עוגה עם בסיס בצק פריך שאסור לפספס!
מתכון לעוגה עם בסיס בצק פריך
עוגה עם בסיס בצק פריך היא אחת הקלאסיקות שהופכות כל יום רגיל לחלום מתוק. מדובר בעוגה שאין לה מתחרים, שמביאה לעונג של אכילה עם כל ביס. התפשטות הריח שלה בבית, כשהיא נאפתה ויוצאת מהתנור, היא באמת חגיגה לכל החושים. תחשבו על קיץ, על אור שמש חמים, ועל רגעים של אושר משפחתי סביב שולחן האוכל. מה יותר מדהים מזה?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 60 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 8 מנות
וזה לא סתם מתכון – זה מתכון שמגיע עם סיפור. כל פעם שאני מכינה אותו, אני נזכרת באמא שלי, שעומדת ליד השולחן במטבח, עם בגדים לבנים, והעיניים שלה נוצצות מהתלהבות. היא תמיד אמרה שזו העוגה האגדי שלה, ושהיא פשוט "הכי טעים שיש". וזה כל כך נכון!
הרכיבים הדרושים
יש משהו כה סוחף בעוגה הזו, והכל מתחיל מהמוצרים הפשוטים שמהם היא הולכת להתקיים. בואו נביא את כל הדברים שצריך כדי להכין את הבצק הפריך ולטפח עליו את המלית המושלמת.
- 250 גרם קמח (אפשר קמח חצי חצי או קמח ללא גלוטן)
- 125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 70 גרם סוכר (אפשר סוכר קוקוס לבריאות)
- 1 ביצה
- 1/2 כפית מלח
- קליפת לימון מגוררת (לא חובה, אבל מוסיפה ניחוח מדהים)
- מלית ממלכתית: 300 גרם אוכמניות טריות (או כל פרי אחר שאתם אוהבים), 50 גרם סוכר ו-2 כפות cornstarch
הרכיבים המחליפים
זה הזמן לדבר על כמה וריאציות שיאפשרו לכם לגרום לעוגה להיות מיוחדת יותר. אם מתחשק לכם להכין עוגה טבעונית, אתם יכולים להחליף את החמאה ב-130 מ"ל שמן קוקוס, והביצה – בפודינג מתפוחים. זה פשוט מדהים איך שינוי קטן יכול לשדרג את כל המנה.
שלבי ההכנה
השלבים הבאים הם פשוטים, קלים ומהירים. במרחקים שגרתיים, אל תתבלבלו – מהנסיון שלי, כל אחד יכול להצליח כאן!
- לתחיל בקערה גדולה, לערבב את החמאה עם הסוכר עד שהתערובת הופכת לקציפה קרמית ומעלפת.
- להוסיף את הביצה ולערבב היטב עד שהתערובת אחידה.
- לסנן את הקמח והמלח לתוך התערובת, ולהתחיל לערבב בעזרת ערבובית עד שהבצק מתאגד.
- לעצב את הבצק לכדור, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למינימום של 30 דקות.
- בינתיים, להכין את המלית: לסחוט את האוכמניות עם הסוכר והcornstarch בקערה נפרדת.
- לחמם תנור ל-180 מעלות. למרוח תבנית עם חמאה או להשתמש בנייר אפייה.
- לפרוס את הבצק ואת הבצק לפרוסות דקות, למרוח בתבנית ולהשאיר צדדים גבעוליים.
- למלא את הבצק במלית האוכמניות, ולהבריק במעט חלב לשדרוג נוסף.
- לאפות בתנור למשך 30 דקות, או עד שהעוגה מבעבעת והקצוות מזהיבים.
- להוציא מהתנור, לגלול את העוגה ולהניח לה להתקרר לפני חיתוך.
עכשיו תחשבו על הרגע הזה בו העוגה מריחה כמו חלום, אתם מכניסים את הסכין בתוכה ורואים איך היא נמסה בפה. פשוט תענוג של טעם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
בהכנת עוגות, אנחנו לא רוצים לסיים את השדרוגים כאן. אפשר להקפיץ את העוגה עם אגוזים קצוצים, להוסיף צימוקים או שוקולד מריר בגרסה המתוקה, או גם לקשט עם אבקת סוכר מעל. תנו לדמיון שלכם לרוץ – הסיוט האמיתי הוא שמה תהיו משגעים!
שאלות ותשובות
אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
כמובן! עוגה עם בסיס בצק פריך מתאימה להקפאה. לעטוף אותה היטב בניילון נצמד לפני הכניסה או לשים בקופסה אטומה.
האם אפשר להשתמש בפרי אחר במקום האוכמניות?
בהחלט! פטל, דובדבנים ואפילו תותים יכולים להוסיף טעמים מדהימים ואדומים לעוגה שלכם.
מה מומלץ להגיש עם העוגה?
חשוב לדעת שהעוגה הזו מאוד טעימה עם כדור של גלידת וניל או עם שמנת מפנקת בצד. זה משגע!
מה אם הבצק צמוד מדי?
אם הרגשתם שהבצק נראה צמוד מדי, תוסיפו מעט מים קרים, כמה טיפות – זו כל ההבדל.
האם אפשר להכין עוגה ללא סוכר?
בתקופת הדיאטה זה בהחלט אפשרי! אתם יכולים להשתמש בסירופ מייפל או סטיביה במקום סוכר.
איך יודעים מתי העוגה מוכנה?
כרגע שהקצוות מתחילים להיות זהובים והמלית מבעבעת בצורה משגעת, אתם כבר יודעים שהעוגה מוכנה.
מתי הכי טוב להגיש את העוגה?
העוגה טעימה בכל טמפרטורה – חמה, פושרת או קפואה. אבל אני ממליץ להגיש אותה תוך חצי שעה מהתנור – זה הכי מדהים!
האם אפשר לעשות את המתכון בו זמנית במספר טעמים?
בשמחה! אתם יכולים לשלב בין סוגי פירות שונים. גישה נהדרת לטעמים שונים!
מה אם אני רוצה להפוך את הבצק לגלוטן-פרי?
תשתמשו בקמח שקדים או קמח אורז – זה ייתן לעוגה טעם מיוחד ומיוחד!
כיצד לדעת אם העוגה לא נשרפה בתנור?
נכנסים עם קיסם בתוכה. אם יוצא יבש, אז העוגה מוכנה – אחרת, תנו לה עשר דקות נוספות.
על כך שאפו! עכשיו אתם יודעים איך להכין עוגה מהחלומות. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים, ובואו נדליק מדורה של מתכונים כאלו ברשתות החברתיות!