עוגיות שיבולת שועל וטחינה ב10 דקות בלבד
עוגיות שיבולת שועל וטחינה – המתכון שממכר את כולם
זהו מתכון עוגיות ששובר את המוסדות! במקום העוגיות הקלאסיות, אנחנו פונים לדרך חדשה, על בסיס שיבולת שועל וטחינה. מדובר בעוגיות מדהימות, שמציעות שילוב של טעמים עשירים, מרקם נימוח וכמובן שהן בריאות יותר מהעוגיות הרגילות. זה הזמן לקחת את הפסקת הקפה שלכם לשלב הבא!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: כ-12 עוגיות
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגיות המהממות האלה, נזדקק לרכיבים פשוטים שנמצאים כמעט בכל מטבח. כל אחד יכול להכין אותן בקלות, גם אם אתם לא שפים מקצועיים. אז הנה הרשימה:
- 1 כוס שיבולת שועל (רצוי דקה)
- ½ כוס טחינה גולמית
- ½ כוס דחוסה של דחוסה (או סוכר חום)
- 1 ביצה
- 1 כפית קינמון
- ½ כפית מלח
- ½ כוס אגוזים קצוצים (אגוזי לוז, פקאן או כל אגוז אחר שאתם אוהבים)
- ½ כוס שוקולד מריר קצוץ (אופציונלי)
עכשיו, לפני שנכנס לשלב ההכנה, חשוב לציין שאפשר לשדרג את המתכון הזה במגוון דרכים. למשל, אפשר להמיר את הטחינה בשמן קוקוס עבור טעם שונה ומיוחד, או להוסיף תמצית וניל לתוספת טעם. אפשר גם לשדרג עם צימוקים או פירות יבשים, והופ! יש לנו עוגיות משגעות!
שלבי ההכנה
עכשיו, הבה ניגש לשלב הכנת העוגיות. מדובר בשלבים קצרצרים, כך שלא תצטרכו להתעכב יותר מידי ותשיגו עוגיות אגדי בתוך עשר דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערה את שיבולת השועל עם הטחינה, הסוכר, הביצה, הקינמון והמלח.
- מוסיפים לתערובת את האגוזים הקצוצים ואת השוקולד (אם בחרתם להשתמש).
- מניחים על תבנית אפייה בשורות קטנות של תערובת, בעזרת כף או ידיים (תלוי מה נוח יותר).
- אופים במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות מתחילות להתייצב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר לשלוש דקות לפני שמעבירים לרשת לקירור מוחלט.
והרי מצאנו את עצמנו בעונג הזה של רעש העוגיות הישנות, עוד שהן חמות מהתנור! עכשיו נשאר רק להגיש עם כוס קפה טוב, ולהרגיש ממש מיוחדים!
שדרוגים ותוספות אפשריות
מדובר בעוגיות מאוד גמישות, כך שיש כל כך הרבה אפשרויות לשדרוגים. האם אתם מחפשים גירסה טבעונית? פשוט החליפו את הביצה ב'שתיים כפות של רסק תפוחים' או 'חצי בננה מקורמלת'. רוצים להפוך את העוגיות לבריאות יותר? השתמשו בסוכר קוקוס או דחוסה טבעית במקום סוכר רגיל.
כמו כן, אפשר להוסיף לתערובת גם שומשום קלוי אם אתם אוהבים את הטעם הנועז של השומשום, או קקאו אם אתם רוצים לעיתים קרובות את הטעם השוקולדי. האפשרויות הן אינסופיות!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את העוגיות ללא ביצים? בהחלט! אפשר להשתמש ברסק תפוחים או בננה כמו שציינתי, או גם גרסה ללא גלוטן תוך כדי החלפת שיבולת השועל לקורנפלור.
מה אפשר לעשות אם אין לי טחינה? אפשר לשים חמאת אגוזים כמו שקד או בוטן במקום הטחינה. זה גם ייתן טעם משגע!
כמה זמן העוגיות נשארות טריות? העוגיות נשמרות במיכל אטום לאוורירי לכשבוע. ואם מצליחים להחזיק מעמד, אפשר לשים גם במקפיא!
איך אני יודע שהעוגיות מוכנות? יש לבדוק שהן מתייצבות בשוליים ומעט רכות במרכז – כן, זה יעבוד!
האם אני יכול להכין כמות כפולה? כמובן! פשוט הכפילו את המידות, ואולי תצטרכו קצת יותר זמן אפייה.
האם יש מרכיב שאפשר להשמיט? בהחלט! אם אתם לא אוהבים אגוזים או שוקולד, אפשר להשאיר אותם מחוץ למתכון.
האם יש סיכוי שהתערובת תידבק? אם יש לכם בעיות ודאגות עם דביקות, הוסיפו כף נוספת של שיבולת שועל או קמח אם צריך. זה תמיד יועיל.
אפשר להכין את העוגיות בגרסה ללא סוכר? כן! אפשר להשתמש במחקרים מתוקים בתחליפים כמו סטיביה או ממתיקים אחרים – לא תפסידו!
האם יש אפשרות להוספת פירות יבשים? בהחלט! אפשר להוסיף צימוקים, דובדבנים מיובשים או תמרים קצוצים לתערובת!
האם אפשר לאכול את העוגיות חמות? בהחלט! גם חמות מהתנור הם הכי טובות שיש!
בסופו של דבר, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ולשמח אותם גם! העוגיות האלה לא רק טובות לחיך, אלא גם לסיפור המשפחתי ולטעמים של אמא וסבתא. תתחדשו!