עוגיות שוקולד צ'יפס ללא מיקסר – מתכון פשוט להצלחה!
עוגיות שוקולד צ'יפס ללא מיקסר – מתכון אגדי
אף אחד לא יכול להתנגד לעוגיות שוקולד צ'יפס חמות, רכות, חצי נמסות בפה ומלאות בשוקולד איכותי. עוגיות שכל ביס מהם הוא מעלף, שהטעם שלהן משגע ואי לכך הן גם מתכון מדהים, שתצליחו להכין בקלות, בלי מיקסר! במקרה הזה, כל מה שאתם צריכים זה כמה קערות, כף עץ ואולי טיפה כוח סבלנות. נשמע מעניין? בואו נעבור יחד על כל הפרטים של המתכון המושלם הזה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 10-12 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: כ-24 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגיות המשגעות הללו, עלינו להצטייד ברכיבים הבאים:
- 200 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
- 200 גרם סוכר חום (לתוצאה רכה ומתקתקה)
- 100 גרם סוכר לבן
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 300 גרם קמח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
- 300 גרם שוקולד צ'יפס (חגיגה של טעמים)
אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את החמאה בשמן קוקוס או מרגרינה איכותית ואילו את הביצים תחליפו באבן קינואה או ממרח חומוס. אין בעיה לתת לעוגיות הללו להיות נטולות גלוטן – פשוט השתמשו בקמח תפו”א או קמח קוקוס.
שלבי ההכנה
לאחר שהכנו את כל המרכיבים שלנו, בואו נתחיל את השלב הכיפי: ההכנה של העוגיות!
- נעביר את החמאה הרכה לקערה גדולה, נוסיף את הסוכר החום והסוכר הלבן, ונערבב היטב בעזרת כף עץ עד שהתערובת תהיה אחידה.
- נוסיף את הביצים אחת אחת, יחד עם תמצית הווניל, ונ继续 לערבב עד שהתערובת חלקה.
- נניח קמח, סודה לשתייה ומלח למערבבים קצרים ונוספים, עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
- לסיום, נוסיף את השוקולד צ'יפס לתערובת, ונערבב שוב בעדינות, כדי שכל שוקולד יגיע לכל פינה.
- נקדם תבנית עם נייר אפייה, ונשתמש בכף כדי ליצור תלוליות קטנות מהתערובת על תבנית האפייה, כשיש להשאיר רווחים של כ-5 ס"מ ביניהן.
- נכניס לתנור שחומם מראש על טמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס, ונאפה במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות זהובות קלות.
- כשנוציא את העוגיות מהתנור, נניח להן להתקרר על רשת, ונתענג על הריח המדהים שעוטף את הבית!
אל תשכחו, העוגיות הללו הן הכי טעים שיש כשהן חמות ישר מהתנור, אך גם מצוינות אם תחליטו לשמור אותן בצלחת מכוסה למשך כמה ימים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עוגיות שוקולד צ'יפס ניתן לשדרג בדרכים רבות. אם תרצו לגרום להן להיות אפילו יותר אגדי, תוכלו לשלב כרבע כוס אגוזי לוז קצוצים, שקדים או פקאנים טחונים – טעם אגדי שמתפשט בכל ביס! למי שאוהב טעמים חמוצים, שוקולדים עם טעם תפוז או צימוקים אידיאליים.
לגרסה מינימלית אך משגעת, אפשר להוסיף כף קקאו לתערובת האבקות, וכך תקבלו עוגיות שוקולד רגילות אשר דומות אך נשארות רכות ונימוחות.
שאלות ותשובות
האם אני יכול להכין את העוגיות הללו בלי תמצית וניל?
תמצית הווניל מוסיפה טעם מדהים לעוגיות, אך אם אין לכם, אפשר להשאיר אותו לחלוטין או להחליף אותו בתמצית שקדים.
האם אני יכול לשים מעל העוגיות שוקולד מריר במקום שוקולד מתוק?
בהחלט! שוקולד מריר יכול להוסיף ניחוח מיוחד ולטעמן ערכיות יותר גבוהה.
מה אני יכול לעשות עם העוגיות שהשארתי יותר מדי זמן בתנור?
אם העוגיות מתייבשות, אפשר לנסות להחזיר אותן לתנור עם קופסת מים לתוספת לחות. זה עלול לא להחזיר את הרכות, אבל זה משתלם במקרים רבים.
איך לדאוג שלא תתקשו בפנים?
כדי להימנע מזה, אל תאפו יותר מידי זמן. ברגע שהן מתחילות להשחים רק בקצות, הוציאו אותן! הן ימשיכו להתבשל מעט גם על הרשת.
באיזה מצבים אכיח לקנות שוקולד חם?
אם האש תמיד מחממת את העוגיות! אחרי כל תחתונים שמרגישים נמסים, שוקולד החם לא יתמצק לזמן, וחייבים לקנות!
האם אפשר להקפיא את העוגיות המוכנות?
כן! אחרי שהעוגיות התקררו, תוכלו לשים בתבנית הקפאה ולהקפיא. בהקפאה הן שומרות על טריותן!
מה הסוד לעוגיות עבות?
כשהעוגיות מתהדרות בשוקולד איכותי, הן מעבות! כמו כן, אל תגזימו עם ערבוב החומרים לאחר הוספת הקמח.
כמה זמן אפשר לשמור את העוגיות?
אם תשמרו את העוגיות במיכל סגור, הן יחזיקו מעמד כ-5 ימים. סביר להניח שהן יתחסלו קודם…
למה העוגיות שלי מאבדות כל כך הרבה שוקולד?
שוקולד צ'יפס איכותי הוא תענוג! אך אם לדעתכם שהיו פחות צ'יפים, אז ייתכן שתערבבו אותם קצת בהכנה או שהקיבלתם שוקולד איכותי מיד.
האם אפשר להחליף חמאה עם שמן?
אם אין חמאה בהישג יד, אפשר להשתמש בחמאת קקאו, שמן קוקוס או שמן צמחי. ההבדל עשוי להיות בטעם, אבל זה בהחלט זמין.
עכשיו כשהכנתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות! זו דרך מופלאה להפיץ אהבה לעוגיות מדהימות ולקבל את החברים למטבח!