עוגה עם שמנת מתוקה ללא הקצפה – מתכון קל ומהיר
עוגה עם שמנת מתוקה ללא הקצפה – המתכון המושלם לחובבי המתוק
אז מה קורה כשיש יום חם במיוחד וכשאנחנו צריכים משהו מתוק, משגע, ומעלף? מסתבר שהפתרון הוא תכנית מתוקה שמביאה לנו עוגה רכה, נימוחה ומדהימה שאפשר להכין במהירות ובקלות. המתכון הזה לא רק שהולך לגרום לכם ללקק את האצבעות, אלא הוא גם לא מצריך קצפת ידנית. נכון, שמעתם טוב! עוגה עם שמנת מתוקה ללא הקצפה.
זמן הכנה, רמת קושי, ומספר מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 10-12 מנות
המרכיבים הדרושים
עכשיו, רגע לפני שנתחיל בהרפתקה המדהימה שלנו במטבח, כדאי כבר לדבר על כל אותם מרכיבים שייאלצו להיות חלק מהעונג הזה. כמובן שאפשר להיות קצת יצירתיים ולשדרג את המתכון עם כמה שדרוגים מגניבים. אבל על כך נדבר בהמשך.
- 200 גרם ביסקוטי מפוררים (או כל עוגיה אחרת שאוהבים)
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 400 גרם גבינת מסקרפונה (או גבינת שמנת)
- 100 גרם סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קקאו או שוקולד מגורר לקישוט (אופציה נפלאה)
הרכיבים חלופיים
יש לכם אורחים טבעוניים? לא נורא! אפשר להכין את המתכון הזה גם בגרסה טבעונית. פשוט השתמשו בשמנת צמחית ובגבינת טופו או גבינה טבעונית. זה עדיין יתברר כאגדי!
שלבי ההכנה
ועכשיו, לאחר שהכנו את כל החומרים הראשוניים – הגיע הזמן לצלול אל תוך העשייה! תנו לי לספר לכם איך להכין את העוגה הכי טעימה שיש, עם מעט מאמץ.
- ראשית, נתחיל באיסוף כל המרכיבים על השולחן ונחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- לאחר מכן, נוסיף את הביסקוטי המפוררים לקערה, ונערבב עם חמאה מומסת על מנת שתצא לנו תערובת גבוהה ונפלאה.
- נסדר את התערובת בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, נמעך אותה טוב ונשאיר בצד שיתקרר.
- בינתיים, בקערה נפרדת, נלוש את גבינת המסקרפונה עם הסוכר ותמצית הווניל עד שהתערובת תהיה חלקה.
- בהדרגה, נוסיף את השמנת המתוקה אל תערובת הגבינה, ונערבב בעדינות עד שהקצפת מתקבלת ותהיה לא אוורירית.
- מזגו את תערובת הגבינה על בסיס הביסקוטי בצורה אחידה.
- יאללה, עכשיו נכניס לתנור למשך 25 דקות.
- אחרי הכנת העוגה, ניתן להוציא ולקרר במשך כשעתיים במקרר.
- כשהעוגה מצוננת, אפשר לפזר קקאו או שוקולד מגורר על פני העוגה.
- חתכו, הגישו ותהנו מהעוגה המדהימה שיצרתם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, מכיוון שבישול ואפייה זה עולם שלם של תכל'ס, כדאי להוסיף כמה שדרוגים שיהפכו את המתכון הזה ביותר ממושלם. אפשר לשדרג עם פירות כמו תותים או אוכמניות, או להוסיף מעט אגוזים קצוצים אם אתם אוהבים קרנצ'יות. אפשר גם להכניס לתוך התערובת שוקולד מומס, ואפילו ללכת לכיוון של עוגת קרם פרש עם פירות.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בשמנת צמחית במקום בשמנת מתוקה?
בשמחה! השמנת הצמחית תיתן לעוגה טעם נפלא גם כן, עם מרקם ייחודי וקליל.
כמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקרר?
מומלץ לשמור את העוגה במקרר עד חמישה ימים, אבל אני בטוח שלא תצליחו להחזיק אותה כל כך הרבה זמן!
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט! ניתן להקפיא את העוגה עד חודש. יש לשים לב לכיסוי טוב כך שלא תספוג טעמים נוספים מהמקרר.
איזו עוגיה אפשר להשתמש במקום ביסקוטי?
הגרסה הכי טעימה היא להכין את הבסיס עם עוגיות אוראו, פשוט נמצאים לנו פתרונות רבים לאנשי הדיאטות ופשוט טעים!
האם יש צורך להקציף את השמנת בכל זאת?
לא הפעם! המתכון מדהים גם בלי קצפה ידנית. תאמינו לי, זה נהדר גם בלי.
כמה סוכר מומלץ להוסיף?
במתכון השתמשנו במאה גרם סוכר, ובכל זאת אפשר תמיד להתאים את כמות הסוכר לטעם האישי שלכם.
האם זו עוגה מתוקה מדי?
אני הייתי אומר שהעוגה הזאת מאוזנת באופן מושלם בין מתוק לטעים. אבל כל אחד וטעמו.
מה עושה את העוגה לעוגה "של סבתא"?
העוגה הזו מביאה חוויות נוסטלגיות משמחות מימי ישיבה משפחתית. כמובן, סבתות בוודאי ידעו להוסיף את התיבול הקטן מאוד שלהן.
איך אני יכול לדעת אם העוגה מוכנה?
תנסו להכניס קיסם לעוגה, וכשהוא יוצא יבש, תוכלו להסיר את העוגה!
אילו פירות אפשר לשים על העוגה?
תותים ודובדבנים הולכים טוב מאוד עם הטעמים של הגבינה והשמנת. אל תתביישו להתנסות גם עם פירות אקזוטיים כמו קיווי או מנגו!
לאחר שכבר הכנתם את העוגה האדירה הזאת, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון עם החברים ברשתות החברתיות. מי לא רוצה ליהנות מעוגה כזו מדהימה, משגעת ומעלפת? שתפו, האדירו והפיצו את המתכון הזה, והפכו את העולם למתוק יותר!