עוגיות שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים פרווה שלא תצליחו לפספס
עוגיות שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים פרווה
אנחנו מתכוננים לצלול יחד לעולם המתוק והנפלא של עוגיות שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים פרווה. ואם אתם חושבים שזה פשוט עוד מתכון לעוגיות, אתם טועים! כאן מדובר באוניברסיטה של טעמים, חוויות וכמובן – הרבה אהבה. כל ביס מתוך העוגיות המדהימות הללו לוקח אותנו לרגעים קסומים של ילדות, לסיומי ארוחות משפחתיות ולסוג של גן עדן שמח על מכונת הקפה. תדמיינו את זה – עוגיות נימוחות, מתוקות, עם שוקולד שוזר טעמים, שמזכיר את הבית. רגע, איך שלא נרצה לכם את זה, אתם עדיין צריכים לנסות להכין את זה בעצמכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספק
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל עם רשימת הרכיבים. אנחנו הולכים לקצור את הטוב ביותר מחמאת הבוטנים, השוקולד והאבקת הסודה – מתכון מושלם לדייט עם מתוק!
- 1 כוס חמאת בוטנים חלקה
- 1 כוס סוכר חום דחוס
- ½ כוס סוכר לבן
- ½ כוס שמן צמחי (כמו שמן קוקוס או קנולה)
- 2 כפיות תמצית vaniglia (ואניליה)
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 כפית סודה לשתייה
- ½ כפית מלח
- 1 כוס שוקולד צ'יפס (אפשר גם חצי חצי עם שוקולד מריר)
כמובן, אם אתם רוצים לגרום לעוגיות הללו למרגע להיות אפילו מדהימות יותר, אפשר להוסיף לתערובת גם אגוזי לוז קצוצים, שיבולת שועל או אפילו קוקוס. שיהיה מיוחד, משגע ונאמן לעצמו!
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל החומרים ביד, אנחנו ניגש למלאכה. הכנת העוגיות היא חוויה שמזכירה לנו כמה כיף להתעסק במטבח.
- חימום התנור ל- 175 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, נערבב את חמאת הבוטנים, הסוכר החום, הסוכר הלבן והשמן ביד או במערבל.
- הוסיפו את תמצית הווניל והמשיכו לערבב עד שהתערובת מתמזגת היטב.
- בקערa נפרדת, נערבב את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
- הוסיפו את התערובת היבשה לרטובה בהדרגה וערבבו עד שהכל מתאחד.
- לבסוף, הוסיפו את שוקולד הצ'יפס וערבבו שוב בעדינות.
- בעזרת כף או כפית גלגלו כדורים בגודל בינוני והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אפו בארבע משמעותיות של עשר דקות או עד שהעוגיות הופכות לגבוהות ומעט זהובות.
- תנו לעוגיות להתקרר על רשת לפני שאתם מתחילים להעביר את הידיים אל תוך הטעימות!
עכשיו כשהעוגיות אפויות ומחכות לכם, מה הכיף להגדיל את השוקולד או אפילו להוסיף מעט קינמון לתערובת? בעוד יש לכם כבר את העוגיות המהממות הללו על השולחן, תחשבו גם על תוספות כמו ריבת חלב או שערות סוכר כדי לייקר את החוויה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים לגרום לעוגיות גם להיות מושלמות? אנו מציעים לכם מספר רעיונות לשדרוגים. אתם יכולים לשלב אגוזי לוז קצוצים שהופכים את מזה מדהים לאגדי, או להכין את תשואת השוקולד בשוקולדים שונים כמו שוקולד חלב או מריר. וכמובן, אל תשכחו לשקול לשים קמצוץ של מלח ים על גבי העוגיות עם קצת שוקולד – הצלחה כמעט מובטחת!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי חמאת בוטנים? אפשר להשתמש בחמאת שקדים או טחינה, זה יוצא מעולה גם כן!
האם אפשר להכין את העוגיות בלי גלוטן? בהחלט! ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח ללא גלוטן.
האם העוגיות מתאימות למי שיש רגישות לסוכר? ניתן לשלב סוכר קוקוס או להמיר בסירופ מייפל.
כמה זמן אפשר לשמור את העוגיות? אם תצליחו להשאיר את העוגיות עד למחרת, הן יחזיקו במיכל סגור עד שבוע!
האם ניתן להקפיא את העוגיות? בוודאי! אפשר להקפיא את העוגיות לפני או אחרי האפייה, זה ממש לא משנה.
איך אני יכול לגרום לעוגיות להיות גבוהות יותר? ניתן להוסיף ביצה נוספתלתוצאה או להשתמש בקמח תופס.
האם אפשר לשים על העוגיות ציפוי? כמובן! שוקולד מריר מומס עם תוספת של אגוזים עליונים עושה את העבודה!
אילו שילובים נכונים עם חמאת בוטנים? שוקולד תמיד יהיה מושלם, אבל גם בננות או תפוחים מתאימים להפליא!
איך יודעים שהעוגיות מוכנות? ברגע שהן מקבלות צבע זהוב מסביב, זה הזמן להוציא אותן!
אם ריגשתי אתכם עם המתכון הזה עד עכשיו, אז אתם בהחלט חייבים לשתף אותו עם כל החברים, בני המשפחה ובעלי המוטיבציה לשתף את המתוק הזה בכל הרשתות החברתיות! לא תשאירו מקום למתחרים!