עוגיות שוקולד צ'יפס פרווה עם שמן – מתכון קל וטעים
עוגיות שוקולד צ'יפס פרווה עם שמן: מתכון אגדי שיתפוס לכם את הלב!
רגעים מתוקים, קפריזיים, בהם השוקולד ממיס את ליבנו והעוגיות מכניסות אותנו למצב רוח טוב – כולנו חווים את זה! את העוגיות האלו שמצאתי במעמקי המתכונים של סבתא שלי, אי שם בשנות ה-80, אי אפשר לשכוח. זה המתכון שמגדיר מחדש מה זה אומר להיות "מושלם". החוויה של להכין את עוגיות השוקולד צ'יפס פרווה עם שמן היא כאילו ללקק את האצבעות ממש בזמן ההכנה. ומה שמדהים, זה שכל אחד יכול להכין אותן בקלות וליהנות מהן! אז יאללה, בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון: 20 דקות! רמת קושי: קלה! כמות מנות: כ-24 עוגיות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפיה: 10-12 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: כ-24 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כשהמגוון רחב, קשה לבחור, אבל אנחנו כאן בשבילכם! עוגיות השוקולד צ'יפס האלו הן דלוחות, מתוקות ומעט פריכות, ובשילוב עם השוקולד, הן פשוט נמסות בפה כמו שצריך. אז מה ידרוש מאיתנו מתכון זה?
- 1 כוס קמח חיטה (או קמח ללא גלוטן!)
- 1/2 כוס סוכר חום (שימרו על שלוות הנפש שלכם)
- 1/3 כוס שמן זית (ישר למרקם שמתמזג בצורה מושלמת!)
- 1/4 כוס חלב סויה (אפילו חלב אורז יכול להתאים)
- 1 כפית תמצית וניל (יהיה מדהים!)
- 1/2 כפית שקית אבקת סודה לשתייה (עושה את כל ההבדל)
- 1/2 כפית מלח (ההפתעה המושלמת!)
- 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ גס (אפשר כמובן גם שוקולד מילקי!)
- 1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים (תוספת מעניינת) – אופציונלי
ועכשיו, לפני שנצא לדרך ונתחיל את שלבי ההכנה, חשוב להזכיר שתמיד אפשר לגוון עם המרכיבים. לדוגמה, אם אתם טבעוניים, פשוט החליפו את החלב בחלב צמחי. אם רוצים עוגיות יותר קשות, אפשר להוסיף 50 גרם שוקולד מעלים! האפשרויות הן אינסופיות.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להתחיל להכין את העוגיות מדהימות שלנו:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים בתבנית נייר אפייה.
- בקערה גדולה, מערבבים את הסוכר עם שמן הזית עד שהתערובת מתמזגת היטב.
- מוסיפים את תמצית הווניל ואת החלב ומשלבים היטב.
- בקערה נפרדת, מחברים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
- איטיות! מוסיפים את הקמח לתערובת הסוכר ויוצרים עיסה אחידה.
- כשהעיסה כמעט מוכנה, מקפיצים פנימה את השוקולד קצוץ והאגוזים אם בחרתם להשתמש בהם.
- בעזרת כף או עם הידיים, מכינים פיסות בצורת כדורים ומשטחים מעט על התבנית.
- מאפים בתנור במשך כ-10-12 דקות עד שהן זהובות ועשויות מעט.
- מניחים לעוגיות להתקרר ולהתייצב לאורח 5 דקות.
- מגישים לדודים, לחברים ולכל מי שיתקרב! (מפספסים את השוקולד? מזרזים את עצמכם!)
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשיש לכם את הבסיס המושלם, אפשר להוסיף עוד מגוון אפשרויות שירימו את העוגיות לרמות חדשות!
אפשר לשדרג עם:
- שוקולד חלב שיביא טעם מתוק במיוחד.
- תמצית של תפוז או לימון להקפצה של טעמים.
- חספוס של קוקוס קומר ואגוזי מלך.
- שכבת ריבה מרציפן בצמר גפן.
- למכורים לשוקולד – שוקולד מריר מוגזם!
באמת, רק דמיינו את האפשרויות. כל תוספת רק תוסיף טעמים ותחושה נהדרת! ואל תשכחו לחלוק אותנו אם ניסיתם תוספות נוספות.
שאלות ותשובות
איך אני יכול לשמור על העוגיות טריות יותר?
לשמור על העוגיות בקופסה אטומה במקרר. אפשרות נוספת: להקפיא את העוגיות אם נשארו שאריות!
מה לעשות אם אין לי שמן זית?
אין בעיה! ניתן להשתמש בשמן קוקוס או כל שמן צמחי אחר.
מה אם אין לי חלב סויה?
אפשר בהחלט להחליף בחלב שקדים או קאסה, או מבלי חלב בכלל! העוגיות עדיין ייצאו מדהימות!
כמה זמן לוקחות העוגיות בתנור?
10-12 דקות, או עד שהן משגעות בצבע זהוב בחוץ ורכות בפנים.
האם ניתן להכין עוגיות בלי גלוטן?
בהחלט! ניתן להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן כגון קמח שקדים או חומוס.
כיצד ניתן לדעת מתי העוגיות מוכנות?
הן יהיו זהובות מעט בצדדים והמרכז שלהן יהיה רך.
מתי כדאי להכניס את השוקולד לתערובת?
בעת שסיימתם לערבב את הבצק, פשוט מכניסים את השוקולד ומערבבים קלות, רק עד שיתמזגו.
אילו תוספות אני יכול לשקול?
אגוזי לוז, צימוקים, שוקולד חלב או מילוי כלשהו בהתאם לרוחכם.
מה קורה אם אני רוצה טעם יותר מתוק?
אפשר להוסיף יותר סוכר או לשלב שוקולד שמח דרך מטלה מתוקה!
איזה סוג שוקולד הכי מומלץ?
מומלץ להשתמש בשוקולד מריר איכותי. טעם אגדי מחכה לכם!
עכשיו כשאתם מצוידים במתכון המקורי והמרהיב לעוגיות שוקולד צ'יפס עם שמן, הגיע הזמן ליישם וליהנות מהתוצאה הממתקת! כל אחד ואחת מביניכם יכולים לנסות את המתכון המושלם הזה, ואתם יכולים להיות בטוחים שזה תמיד יגרום לכולם לחייך! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות חברתיות ולהפיץ אותו לחברים שלכם!