עוגיות שיבולת שועל ושוקולד טבעוניות שלא תפסיקו לאכול
"`html
עוגיות שיבולת שועל ושוקולד טבעוניות
עוגיות שיבולת שועל ושוקולד טבעוניות הן לא סתם מתכון – מדובר בקסם של טעמים וטקסטורות שמצליח לרגש גם את הסקפטיים ביותר. כל מילה על העוגיות הללו מדברת על חוויות שנעים לחלוק, על התרגשויות בזמן ההכנה, ועל פתרונות שמתאימים לכל אחד ואחת. אם אתם רוצים לקחת את הביסים שלכם לרמה הבאה, אתם במקום הנכון. בעוגיות הללו יש שילוב מדהים של שוקולד בוטיק שנסמס בפה ושיבולת שועל שמוסיפה את המרקם הקרמלי המושלם. האם אתם מוכנים להתמכר למכונה המושלמת הזאת? בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה כולל: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12-15 עוגיות
המרכיבים הדרושים
עכשיו הגיע הזמן לחשוף את החומרים הנפלאים שצפויים להפוך את העוגיות האלו למשהו אגדי. נדרשים מספר רכיבים פשוטים, שיכולים להיות מצויים בכל מטבח. ובכן, מה הוא הסוד?
- 2 כוסות שיבולת שועל רגילה
- 3/4 כוס קקאו איכותי (רצוי אורגני)
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 1/2 כוס שמן קוקוס נוזלי (או שמן צמחי אחר)
- 1/2 כוס חלב שקדים (או כל חלב אחר שאתם אוהבים)
- 1/2 כפית קינמון (לא חובה, אבל מוסיף המון)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ (ודאי שהוא טבעוני!)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
עובדות על רכיבים
לשיבולת השועל יש יתרונות בריאותיים רבים – היא מסייעת בשמירה על רמות קיבה מאוזנות, מעברת לזרחילום לחיים בריאים ואורח חיים פעיל. אפשר לשלב טעמים נוספים כמו אגוזים, יבשים ואפילו פרליני שוקולד, כך שכל מי שטועם לא יכול להפסיק!
שלבי ההכנה
עכשיו, הגיע הזמן להתחיל עם ההכנה! בואו נספר שלב אחרי שלב על תהליך הכנת העוגיות, כמו שהן עשו אותנו מאושרים כל כך.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס, ומניחים רדיד אלומיניום או נייר אפייה בתבנית אפייה בגובה 30 ס"מ על 40 ס"מ.
- מכינים קערה גדולה ומערבבים את שיבולת השועל, קקאו, סוכר, מלח, קינמון וסודה לשתייה.
- מוסיפים את השמן והחלב, ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
- סוחטים פנימה את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהשוקולד מפוזר באופן אחיד בתערובת.
- בעזרת כף, מעבירים כפות מהתערובת אל התבנית, משאירים רווחים בין הכדורים.
- עושים את זה על כל התבנית עד שהתערובת נגמרת.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להתייצב.
- מוציאים מהתנור ומשאירים להתקרר על רשת.
מרכיבים חלופיים
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית יותר או כאלה שיש להן מגבלות תזונתיות, אפשר לשלב במקום חלב שקדים חלב סויה, או אפילו חלב קוקוס לגמרי להשאר עם טעם קרמי שמימי. ניתן להחליף את השוקולד במוס שוקולד מריר טבעוני או לשים פירות יבשים כמו אגסים או תמרים.
תוספות ושדרוגים
השדרוגים כאן הם בחירה פופולרית! אפשר לשלב: אגוזי לוז קצוצים, חצאי שקד או אפילו פירות טריים! ולא לשכוח – במידה ואתם אוהבים מאוד את השוקולד – אפשר להוסיף קקאו נוסף למתכון, ושיהיה תענוג מרהיב לכל טועם. כל תוספת תיתן נגיעה חדשה ומדליקה לעוגיות האלו.
שאלות ותשובות
איך שומרים על העוגיות לטווח הארוך?
עוגיות שיבולת שועל ושוקולד נשמרות בצורה הטובה ביותר באבוק של קופסא אטומה, במקום יבש. כך תוכלו ליהנות מהן במשך ימים.
האם אפשר להוסיף גם פירות טריים לתערובת?
כן, אפשר להוסיף פירות מדוד, כמו בננה או פירות יער, ולהפוך את העוגיות למרעננות עוד יותר.
האם ניתן לשמור את העוגיות במקפיא?
בהחלט! הן מתאימות להקפאה ואפשר להפשיר אותן כשההשתוקקות מתעוררת.
לא מצליחה למצוא שוקולד טבעוני, מה לעשות?
אם אתם לא מוצאים שוקולד טבעוני, אפשר להשתמש בקקאו איכותי, או לחפש מוצרי שוקולד חיי ארוך באינטרנט.
האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל מהירה במקום רגילה?
לא מומלץ, כדי לא לשנות את המרקם של העוגיות. שיבולת שועל רגילה שומרת על טקסטורה פריכה.
כמה זמן המתכון לוקח בסך הכל?
כ-30 דקות הכנה, והשאר נשאר על כיבוש הלבבות – זה הזמן לאפות ובטח תוכלו להחמיא לעצמכם!
מה אפשר לעשות עם עוגיות לא אחידות?
לא לדאוג – אפשר לחתוך עוגיות גדולות ולהפוך אותן למעין פודינג עוגיות; הוסיפו עוד חלב וצקו בתבנית כמנה מעולה!
האם אפשר להכין את העוגיות עם תחליפים לסוכר?
כן! אפשר להשתמש בסירופ אגבה או בסוכר קוקוס. ממש קל!
באיזה טמפרטורה לאפות את העוגיות?
כדאי לאפות על חום של 180 מעלות צלזיוס כדי שיתקבלו עוגיות מעלפות!
למה חשוב לא לערבב יתר על המידה?
ערבוב יתר יכול לגרום לעוגיות להיות קשות כמו רפידות צבאיות. נסו לערבב עד שהתערובת מתאחדת!
וזהו! עכשיו אתם מצוידים במתכון עוגיות שיבולת שועל ושוקולד טבעוניות המושלם עבורכם! נשמע מבטיח, לא? מתכון משגע, קליל, טעים, ואפשר להכין מאות גרסאות! אתם מוזמנים לשתף את המתכון עם החברים ברשתות החברתיות, וואו – אני בטוחה שכולם יעריכו את התענוג הזה!
"`