עוגיות חלבון טעימות ובריאות שתאהבו להכין
מתכון מושלם לעוגיות חלבון מדהימות
המחשבה על עוגיות חלבון גורמת לנו לחשוב על מתוק ומזין בו זמנית. כולנו מכירים את התחושה הזו, כשאנחנו בוחרים בין חטיף בריא לבין משהו מתוק – זה לא תמיד קל. אם היינו יכולים לאחד את השניים, כך שיביאו לנו את החוויות הטובות ביותר בעולם הקולינרי, האמצעי המושלם היה העוגיות הללו. אלו לא סתם עוגיות חלבון – אלו עוגיות כל כך טעימות, שהן ממכרות ממש! עכשיו אתם בוודאי מתעניינים איך אפשר להכין עוגיות כל כך אגדייות, ולכן נתחיל.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 12 עוגיות
הרכיבים הדרושים
העוגיות הללו לא רק טעימות, אלא גם בריאות! הכנו עבורכם רשימה של רכיבים שקל למצוא בכל סופרמרקט. כך תוכל ליצור את עוגיות החלבון הכי טעימות שיש, וליהנות מהן בכל רגע.
- 100 גרם אבקת חלבון (טעם וניל או שוקולד לפי ההעדפה שלך)
- 150 גרם שיבולת שועל (ולא בננות רכות, זה דבר שטעים)
- 60 גרם חמאת בוטנים טבעית
- 100 גרם דחוס של דחוסי פירות יבשים או שוקולד מריר חתוך לקוביות
- 50 גרם דחוס הממתיק האהוב עליכם (כמו דחוס אגבה או דחוס סירופ מייפל)
- 100 מל מים פושרים
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה
- תמצית וניל – לפי הטעם (כאן אפשר להוסיף בכיף)
אם אתם רוצים בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בשמן קוקוס, ואם רוצים להפחית גלוטן, ניתן להמיר את השיבולת שועל בקינואה גרוסה.
שלבי ההכנה
עכשיו אחרי שהשגתם את כל הרכיבים, הגיע הזמן להפוך את המטבח שלכם לממלכה של טעמים!
- קודם כל, מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- ממיסים את חמאת הבוטנים עם מים פושרים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את שיבולת השועל, אבקת חלבון, ממתיק ותמצית וניל. לערבב עד שהתערובת מתאחדת.
- שמים את התערובת בקערה ומוסיפים את שוקולד המריר או תוספת פירות יבשים.
- בוחרים לעצמכם תבנית מרובעת שתשמש כמקום להכנת העוגיות.
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה – נמקם כפות מהתערובת מרווחים.
- אופים במשך 10-15 דקות על טמפ’ גבוהה, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר בכדי שהן יתייצבו.
- נשנש את העוגיות הללו חמות או קרות – אין ספק שכשאתם לוקחים ביס, אתם תרגישו איך הן נמסות לכם בפה.
ולא לשכוח את השדרוגים עליהם דיברנו! תוכלו להוסיף אגוזי לוז, שקדים קצוצים, או צימוקים מתוקים אם אתם חובבי מתוק. השדרוגים מוסיפים לדוגמה טיפונת קרמיות או קראנצ'יות.
שאלות ותשובות
איך אני יכול לשמור על העוגיות האלה לאחר ההכנה?
אני ממליץ לשמור את העוגיות במיכל אטום במקום קריר. כך תוכלו להאריך את חיי המדף שלהן בנוחות.
האם אפשר לשמור על העוגיות במקפיא?
בהחלט! עוגיות החלבון יכולות להחזיק מעמד במקפיא עד 3 חודשים! יש לפזר אותן בשכבות עם נייר אפייה כדי שלא ידבקו.
כמה חלבון יש בעוגיה אחת?
בכל עוגיה יש כ-8-10 גרם חלבון, תלוי בכמה אבקת חלבון השתמשתם ובגודל העוגיות שיצרתם.
האם אפשר להכין את העוגיות גם בלי תנור?
נכון, מי שלא רוצה לחמם תנור – יכול להכין את העוגיות במיקרוגל. פשוט להניח כפות מהתערובת על צלחת מתאימה ולחמם כרבע שעה.
האם יש גרסה דלת פחמימות?
כמובן! אפשר לשים במקום שיבולת שועל חלבון כוסמת קיץ, מה שמפחית את כמות הפחמימות ולוגם בכל זאת לשמור על הטעמים הטובים.
מה ניתן להוסיף לתערובת אם אני מעדיף טעמים נוספים?
תוספות כמו קינמון, קקאו, או אפילו תמציות טעם שונות יהפכו את העוגיות לכאלה שלא תשכחו – אני ממליץ לכם לחוות את כל האפשרויות.
מתי הכי טוב לאכול את העוגיות האלו?
העוגיות יכולות לשמש כהפסקת אוכל בין הארוחות, כחטיף לפני או אחרי אימון, או פשוט כמתוק טעים כשיש לכם חשק.
האם אפשר להמיר את חמאת הבוטנים בחמאת אגוזים?
בהחלט! אני ממליץ לנסות עם חמאת שקד או אגוזי לוז גם כן. זה מוסיף שכבות טעם שוות בהחלט.
מה עושים אם העוגיות לא מתייצבות?
אם הוצאתם אותן מהתנור והן רכות מדי, פשוט תנו להן להתקרר קצת יותר בתנור. הן יתייצבו עם הזמן.
אם הצלחתם לעקוב אחרי המתכון הזה, אז אני בטוח שתיהנו מעוגיות החלבון המדהימות האלו! אל ת hesitate לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי באמת מגיע לכולם לטעום מזה!