עוגיות שוקולד ציפס ללא גלוטן – מתכון קל ופשוט
עוגיות שוקולד ציפס ללא גלוטן
בין אם הגעתם לכאן בשל רגישות לגלוטן ובין אם אתם פשוט סקרנים לנסות משהו חדש, אתם עומדים לגלות את המתכון המושלם לעוגיות שוקולד ציפס מדהימות, ממכרות, ומשגעות! העוגיות האלה, שאין בהן אפילו גרם של גלוטן, נמסות בפה ומותירות טעם מעלף. כשאתם תכין אותן, תגלו שהן מושלמות לכל אירוע, בין אם מדובר בקפה עם חברים, מסיבת יום הולדת, או סתם כדי לפנק את עצמכם בסוף יום ארוך. נתחיל?
זמן ההכנה
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 10 דקות
- סך הכל: 25 דקות
- רמת קושי: קל
- המתכון מיועד ל-24 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי שהעוגיות האגדיות הללו יצליחו, נזדקק לכמה מרכיבים פשוטים אך חשובים. תנו להם את הכבוד הראוי, והן יחזירו לכם בעוגיות אלוהיות!
- 220 גרם חמאה רכה (אפשר גם להשתמש בחמאה צמחית לטבעונים)
- 200 גרם סוכר חום כהה
- 100 גרם סוכר לבן
- 2 ביצים (ניתן להמיר ב-2 תמציות בננה עבור גרסה טבעונית)
- 2 כפיות תמצית וניל
- 250 גרם קמח שקדים (או קמח תפו”ח לתוצאה אחרת)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 300 גרם שוקולד ציפס (בחרו שוקולד עם אחוז קקאו שאתם אוהבים)
שלבי ההכנה
אוקי, עם כל הרכיבים ביד, הגיע הזמן להתחיל את המסע הקולינרי שלנו! אתם לא תאמינו עד כמה זה פשוט.
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים נייר אפייה על תבנית.
- בקערת ערבוב, מכניסים את החמאה הרכה ואת שני סוגי הסוכר. מערבבים היטב עד שהתערובת רכה ואחידה.
- מוסיפים את הביצים (או את תמציות הבננה) ותמצית הווניל, ומערבבים שוב עד שהתערובת מתאחדת.
- בקערה נפרדת, מערבבים את קמח השקדים עם הסודה לשתייה.
- מוסיפים את התערובת היבשה לתוך הקערה עם התערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובת מתחרה.
- בשלב זה, מוסיפים את שוקולד הציפס ומערבבים בעדינות, כדי לא לשבור את השוקולד.
- בעזרת כפית, מניחים כדורים מהתערובת על נייר האפייה במרחק של כ-5 ס"מ אחד מהשני.
- אופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להתייצב. הן ייראו רכות, אל תדאגו – הן יתקשו לאחר קירור.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על רשת.
שדרוגים ותוספות אפשריים
כשהעוגיות יוצאות מהתנור, אתם עשויים לרצות להוסיף עוד קצת גובה וטעם. אני ממליץ לשקול את האפשרויות הבאות:
- שוקולד מריר במקום שוקולד חלב, כדי להוסיף טעם עמוק יותר.
- אגוזי לוז קצוצים או שקדים כדי להוסיף קראנץ' ועניין.
- תוספת של קוקוס קלוי בשביל נופך טרופי.
- אפשר לקשט באבקת סוכר לאחר שהעוגיות התקררו.
שאלות ותשובות
מה אפשר להמיר במקום החמאה בעוגיות?
אפשר להשתמש בשמן קוקוס או בחמאה צמחית, ותקבלו תוצאה דומה. אם אתם מעדיפים, גם רסק תפוחים יכול להתאים, אבל זה ישפיע על הטעם.
אפשר לשמור את העוגיות במקפיא?
בהחלט! העוגיות נשארות רכות ומדהימות גם לאחר ההקפאה. עטפו אותן יפה בניילון נצמד והניחו בקופסה אטומה.
האם אפשר להכין את העוגיות ללא סוכר?
אתם יכולים להשתמש בסוכר קוקוס או דחיסה טבעית כמו סטיביה, אבל יש לקחת בחשבון שיכולים להיות שינויים בטעם ובמרקם.
מה אם אין לי קמח שקדים?
אפשר להשתמש בקמח תפו"ח או בקמח חומוס, אבל קחו בחשבון שהמרקם ישתנה מעט.
למה העוגיות יוצאות רכות מאוד כשאני מוציא אותן מהתנור?
זה בסדר! העוגיות מתקשות לאחר שהן מתקררות. אל תדאגו, זה חלק מהקסם שלהן!
האם אני יכול להוסיף תוספות כמו צימוקים או פירות יבשים?
בהחלט! צימוקים או פירות יבשים יוסיפו נופך מיוחד לרגע המתוק שלכם.
באיזה גיל ניתן לתת את העוגיות לילדים?
בהתאם לכללי הבריאות, אפשר לתת לילדים מגיל שנתיים ומעלה, תמיד חשוב להתייעץ עם רופא או תזונאי.
האם העוגיות מתאימות לדיאטות מיוחדות?
הן ללא גלוטן אך כדאי לבדוק אם ישנן רכיבים שהם לא מתאימים לדיאטות אחרות כמו דל פחמימות.
מה הכי טעים לאכול עם עוגיות שוקולד ציפס?
זה מזכיר לי שאני תמיד אוהב לשתות איתן כוס חלב קר או קפה חם. זה באמת משדרג את החוויה!
כיצד ניתן לטפל בעוגיות לקראת חגיגה?
מומלץ לקשט עם שוקולד מריר קלוי או רוטב שוקולד, ניתן גם להניח פרוסות של אגוזים קלויים על כל עוגיה.
אתם לא יכולים לדמיין כמה מדהים זה יהיה להגיש את העוגיות הללו לחברים או למשפחה! אני ממליץ בחום לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, כדי שגם אחרים ייהנו מטעמים משגעים אלו. תחלקו את האושר, כי כל עוגיה היא רגע שיש לחלוק!