשר כל התוספות הללו על השולחן, כל אחד יכול לבחור וליצור את העוגיה המושלמת עבורו. לכל טעם יש מקום!
שאלות ותשובות
איזה פירות אפשר לשים בעוגיות?
שיבולת שועל ללא סוכר יכולה להכיל פירות יבשים שונים כמו תרגום שזיפים או תמרים, ניתן גם לשים תותים או קיווי קצוצים!
האם אפשר להכין עוגיות אלו עם קמח?
כמובן, אך ההמלצה שלי היא לשמור על שיבולת השועל כבסיס! אם רוצים דחיפה, אפשר להוסיף רק קצת קמח חיטה.
איך שומרים על העוגיות לאורך זמן?
עדיף לשמור אותן בקופסה אטומה במקרר. כך תוכלו ליהנות מהן על פני שבוע לפחות.
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
בהחלט! אפשר להקפיא את העוגיות ואחרי שיגיעו למצב קפוא, להניח אותן בשקית קפיצה מתאימה.
מה היתרונות הבריאותיים של שיבולת שועל?
שיבולת שועל זו גם עשירה בסיבים תזונתיים, תורמת לתחושת שובע ומסייעת לשמור על רמות סוכר בדם תקינות.
האם ניתן לשדרג את הטעם עם תבלינים אחרים?
בהחלט! אפשר לנסות שילובים שונים של תבלינים כמו ג'ינג'ר, אגוז מוסקט או אפילו תמצית וניל.
למה העוגיות יוצאות רכות מדי?
אם העוגיות יוצאות רכות, יתכן שלא אפיתם אותן מספיק זמן או שלא אספתם ביסים בעורף. ברגע שהיא מתייצבת, היא מתיישרת.
מה עוד אפשר לשים בעוגיות במקום אגוזים?
אם יש אלרגיה לאגוזים, אפשר להמיר בשקדים או אפילו בשקדים קלויים.
כמה הרבה יש בעודף בריאותי בעוגיות?
על פי הרכיבים, העוגיות הללו בהחלט לוקחות את הקטגוריה של הבריאות צעד קדימה! מעניין, לא?
האם יש הבדל בטעם בין העוגיות עם ובלא סוכר?
כמובן. עוגיות ללא סוכר יהיו הרבה יותר טבעיות וטעימות למי שמחפש חוויה של טעמים אמיתיים.
אז מה אתם מחכים? תכינו את המתכון המהמם הזה, תשתפו את המרשמים ברשתות החברתיות ותפיצו את המתוק הזה לחברים שלכם. בתיאבון!