עוגיות שוקולד צ'יפס בלי חמאה שיהפכו אתכם למכורים

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס בלי חמאה

עוגיות שוקולד צ'יפס הן מהקלאסיקות שהרבה מאיתנו גדלו עליהן. הרבה פעמים אנחנו חושבים על העוגיות האלו כעל משהו יקר או כבד, אבל מה אם הייתי אומר לכם שהן יכולות להיות גם בריאות יותר וגם טעימות להפליא? התכוננו למתכון מדהים, משגע ואגדי לעוגיות שוקולד צ'יפס בלי חמאה, שהן פשוט הסיבה לכך שלא תוכלו לעמוד בפניהן! לחיסלות אותן לא ידרוש מכם הרבה זמן, אבל תזהרו – הן ממכרות! העוגיות האלה מתאפיינות במרקם אוורירי, ריח נעים שיתפוס את תשומת הלב של כל מי שנמצא בסביבה, ובעיקר – בטעמה המושלם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 24 עוגיות

לאחר שהחלטנו כמה עוגיות אנחנו הולכים להכין, הגיע הזמן לעבור לחלק הכי חשוב – הרכיבים!

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשיש לנו את הזמן והמרץ, הגיע הרגע להיעזר בכמה מרכיבים פשוטים אבל משפעים. מי אמר שעוגיות טעימות צריכות להיות מסובכות? זה הזמן להיכנס למטבח ולתחיל להרכיב את המתכון. להלן רכיבים שיכולים לשדרג את כל החוויה:

  • 2 כוסות קמח חיטה (אפשר להשתמש בקמח כוסמין למי שמעדיף)
  • 1 כוס סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס שמן קוקוס, נוזלי (פשוט לחמם מעט אם הוא קפוא)
  • 1/4 כוס חלב שקדים או חלב רגיל
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר או חלב

במידה ורוצים להפוך את המתכון לטבעוני, אפשר להחליף את הביצה בכפית של אגר אגר במים או באחת מכמה תחליפי ביצים שמצויים כיום בשוק.

שלבי ההכנה

חושבים שהשלבים כבר מוכרים לכם? אז תתכוננו לטעום את התוצאה המדהימה!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. ערבבים בקערה גדולה את הסוכר החום והסוכר הלבן עם השמן קוקוס עד שהתערובת מתחילה להיות אחידה.
  3. מוסיפים את הביצה, חלב השקדים ותמצית הווניל ומערבבים שוב עד שהתערובת חלקה.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
  5. נוסיף את התערובת היבשה לתערובת הרטובה בערמות, ובוחשים בעדינות עד שהתערובות מתחברות.
  6. לבסוף, מוסיפים את שוקולד הצ'יפס ומערבבים בעדינות.
  7. בצק העוגיות Should להיראות נהדר, לא? עכשיו נרצה לקחת כף מהבצק וליצור כדורים. מניחים אותם על תבנית אפייה בשורות, באורך של כ-5 ס"מ זה מזה.
  8. אופים את העוגיות במשך 10-12 דקות, עד שהן בהירות בגוון זהוב. אל תשכחו לעקוב אחרי הפלאים שמתרחשים בתנור!
  9. לאחר מכן, נשאיר אותן להתקרר על התבנית לכמה דקות ואז נעביר לרשת קירור.

בזמן שהעוגיות שלנו מתקררות, אנחנו יכולים לחשוב על שדרוגים שונים. למשל, אם אתם אוהבים טעמים חזקים, ייתכן שתרצו להוסיף אגוזי לוז קצוצים או קינמון לתערובת.

שדרוגים ותוספות אפשריות

העוגיות האלו לא רק טובות בפני עצמן, אלא גם נהדרות למגוון שדרוגים. זה הזמן לתת לדמיון שלכם לעבוד! ראו את האפשרויות הבאות:

  • אפשר להוסיף אגוזי פקאן קצוצים לקבלת קינוח אגדי של מרקם ומינון שונה של מתיקות.
  • למי שאוהב, רצועות קוקוס יכולות לייצר טוויסט אקזוטי מעניין.
  • אם ברצונכם שגם יהיו קצת בריאות, ניתן להחליף חצי מכמות הסוכר במייפל או דחף ייחודי כמו דחף שום.
  • שוקולד מריר או חלב, תלוי בהעדפה שלכם, יכולים לייצר עוגיות צבעוניות שנראית כאילו יצאו מקונדיטוריה.
  • גרגרי יוגורט או גן-עדן כפרי מתוק, לשדרוג טעם שונים!

שאלות ותשובות

איך אני שומר את העוגיות שלי?
חייבים לשים את העוגיות בקופסה אטומה, במקום קריר ויבש. כך הן יישמרו טריות למשך כמה ימים.

האם אני יכול להקפיא את העוגיות האלה?
בדיוק! שימו את העוגיות בשקית אטומה ואפשר להקפיא אותן. זה פתרון מצוין כשהרעב תופס.

מה עושים אם אין לי שמן קוקוס?
אין בעיה! אפשר להשתמש בשמן אחר כמו שמן זרעי ענבים או שמן חמניות.

כמה זמן אוכל להחזיק את העוגיות?
העוגיות יכולות להחזיק עד שבוע אם נשמרות היטב לפי ההוראות.

האם אפשר להשתמש באבקת חלב במקום חלב?
בהחלט! אבקת חלב איכותית יכולה להיות תחליף מצוין, פשוט להוסיף מים לפי הוראות ההכנה.

מה עושים אם העוגיות לא מתייצבות כמו שצריך?
אם זה קורה, ייתכן שהבצק היה רך מדי. הוסיפו קמח נוסף באופן הדרגתי.

האם ניתן להוסיף תבלינים בבצק?
לגמרי! קינמון או מעט אגוז מוסקט יכולים לשדרג את הטעם בצורה נפלאה.

כמה שוקולד צ'יפס אפשר להוסיף?
ההמלצה שלי? להכפיל את הכמות. אבל תראו, זה כבר תלוי בכם ובאהבתכם לשוקולד!

איך אני גורס כוסות מדויקות?
למדו להפעיל כוס מגרסת, שעוברת נכון על רכיבי הקמח.

האם ניתן להגדיל את המתכון?
כמובן! כל מה שנדרש זה להכפיל או לשלש את כמות הרכיבים לפי הצורך.

עכשיו כשיש לכם את המתכון המושלם והכי טעים שיש, אל תהססו לשתף אותו עם חברים, משפחה וכל מי שאוהב לפנק את עצמו בעוגיות מדהימות! תכינו, תהנו, ותזכרו ללקק את האצבעות!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
ניקוי רעלים תפריט 3 ימים: התוכנית שתשנה את חייך!
```html ניקוי רעלים: התפריט של 3 הימים שיפתיע אתכם! כולנו יודעים שכאשר אנחנו מרגישים עייפים או חולים,...
קרא עוד »
נוב 20, 2024
אשלגן נמוך סיבות: גלו את הדברים החשובים!
מה גורם לאשלגן נמוך בגוף? הסיבות שאתם חייבים להכיר אף אחד לא אוהב את הרגע הזה שבו הוא מקבל תשובות...
קרא עוד »
אוק 19, 2024
גויאבה ערך תזונתי – כל מה שצריך לדעת!
גויאבה: סופר פוד של הטבע? תגלית תזונתית שתחביב את חייך אם חשבתם שגויאבה היא רק פרי אקזוטי שהוספתם...
קרא עוד »
אוק 26, 2024
נגישות