עוגה מרוקאית שלא תוכל להפסיק לאכול
עוגה מרוקאית עשירה וטעימה
אתם יודעים מה? לפעמים יש מוצרים בשוק שמפתיעים אותנו לגמרי. לדוגמה, העוגה המרוקאית הווירטואוזית הזו. עם שלל טעמים מוחצים, ריחות מגרים, והמרגשת אף יותר כשהיא מוגשת חמה. כל Bite של העוגה הזו יוצר חוויה שמעלפת את בלוטות הטעם שלנו, אתם מבינים? לכן הכנתי לכם מתכון מלא בניחוחות מזרחיים, ברכות של סבתא ובטעמים שיישארו אתכם הרבה אחרי שתסיימו לאכול!
זמן הכנת המתכון: 90 דקות. רמת קושי: בינוני. מנות: 12-15
- 90 דקות של הכנה ובישול מטורף
- קושי בינוני, אך משתלם למדי
- מספיק ל-12-15 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהכנתי את העוגה המרוקאית הזו, את השגעון שמתחולל במטבח הכי טעים שיש, התרגשתי להרגיש את המרכיבים מתאגדים יחד. כל רכיב מביא עמו מעט מהמהות שלו, וביחד הם יוצרים אימרה קולינרית מדהימה.
- 4 ביצים מגודל XL, זה ממש משנה
- 300 גרם סוכר, ממתיק על טבעי כך שהעוגה תהיה מתוקה ומושכת
- 200 מ"ל שמן (רצוי שמן זית – זה משגע)
- 250 מ"ל מים
- 350 גרם קמח, ואם רוצים, אפשר לנסות עם קמח שיבולת שועל לטעם מיוחד
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כף קינמון טחון (אה, אותו קינמון שמקנה לעוגה רובד ריח משוגע)
- קצת אגוזי מלך קצוצים לקישוט (וכמובן לייחודיות)
- 1 כוס תמרים קצוצים, עם פנייה ללב המעדן הזה
אם אתם מחפשים חלופות, אפשר להכין את העוגה הזו באופן טבעוני על ידי שימוש בבננה במקום הביצים. או שאפשר להשתמש בקמח פילוס פרי בוגרים, ולבצע ניסיון גלוטן חופשי שיביא לנו את אותו טעם אגדי.
שלבי ההכנה
כשהגיע הזמן להתחיל, כל מה שנותר הוא לעקוב אחר השלבים ולראות איך כל רכיב מתחבר והופך לעוגה המושלמת.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומסדרים תבנית עוגה בקוטר 26 ס"מ עם נייר אפייה.
- מניחים את הביצים והסוכר בקערה ומערבבים היטב עד שהתערובת מתקבלת ורכה.
- מוסיפים את השמן והמים ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה והקינמון.
- מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הביצים ומערבבים עד שהכל מתאגד.
- מוסיפים את התמרים ואגוזי המלך ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לתבנית שנבחרה ומוודאים שכל הקצוות מרוססים.
- אודם את העוגה בתנור למשך כ-40-50 דקות, או עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב ריחני.
- מותירים את העוגה להתקרר מעט לפני שמפרידים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
עכשיו, איך לא להניח לעוגה להיבלע? אלא לחשוב על תוספות או שדרוגים? אפשר להוסיף שוקולד מריר קצוץ לתערובת, או לשים מלית של פירות יבשים שמוסיפה עוד טעם!
תוספות אפשריות
- שוקולד מריר קצוץ כדי להקפיץ את הטעמים
- ציפוי של שמנת חמוצה או ריבה למגע מגניב
- פירות יער שממריאים את העוגה למרחקים
- שומשום קלוי לתוספת פריכות ומרקם מקסים
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים במקום ביצים בעוגה הזו? לרשותכם מגוון אופציות: בננה מעוכה, פירה של תפוחים, או אפילו טופו רך יכולים לשמש כתחליף מעולה.
כמה זמן שומרת העוגה במקרר? אם תצליחו עד אז, ויש סיכוי גבוה! העוגה לא תשרוד יותר מ-3-4 ימים במקרר מבלי להחמיץ.
האם אפשר לשים תמצית וניל? בהחלט. תמצית וניל תעלה את הטעמים בגבהים מדהימים.
האם אפשר למצוא מצרכים במקום אחר? יחד עם השנים התפתח שוק שלם של מצרכים ייחודיים באינטרנט. חפשו חנויות המתמחות במוצרים מקומיים.
מה אפשר להגיש לצד העוגה? כוס תה מנטה יכולה להיות ריספקט מושלם!
מהו המרכיב החשוב ביותר? הסוכר. הוא המענג והמקשר בין כל הטעמים.
האם העוגה הזו מתאימה לילדים? כן. אין דבר יותר טוב מעוגה מרוקאית בשוק מתוק!
כיצד ניתן להפוך את העוגה לבריאה יותר? השתמשו בסוכר חום וקמח חומוס עם מעט קוקוס.
מתי אפשר להרגיש את טעמי העוגה בצורה הטובה ביותר? אחרי שהיא מתקררת לחלוטין, כדי שהטעמים יתמזגו בצורה מושלמת.
איפה ניתן לחפש מתכונים נוספים? באתרים קולינריים המציעים מתכוני סבתות.
כמה הייתה עונג לכתוב את המתכון המשגע הזה! אני מקווה שתכינו ותשפכו אותו לכל הכיוונים. תשתפו חברים, תגרמו לכולם להתלהב ואל תשכחו ללקק את האצבעות! מהנסיון שלי, הם לא יוכלו להתנגד!