עוגיות קוואקר טבעוניות שכבשו את הרשת
"`html
העוגיות הכי טובות שיכולתם לבקש – עוגיות קוואקר טבעוניות!
חושבים על הרגע המושלם שבו אתם לוקחים ביס מעוגייה חמה, רכה ונימוחה, שרק עכשיו יצאה מהתנור? כן, אי אפשר להתחרות בחוויה הזאת! עם מתכון העוגיות המדהים והאגדי שלנו, תתחילו את היום עם החיוך הכי רחב שאפשר! והחלק הכי טוב? העוגיות האלה הן טבעוניות, אז גם יכולות להיות בריאות למדי, אם תבחרו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 10-12 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 12-15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, בואו נגיע לעסקים – לפני שתצאו לדרך, תתחילו לאסוף את הרכיבים המושלמים. מתכון זה יכול להיות של סבתא, או של אמא שלכם, אם תבחרו להוסיף טוויסט אישי. ככה תכינו את העוגיות המושלמות:
- 2 כוסות קוואקר (רצוי דק)
- 1/2 כוס קמח חומוס (אם לא בא לכם חומוס, אפשר גם קמח שיבולת שועל)
- 1/2 כוס סוכר חום (או סוכר קוקוס למי שחשוב לו הבריאות)
- 1/2 כוס שמן קוקוס (או שמן אחר כמו שמן זית, אם אתם לא אוהבים קוקוס)
- 1/2 כוס חלב צמחי (סויה, שקדים או קוקוס – הבחירה שלכם!)
- 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (ממש משגע עם אגוזי לוז או פקאנים)
- 1/4 כוס שוקולד מריר קצוץ (אם אתם ממש מתפנקים)
- 1/2 כפית קינמון (עושה פלאים!)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
שלבי ההכנה
כעת, כשיש בידינו את כל המצרכים הנדרשים, אפשר להתחיל במלאכת הקסם. השלבים פשוטים, אז בואו נתחיל!
- חממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים קערה גדולה עם כל הקוואקר והקמח.
- מוסיפים את הסוכר, הקינמון, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים היטב.
- נחנכים את השמן קוקוס לנוזל ומוסיפים אותו לקערה.
- שופכים את החלב הצמחי ומערבבים עד שהתערובת נעשית רכה.
- כשהתערובת חלקה, מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבבים.
- בעזרת כף, יוצרים כדורים בגודל י הרצוי ומניחים אותם על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 10-12 דקות, עד שהשוליים מתחילים להתייצב.
- מוציאים את העוגיות ומניחים להן להתקרר על רשת – הכי חשוב פה לתת להן את הזמן לנשום.
מורידים את זה קצת למטה – אפשרויות לשדרוגים!
כשהעוגיות מתקררות, כדאי להוסיף עוד טאצ' אישי כדי להפוך אותן למדהימות אפילו יותר. מהניסיון שלי וגובה הסטנדרט, אתם יכולים:
- להחליף את האגוזים בקוקוס טחון לחוויות חדשות.
- להוסיף פירות יבש קצוצים כמו צימוקים או תמרים – מוסיף מתיקות.
- להשתמש באבקת קקאו במקום חלק מהקמח – הופך לעוגיות שוקולדה!
- לזרוק לתערובת גם חצי כפית תמצית וניל – נותן פיתוח טעמים משגע.
שאלות ותשובות
האם ניתן להשתמש בקמח אחר במקום קמח חומוס?
אפשר בהחלט! קמח שיבולת שועל ועשירה בסיבים, פשוט תוודאו שהוא נטול גלוטן אם אתם צריכים.
כמה זמן ניתן לשמור את העוגיות?
לאור חיי המדף שלהם, הם יחזיקו מצוין בקופסה אטומה בטמפ' חדר עד שבוע.
האם ניתן להכין את העוגיות ללא סוכר?
בוודאי! במקום סוכר אפשר להשתמש בממתיקים טבעיים כמו מייפל או דחף מתיקות תמרים.
למה כדאי להשתמש בקוואקר דק?
הקוואקר הדק נותן לעוגיות מרקם נעים יותר, בזמן שהקוואקר הגס יכול להיות קשה מדי.
האם העוגיות יוצאות פריכות?
העוגיות רכות בחוץ ולאחר קירור מתייצבות, נמסות בפה – מושלם!
אפשר להקפיא את העוגיות?
בדיוק! ניתן להקפיאן לאחר שהן התקררו ולהוצא כשתרצו לפנק את עצמכם.
מה גורם לעוגיות להרגיש כל כך טובות?
השילוב של הקוואקר, אגוזים ושוקולד, יחד עם הרבה אהבה וצלחת טובה – כל אלו בתוספת עמותות רבות של ערכים תזונתיים, שמים אותנו בעקב איכות!
האם מתכון זה יכול להיות בריא?
בהחלט! כל הרכיבים במתכון יכולים להיות בריאותיים, ובכלל לא זקוקים לאולימפיאדת קמח.
מה המשקה המומלץ ליד עוגיות קוואקר?
חלב צמחי, קפה נמס או אפילו תה צמחים – כל אלטרנטי יכול להתאים…
האם ניתן להכין טעמים שונים של עוגיות?
בוודאי! הוסיפו תמצית מנטה, קפה או אפילו מעט תבלינים להביא טעמים מפתיעים!
עכשיו כשהמתכון המושלם הזה בידיכם, אל תשכחו לשתף ולספר לחברים! השמיים הם הגבול עם עוגיות קוואקר טבעוניות מדהימות וטעימות, אז אל תהססו לחלוק את ניסיונכם והמתכון המהמם הזה! כל מי שיטעם יאמר שזה הכי טעים שיש!
"`