עוגה עם שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג שפשוט חייבים לנסות

עוגה עם שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג – מתכון אגדי!

דמיינו את עצמכם יושבים עם כוס קפה ביד, והמבט שלכם נופל על עוגה מדהימה עם שכבה מבריקה של שמנת מתוקה למעלה. כל ביס הפך לחוויה של נימוחות וטעים שאין שני לו. לא היינו ממציאים את זה לולא היינו חווים את זה בעצמנו, וכולנו כאן מבינים: לא זו בלבד שהיא נראית מושלמת, היא גם מעלפת בטעמה! כולנו רוצים מתכון שיגרום לאורחים שלנו לשאול "מה סוד הקסם שלך?" ובכן, הפעם נדבר על עוגת שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג, מתכון שיביא את כל הכוכבים במטבח אליכם לשולחן ויהפוך כל אירוע לחגיגה!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קלה. מספר סועדים: 8-10 אנשים.

  • זמן הכנה: 30 דקות כולל 2 שעות קירור.
  • רמת קושי: קלה – מתאים גם למתחילים.
  • מנות: 8-10 מנות מספקות בהחלט.

הרכיבים הדרושים

לצורך הכנת העוגה המושלמת הזו, נצטרך כמה רכיבים פשוטים שיתאימו ביד בקלות וינווטו אותנו באומנות הטעמים:

  • 1 חבילת פתי בר.
  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל).
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג, בטעם וניל או שוקולד (100 גרם).
  • 1/2 כוס חלב (125 מ"ל) – להרגשה כזאת של נימוחות.
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם) – נאה ולא מתוק מדי.
  • 1/2 כפית תמצית וניל (אופציונלי) – אם רוצים להוסיף טוויסט נוסף.

במידה ואתם מעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית ואת החלב בחלב סויה או שקדים. יכול להיות שהטיול הזה לגירסה בריאה יותר יהיה דווקא המושלם לכל מי שרואה את החיוך של העוגה ומרגיש שצריך להרגיש טוב גם עם הבחירה!

שלבי ההכנה

ועכשיו לכיף האמיתי – שלב ההכנה! זהו זמן להתחיל להרגיש את הקסם קורה, אז בואו נתחיל:

  1. מניחים את פתי בר בתבנית קוגלהוף או תבנית עגולה, ומניחים אותם בצורת שכבת תחתית ייחודית.
  2. בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד שהשמנת מתייצבת.
  3. מוסיפים את החלב לאינסטנט פודינג ומערבבים עד שהתערובת מתמזגת.
  4. משלבים את תערובת השמנת עם תערובת הפודינג ומערבבים בעדינות עד שהכל מתאחד.
  5. מפזרים חצי מתערובת השמנת מעל פתי הבר בתבנית.
  6. מניחים עוד שכבת פתי בר מעל השמנת ויוצרים את השכבות השניות.
  7. מניחים את שאר תערובת השמנת מעל והופכים את השכבות לחלוטין.
  8. מניחים את העוגה במקרר למשך 2 שעות לפחות, שהשכבות תתייצבנה.
  9. אפשר לקשט עם שוקולד מגורר, אגוזים קצוצים או פירות בהתאם לטעם אישי.

ולא לשכוח, האפייה היא חלק מהעניין, ולכן כדי שזו תהיה חוויה מעלפת, אני ממליץ להשאיר מקום במקרר לפני הגשה, כדי שהטעמים יתמזגו יחד ויהפכו באופן קסום למנה בלתי נשכחת.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי לגרום לעוגה שלנו להיות משגעת אפילו יותר, אנו יכולים לשדרגה בכמה דרכים:

  • לשדרוג טעם, אפשר להוסיף כמה תמציות שונות – כמו תמצית שקדים.
  • אם אתם אוהבים פירות, כדאי לשלב פרוסות תותים או בננות בין השכבות, וזה יעניק לעוגה שלנו מראה צבעוני ומרתק.
  • שוקולד מרוסק או קקאו בתוספת לעוגה יהפכו את העוגה לנימוחה וטעימה ברמות חדשות.
  • לגרסה שמנת מינוס שומן, ניתן להחליף את השמנת המתוקה ביוגורט סמיך, וזה יהיה מתכון בריא מדליק.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את העוגה יום לפני ההגשה?

בהחלט! העוגה תתייצב בצורה הטובה ביותר לאחר לילה במקרר, מה שיגרום לכל טעמים לעבוד יחד בהרמוניה.

איך אפשר לדעת שהשמנת הוקצפה נכון?

אם השמנת הופכת לקשיחה ואינה נוזלית, סימן שהיא מוכנה. הקצפה עד שהקצפה משאירה שריטות קלות בכף – זה סימן מצוין!

האם אפשר לשלב אינסטנט פודינג בטעם אחר?

בטח! ניתן להשתמש בכל טעם שתרצו – שוקולד, תות, פירות יער ועוד, כל טעם מתמזג באופן אגדי עם השמנת.

מה הטמפרטורה הנכונה לשמירה על העוגה?

השמירה על העוגה קפואה או במקרר בסביבות 4 מעלות צלזיוס היא אידיאלית לטעמה ולמרקמה.

האם יש דרך לשדרג את הקישוטים?

כמובן! אם תרצו להכין עוגה רומנטית, תוכלו לקשט עם פירות אדומים או קקאו מוקרם. זה מה שיעניק לה נופך מיוחד.

מה אם אני רוצה להכין גרסה ללא לקטוז?

ללא בעיות, השתמשו בשמנת קו מלאה על בסיס קוקוס והחלב בשקדים או חלב סויה. טעים ומפנק!

אילו פירות מתאימים לעוגה הזו?

לבחירה הפופולרית יש פרוסות תותים, דובדבנים, פרי הדר, או עונש של מנגו. כל פירות פירות ישדרגו אותה לרמות חדשות!

האם אפשר לשים אגוזים בין השכבות?

בהחלט! אגוזים קצוצים יכולים להוסיף מרקם עשיר ותוסס לעוגה. תוספת זו מוסיפה טעם אגדי.

כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר?

היא תישאר טעימה ועדיין רכה למשך 4-5 ימים במקרר. תנסו לקיים רומנטיקה בחיים, זה בדיוק הזמן!

מה לעשות אם עוגה נשארה לי רבה?

הכינו קופסאות וכנסו את העוגה למקפיא, זה יאפשר לכם לשמור על רעננותה ואיכותה. להכנת גירסה רכה ופשוטה, רק הוציאו והוסיפו את הקישוטים לפני ההגשה.

עכשיו, ברגע זה, אתם מזומנים לחלוק עם חברים את המתכון המדהים הזה ולשתף את החוויות שלכם. התמונה על השולחן היא תמונה בלבבות שלכם, אז אל תשכחו לתעד את ניהול הכנת העוגה! בנוסף, אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות בשביל שכמה שיותר אנשים יוכלו לטעום ממנו. בואו נעשה את העוגה הזו לכל כך מדהימה, שלא נוכל להפסיק ללקק את האצבעות!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
כמה קלוריות יש בעגבניות שרי? תשובה מפתיעה!
```html אז כמה קלוריות יש בעגבניות שרי? חכו עד שתשמעו את המספרים! עגבניות שרי, אלה הכדורים הקטנים...
קרא עוד »
נוב 25, 2024
גלה אם אתה בי בעזרת שאלון פשוט!
```html איך לדעת אם אני בי? מדריך מעורר סקרנות מכירים את הרגע הזה שבו אתם יושבים לבד, חושבים על החיים,...
קרא עוד »
דצמ 02, 2024
עוגה עם רסק תפוחים קרין גורן שהכל אוהבים
עוגה מדהימה עם רסק תפוחים של קרין גורן אם יש דבר אחד שיכול לרגש אותנו במטבח, זה המפגש בין מתיקות...
קרא עוד »
ינו 16, 2025
נגישות