עוגיות ללא סוכר ניקי ב – מתכון שלא תוכל לפספס
עוגיות מדהימות ללא סוכר – ניקי ב
זה הזמן לגלות את המתכון שממריא אותנו אל האור! עוגיות ללא סוכר שיכולות לשדרג את כלל החוויות הקולינריות שלכם. הדימיון שלהן הוא כמו חלום מתוק, אבל בעבודה מסודרת בעזרת חומרי גלם איכותיים, נוכל להבטיח שהן גם ישמרו על בריאותנו. כך תגלו את העונג שבלא להרגיש שקיבלתם נטל על עצמכם, ומסכמים מתוק בצורה בריאה לחלוטין.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 20 עוגיות
כשמתחילים לחשוב על מתכונים, זה תמיד טוב לתכנן מראש. העוגיות האלה לא רק שקל להכין, אלא גם הן מתקבלות כנימוחות מעדן, עם טעם אגדי של אושר. אם כתבתי אגדי, אני מתכוון לכך – מדובר על עוגיות ששווה ללקק את האצבעות אחריהן!
הרכיבים הדרושים
- 2 כוסות קמח שקדים
- 1/2 כוס חמאת שקדים
- 1/4 כוס דחוסה של דחיסי תמרים (כדאי להשרות אותם במים רותחים לכמה דקות)
- 2 ביצים
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
- תמצית וניל לפי הטעם
באופן כללי, ניתן לשנות את הרכיבים המוצעים לכלול אפשרויות אחרות. למשל, אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, ניתן להשתמש בחלבון צמחי במקום ביצים, וחמאה צמחית במקום חמאת השקדים. כך, תגלו שהעוגיות האלה פתוחות לשדרוגים ואין גבולות למה שניתן להכניס אליהן.
שלבי ההכנה
- שמים את קמח השקדים, חמאת השקדים ודחיסי התמרים בקערה.
- מקציפים את הביצים עם תמצית הוניל עד שהן לבנות ומאוחדות.
- מוסיפים את התערובת כולה לקערה ומערבבים היטב.
- מתבלים עם קינמון ומלח ומוסיפים אגוזי מלך קצוצים.
- מניחים לתערובת לנוח כ-10 דקות.
- מניחים כפות של תערובת על תבנית ואופים בחום של 180 מעלות למשך 10-12 דקות.
לאחר שהעוגיות יוצאות מהתנור ומצטננות, הן ייראו ממש משגעות. זו ההזדמנות להרגיש את החום של הבית כלפי חוץ – זה טעם שאין לחוות במקום אחר.
תוספות או שדרוגים
עוגיות אלו הן פלטפורמה מצוינת לשדרוגים. ניתן לשלב פרוסות קוקוס, שוקולד מריר קצוץ (ללא סוכר!) או פירות ייבוש כמו רימונים או פירות יער. עם כל תוספת, תוכלו לגלות שמדובר בעוגיות עם מגוון טעמים מדהימים וממכרים. ואם אתם מזהים יום מיוחד, למה לא להוסיף גם ציפוי בעבודת יד למעלה, להוסיף קצפת מבוססת שוקולד מריר ולהעצים את הדינמיקה?
שאלות ותשובות
אפשר לשמור את העוגיות במקפיא? כן, עוגיות ללא סוכר שנשמרות במקפיא יכולות להחזיק עד לחצי שנה. בהחלט כדאי לשקול זאת אם אתם לא מתכוונים לאכול את כולן בהנאה מידית.
האם אפשר להכין את העוגיות עם קמח אחר? בהחלט! קמח קוקוס יכול להיות בריא מאוד ואולי גם מעניין מאוד. יחד עם זאת, יש לו תכונות ספיגה אחרות אז כדאי לשים לב שהכמויות משתנות!
מה עושים אם התערובת יוצאת סמיכה מדי? אם התערובת יוצאת סמיכה מדי, פשוט הוסיפו כף של מים עם קצת תמצית וניל – זה יחדש את התערובת.
אפשר לשדרג לעוגיות גרנולה? בהחלט! ניתן להוסיף שיבולת שועל קלויה או אפילו פירות טריים תלוי בדיאטה שלכם.
האם כדאי לאפות על תבנית נגד הידבקות? בהחלט! תבנית לא מחליקה היא השקעה טובה – עוגיות יעמדו בצורה מושלמת.
האם יש מתודולוגיה מדויקת למילוי העוגיות? לא בהכרח! מהנסיון שלי, כוס של מילוי לכל כוס קמח היא כללית טובה, אבל תוכלו להתנסות עם דברים אחרים.\
מהלואי הסיבובי עם זנב עכבר? השאלה הזו היא קצת סמויה, ולכן רעיון מעולה יהיה להכין עוגיות באורח חגיגי.
האם זו עוגיה לנטורליסטים? בהחלט כן! זו עוגיה שמתאימה גם לטבעונים וגם לסוכרתיים.
מתי אפשר לשכוח את הסוכר? אזף ברגע שהתנסיתן בטעם המושלם!
לכו על המתכון הזה ותגלו שאתם לא מתאפקים לשתף אותו ברשתות החברתיות! משפיע זה מדהים כשאתם חולקים עם העולם את האוכל בריא והטעים שלכם. תיהנו לכם!