עוגיות שוקולד צ'יפס רכות פרווה שלא תרצו לפספס
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס רכות פרווה
לא משנה באיזו תקופה בשנה, עוגיות שוקולד צ'יפס הן תמיד הבחירה המושלמת. תחשבו על זה, איך זה שהן פופולריות בכל קצוו של העולם? אולי זו השוקולד הממיס בפה, או אולי זה המרקם הרך המעלף שלהן. היום אנחנו נלמד להכין עוגיות שוקולד צ'יפס רכות פרווה שיהפכו את כל מי שטועם אותן למעריץ גדול! תכינו את עצמכם לערב של התנסות חוייתית – כי מתכון זה, חברים, הוא אגדי!
זמן הכנת המתכון
- משך הכנה: 20 דקות
- משך אפייה: 10-12 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 24 עוגיות
אם אי פעם תהיתם איך מכינים את המתכון המושלם לעוגיות שוקולד צ'יפס, הגעתם למקום הנכון. יש פה הכל, ממידע על רכיבים ועד טיפים שיגרמו לעוגיות שלכם להיות הכי טובות שיש. אז בואו נתחיל!
הרכיבים הדרושים
- 2 כוסות קמח (240 גרם)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס שמן צמחי (120 מ"ל)
- 3/4 כוס סוכר חום כהה (150 גרם)
- 1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)
- 1/4 כוס מים (60 מ"ל)
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס ממרציפן
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (לא חובה)
לקוחות יקרים, לפני שנעבור לשלב הבא, כדאי לנו להקדיש רגע לציון אפשרויות חלופיות. אם תרצו לגרסה טבעונית, תוכלו להחליף את כוס המים במי קוקוס ולהשתמש בשוקולד מריר איכותי. חשוב גם לציין שאם אתם אוהבים את העוגיות שלכם פחות מתוקות, אפשר להקטין את כמות הסוכר והן עדיין ייצאו מדהימות!
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן לגלות כיצד להכין את העוגיות
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים נייר אפייה בתבנית.
- בקערה גדולה מערבבים קמח, סודה לשתייה, ומלח.
- בקערה נפרדת, טורפים שמן אז תחילה עם הסוכר החום והסוכר הלבן עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את המים ואת תמצית הווניל לתערובת השומנית ומערבבים היטב.
- לאט לאט מכניסים את תערובת הקמח לתערובת השומנית, ומערבבים עד שהתערובות מתאחדות.
- לבסוף, מוסיפים את שוקולד הצ'יפס ואת האגוזים הקצוצים (אם רוצים).
- כשהתערובת מוכנה, בעזרת כף נעים ליצירת כדורים בגודל כדור טניס ולהניחם על נייר האפייה.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 10-12 דקות עד שהצבע שלהם יתחיל להשתנות.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר על רשת.
וואו! נראה שזה פשוט מדהים. כבר אפשר לדמיין את הריח המיוחד שמציף את המטבח, נכון?
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להפוך את העוגיות לעוד יותר משגעות, אפשר לשדרג אותן בכל מיני דרכים. למשל:
- להוסיף לשוקולד צ'יפס חצי כוס של שוקולד לבן למי שאוהב מתוק במיוחד.
- אפשר לנסות ולשים בכל עוגיה חתיכת טופי שתשדרג את טעם השוקולד כפליים.
- אם אתם כן אוהבים אגוזים, שמן בוטנים קצוצים יכול לתת טוויסט מענין.
- לצורך טעם מעניין יותר, ניתן לשים גם קמצוץ של קינמון לתוך התערובת.
לא משנה באיזה טוויסט תבחרו, אני מבטיח שהתוצאה תמיד תהיה מושלמת!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגיות בלי גלוטן?
בהחלט. אפשר להשתמש בקמח מיוחד ללא גלוטן כמו קמח שקדים או טף.
למה בשוקולד צ'יפס הכי טוב להשתמש בשוקולד מריר?
שוקולד מריר מוסיף טעם עשיר ומאוזן לעוגיות. בנוסף, הוא בריא יותר מקולגות החלב.
אילו אפשרויות שוקולד קיימות?
אפשר להשתמש בשוקולד חלב, או שוקולד לבן, או אפילו שוקולד עם לחם גנש.
מדוע העוגיות נעשות רכות תוך שיצאו מהתנור?
כשהן יוצאות מהתנור, הן רכות וזה הנכון – הן מתקררות ונהיות יותר יציבות.
כמה זמן אפשר לשמור את העוגיות?
העוגיות יכולות להחזיק מעמד בקופסה אטומה במשך שבועיים – אם תצליחו להתנגד ללטף אותן כל רגע!
מה כדאי להגיש לצד העוגיות?
כוס חלב?! אבסורד לא? יש גם אורח שיכול ללוות אותן – קפה, תה או שוקו חם!
האם אפשר להקפיא את העוגיות?
אני ממליץ, בהחלט! ערמות של עוגיות מוקפאות הם לפעמים החיסכון הכי טוב למצב חירום.
אילו תבלינים אפשר לשים בעוגיות?
קינמון, אגוז מוסקט, או גם טיפה של תבלין כפי שהיינו עושים בתכונה של סבתא.
אם אני רוצה להפוך אותן למתוקות יותר?
שימו עוד סוכר, ואפילו ממש אפשרי לשים דחוסות של ממתקים כמו מרציפן או גומי טעים.
מה עושים אם רוצים להיות יצירתיים עם המילוי?
שוקולד לבן? בעיה? אבקת קקאו? פשוט צריך מהלב להעז, כי אתם בעצמכם המומחים.
לסיכום, מתכון זה הוא פשוט כוכב. העוגיות שיצא לכם להכין עולות על כל דמיון, ובעיקר – אתם תרצו לשתף איתן את כל העולם. אמנם אני מסיים כאן, אך נשארו לי רק שתי מילים להגיד – ללקק את האצבעות! שמרו על מתכונים כאלה, תשתפו אותם עם חברים בפייסבוק או באינסטגרם, והפכו את העוגיות האלו לתופעה שאי אפשר לפספס!