עוגיות בצק פריך עם שוקולד שמשגעות את החיך

"`html

עוגיות בצק פריך עם שוקולד

עוגיות בצק פריך עם שוקולד הן לא סתם קינוח; הן חווית טעם שלא תשכחו! כשתשבו עם כוס קפה או תה ביד, ותנשנשו עוגיה אחת, תגלו ששניהן הולכות טוב יחד, וכל ביס הוא חדשות טובות. מדובר בעוגיות שהטעם שלהן מתמוסס בפה, עם פיסות שוקולד שמרגשות את הנפש. אז אם החלטתם לפנק את עצמכם או את האורחים, זה הזמן להכין את המתכון המדהים הזה שישאיר את כולם משתאים!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 12-15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 24 עוגיות

הרכיבים הדרושים

על מנת ליצור את העוגיות המושלמות, נצטרך את החומרים הבאים:

  • 250 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם סוכר חום
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס

בנוסף, ניתן להוסיף תוספות נוספות כמו אגוזים קצוצים, שוקולד חלב, או צימוקים. כל שינוי יעשה את העוגיות לסופר משתגעות!

שלבי ההכנה

כעת, נדליק את האפייה ונתחיל בהכנה של הפינוק הזה:

  1. נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, נקצוץ את החמאה ונערבב יחד עם הסוכרים עד שהתערובת תהיה קרמית ואחידה.
  3. בהדרגה נוסיף את הביצים ואת תמצית הווניל ונמשיך לערבב.
  4. בקערה נפרדת, נערבב את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
  5. נוסיף את תערובת הקמח לתערובת החמאה ונערבב עד שנוצר בצק אחיד.
  6. נוסיף את השוקולד הקצוץ ונערבב בעדינות.
  7. נניח כפות מהבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, במרחק של כ-5 ס"מ בין אחת לשנייה.
  8. נאפים בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומעט מזהיבות.
  9. נוציא מהתנור ונניח להתקרר לפני ההגשה.

עכשיו תורכם לקחת את הזמן, להכין את העוגיות המושלמות וליהנות מהטעמים המדהימים!

תוספות ושדרוגים המומלצים

אם אתם רוצים לגוון, יש לכם המון אפשרויות. למשל, אתם יכולים להוסיף אגוזי לוז קצוצים או פקאנים לשדרוג טעם פריך ומיוחד. יש כאלה שאוהבים לשים תמצית תפוז או לימון בתערובת הבצק, להוספת חמצמצות למה שיכול להיות רוויה!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום החמאה?
יש אפשרות להשתמש במרגרינה או בחמאה צמחית כדי לגרום לעוגיות להיות טובות יותר עבור טבעונים.

עד כמה ניתן לשמור את העוגיות?
עליכם לשמור את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך עד שבוע. בהצלחה לנסות לא לגמור את כולן באותו יום!

האם ניתן להכין עוגיות אלה ללא גלוטן?
נכון להיום, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או בקמח תחליפי אחר כדי להפוך את המתכון לידידותי עבור רגישים לגלוטן.

האם ניתן להחליף את השוקולד בשוקולד חלב?
בהחלט! אתם מוזמנים לשחק עם הטעמים. שוקולד חלב ייתן טעם מתוק יותר למי שאוהב את זה.

מה עושות עוגיות שאפיתי ואני לא בטוחה שהן מוכנות?
אם העוגיות מעט מהדקות כשתגעו בהן והן נראות זהובות, זה סימן שהן מוכנות.

האם אפשר להוסיף תבלינים תוספת?
כמובן! קינמון או וניל יוסיפו טעם נוסף מעניין.

מה קורה אם הבצק יצא רך מדי?
אם הבצק רך מדי, המתכון זקוק עוד מעט קמח.

האם העוגיות מתאימות לילדים?
בוודאי! הילדים שלכם יואבו את טעמן המתוק ואת השוקולד בתוכן!

האם יש הבדל בין אפייה בתנור חשמלי לאפייה בתנור גז?
כן, חשוב לשים לב לזמן האפייה – בתנור גז עלולים לצרוך יותר זמן.

כמה פעמיים אפשר לאפות את המתכון והאם אפשר להקפיא את הבצק?
אפשר לאפות את המתכון שוב ושוב, ואין בעיה להקפיא את הבצק לעתיד.

אז אל תשכחו לשתף את המתכון המשגע הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. כשאתם מכינים, כבר תשתפו אותנו בטעמים הנהדרים שעשיתם! אוכל טוב עושה אזרחים טובים!

"`

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
לחמניות גבינה וזיתים ב-10 דקות שיפתיעו אתכם
לחמניות גבינה וזיתים החיים הם תערובת מדהימה של צבעים, טעמים וריחות. ביניהם, ישנם רגעים שבהם אנחנו...
קרא עוד »
ינו 27, 2025
3 טיפים בבחירת מתקן סל לחצר
מתקן סל עשוי להיות הרכישה הכי מעולה שתבצעו עבור הילדים שלכם, בשל כך כי מדובר במשחק חברתי, להוציא את...
קרא עוד »
אוג 29, 2020
כאב במותן ימין סיבות: מה אתה חייב לדעת עכשיו
```html מה יש מתחת למותן ימין? סיבות כאב שלא תרצו לפספס כאשר מדברים על כאב במותן ימין, חשוב להבין שזה לא...
קרא עוד »
מרץ 09, 2025