עוגה עם קרם קוקוס פרווה שתמגנט את כל הטועמים!
עוגה עם קרם קוקוס פרווה – מתכון אגדי של ניחוחות וחוויות
כולנו מכירים את הרגע המיוחד שבו אנו מתיישבים יחד עם משפחה או חברים סביב שולחן מתוק, מצפים בעיניים בולטות למעדן שיצא לנו ממתכון שעדיין לא היה לנו את העונג לטעום. אז תדמיינו לכם עוגה עטופה בשכבת קרם קוקוס משגע, שמסובבת את החושים, מכניסה אתכם לכמה רגעים של אושר מוחלט. כן, אתכם הנפלאים, אתם כאן בשביל מתכון למשהו מדהים, ממכר שיהפוך כל אירוע לחגיגה.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות: 8-10 מנות
כל עוגה היא סיפור, אך העוגה הזו, עם קרם הקוקוס הנימוח, היא סיפור מיוחד. היא נולדה מתוך אהבה לקוקוס ולרצון להעניק לאחרים חוויות מתוקות. זכינו לגלות שמתכון זה לא רק מושלם מבחינת טעמים, אלא גם עושה את העבודה בכל הקשור להפתעות – אחרי כל ביס תרגישו כמו שאבו את הכוח והאנרגיה לקפיצה הבאה – זה הכי טעים שיש!
הרכיבים הדרושים
יש מתכונים שצריך להיערך אליהם ולהתכונן, ובדיוק בשבילנו יש את המתכון הזה שמתבסס על רכיבים פשוטים שמחכים לנו במטבח, אך עם זאת, עושים קסמים!
- 2 כוסות קמח תפו”ח (בריא דל פחמימיות)
- 1/2 כוס סוכר קנים, או סוכר קוקוס
- 1/2 כוס שמן קוקוס (ממיסים על חום נמוך)
- 1/2 כוס חלב קוקוס (לגרסה רכה יותר)
- 1/2 כוס אגוזי קוקוס יבשים (מעלף ולא חובה)
- 2 כפות אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון טחון (של סבתא)
לקרם קוקוס:
- 1 קופסה חלב קוקוס
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל (מוסיפה חמימות)
- קוקוס מגורר לקישוט
מדי פעם אנחנו שואלים את עצמנו איך נוכל לשדרג את המתכון בכל מיני וריאציות נוספות כגון גרסה טבעונית או ללא גלוטן. ובכן, במקום קמח תפו"ח, אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח אורז, ויוצא מצוין! למי שמעדיף גם במקום סוכר רגיל אפשר להשתמש בסוכר קוקוס או בממתיקים טבעיים אחרים, שימו לב שזה סוף הדרך להרגיש טוב עם עצמכם תוך כדי הנאה!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיעה השלב המהנה – שלבים קלים להכנה! נשמע כמו משהו שאתם יכולים להיכנס אליו עם חיוך, לא?
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים (קמח, סוכר, סודה לשתייה, מלח וקינמון).
- בקערה נפרדת, ממיסים את שמן הקוקוס עם חלב קוקוס ומערבבים היטב.
- שופכים את התערובת היבשה לתוך התערובת הנוזלית ומערבבים עד שהתערובות מתאחדות.
- יוצקים לתוך תבנית אפייה משומנת היטב.
- אופים במשך 30-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להתקרר לפני שמקשטים עם הקרם.
- לקרם קוקוס, מערבבים חלב קוקוס עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת שמנת רכה.
- מניחים את הקרם מעל העוגה לאחר שהתקררה!
- מקשטים בקוקוס מגורר ונהנים!
עכשיו אחרי כל שלב, אפשר להרגיש בשילוב הנפלא של הריחות והטעמים. כל ביס שׁוֹמֵעַ את שירת הקוקוס, והעוגה הזו תביס את כל המתחרים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
מכאן החופש שלכם ליצור ולשדרג! אפשר לשלב פירות טריים, כמו פירות יער, פקאן קצוץ בטחנות, או אפילו אולי לשים מוס שוקולד מעל – וואוו, זה מושלם!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגה ללא חלב קוקוס?
דווקא כן! אפשר להשתמש בחלב שקדים או חלב סויה, אם אתם מעדיפים משהו שונה.
מה עושים אם אין לי שמן קוקוס?
באפשרותכם להחליף אותו בשמן רגיל, אבל אז לא תקבלו את טעם הקוקוס שמוסיף הרבה!
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט! היא שומרת על הטעמים שלה בצורה טובה מאוד, אז אל תהססו להקפיא לחודשים הקרובים.
איך מאחסנים את העוגה?
שמרו אותה בקירור בקופסה אטומה, ותהנו ממנה במהלך מספר ימים.
האם העוגה מתאימה לילדים?
כמובן! כל הילדים ייהנו ממנה ואפשר גם להוריד את כמות הסוכר במידת הצורך.
האם אפשר להכין אותן במבחר טעמים?
בטח! תוספת של פירות יבשים או אפילו חתיכות שוקולד תשדרגו את העוגה לרמה הבאה!
מה עושים אם העוגה יוצאת לחוצה מדי?
אתם יכולים לנסות לאפות פחות זמן בפעם הבאה ולהתנסות עם קפיצי תנור שונים.
האם ניתן להכין עוגה ללא גלוטן?
ודאי! פשוט החליפו את הקמח לקמח תפו"ח ללא גלוטן או קמח שקדים, וזה יהיה טעים לא פחות!
מה אם נרצה להכין את העוגה במסגרת דיאטה?
מומלץ להחליף את הסוכר בממתיקים טבעיים ולהשתמש בקמח דל פחמימיות.
כיצד ניתן להחיות כוס עוגה יומית?
אחרי כארבעה ימים, קטנים ביסים וניתן להשחיז אותם בשוקו חם או עם קפה חם – מתכון שלנו לקחת לדרך!
אני ממליץ לכם לחלוק את המתכון הזה עם חברים, משפחה ואפילו עם השכנים! שיתופי פעולה מתוקים תמיד עובדים טוב. בואו להיות חלק מהחגיגה, השתפו את המתכון ברשתות החברתיות שלכם, והעניקו לכולם את ההנאה הזו! העוגה הזו היא לא רק מושלמת; היא משגעת ובטוח תפיל את כולם מהרגליים!