עוגה כושית פשוטה וטעימה שלא תצליח להתנגד לה!
"`html
עוגה כושית פשוטה וטעימה שתמיד מצליחה
בואו נדבר על משהו לכל אוהבי המתוקים והעוגות – עוגה כושית! מדובר במתכון שהפך לקלאסיקה לא רק בבית שלי, אלא אצל מיליון אנשים ברחבי העולם. מתכון פשוט, מהיר ומעלף, שכמובן אפשר לשדרגו, לגוון ולהתאים לכל מצב רוח. העוגה הזו היא לא סתם עוד עוגה, אלא תענוג אמיתי. אף אחד לא יכול לעמוד בפני העושר והנימוחות שהעוגה הזו מביאה. היא חדה מספיק כדי לא להימשך, אבל גם מתוקה מדיגי של נחת! אז למה לא להתחיל את המסע שלנו לעבר הנאה ממכרת?
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- סה"כ: 50 דקות
- רמת קושי: פשוט
- כמות מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך ההכנה המרגשת, נוודא שיש לנו את כל הרכיבים הנחוצים. המתכון הזה הוא תענוג של ממש, והרכיבים שלו פשוטים ונגישים, כך שגם אם אתם חדשניים במטבח, אין סיבה לחשוש!
- 2 כוסות קמח ((250 גרם)
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 1 פחית (400 גרם) חלב ממותק
- 1/2 כוס שמן (125 מ"ל)
- 4 ביצים
- 1 שקית (10 גרם) אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כוס קקאו איכותי (50 גרם)
- 1/2 כפית שטוחה מלח
- 1 כוס מים רותחים (240 מ"ל)
- תמצית וניל (טיפה, לפי הטעם)
עכשיו, אם ברצונכם להכין עוגה טבעונית, תוכלו לשדרג את המתכון הבא:
- להשתמש בנוזל קוקוס או חלב סויה במקום חלב ממותק.
- להשתמש ב"תחליף ביצים" – כמו פשתן טחון עם מים או בננה מעוכה במקום הביצים.
שלבי ההכנה
עכשיו כשהכל מוכן, הגיע הזמן להתחיל בהכנה! עקבו שלב אחרי שלב ואל תהססו להתענג על כל מהלך בדרך.
- מחמים את התנור על טמפ' 180 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית 22 ס"מ עם נייר אפייה להקל על ההוצאה.
- בקערה גדולה מערבבים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת מתחילה להתרכך.
- מעבירים את השמן והחלב הממותק ומערבבים היטב.
- נוסיף קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח. נערבב היטב עד שהבלילה אחידה.
- אחרי שהייתם עסוקים בחסכון של מים – נוסיף את המים הרותחים בהדרגה תוך ערבוב מתמשך.
- כעת, שימו בעדינות את התמצית וניל (אם אתם רוצים מעט מתיקות נוספת, זה הזמן!).
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 30 דקות. עלה את הניחוח! הבראוניז מתחילים לצוץ.
- אחרי 30 דקות, יש לבדוק אם העוגה מוכנה על ידי החדרת קיסם למרכז העוגה. אם הוא יוצא יבש, אז הגעתם למושלם!
- ממתינים עד שהעוגה מתקררת ומקשטים כאוות נפשכם בדברי מתיקה, שוקולד או קצפת. תהיו יצירתיים!
שדרוגים ותוספות אפשריים
עכשיו, על דברי מתיקה (או שוקולד…), כמה רעיונות לשדרוגים אפשריים:
- פשוט תוסיפו שוקולד מריר קצוץ לבלילה לפני האפייה.
- נסו להוסיף אגוזים קצוצים – הם יוסיפו מרקם מעניין.
- אם אתם אוהבים את הפירות, תוסיפו פרוסות בננה בתחתית התבנית.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בקקאו באיכות נמוכה? כמובן, אך אל תשכחו שלקקאו איכותי יש השפעה על הטעם. זהו תהליך קסום! אם אפשר, השתדלו לקחת קקאו כהה באיכות גבוהה.
מה לעשות אם העוגה יוצאת סוטה? זה קורה לפעמים. אתם יכולים להוסיף ציפוי שוקולד או רוטב סוכר שמסייע להסתיר את המראה. כמו סופר גיבורים!
האם ניתן להקפיא את העוגה? בהחלט. וודאו שהיא מוקפאת היטב בניילון נצמד. ניתן להפשיר לפני ההגשה.
איך יודעים שהעוגה מוכנה? החדרת קיסם היא הדרך הקלאסית, אך גם אם היא קפיצית ולא רטובה, זה סימן טוב!
אפשר לשמור את העוגה במקרר? זה לא הכרחי, אך אם אתם רוצים שהעוגה תישאר טרייה קצת יותר זמן, זה יעזור!
האם אפשר להכין את העוגה כגרסה דלת פחמימות? את הסוכר ניתן להחליף בסוכר מהטבע, ויש כאלו שאפשר גם להמיר את הקמח המלא בקמח שקדים.
מהי הדרך הכי טובה לאחסן את העוגה? מיד לאחר שהעוגה התקררה, שימו אותה במיכל סגור, זה ישמור על טריותה.
האם אפשר להכין את העוגה בגרסה קטנה יותר? בהחלט! ניתן לחלק את הכמויות וליצור עוגות קטנות יותר בתבניות קטנות.
מה אפשר להוסיף לקישוט העוגה? הכניסו קישוטי שוקולד, אגוזים קצוצים, פירות טריים ואפילו קצפת. שימו לב להיות יצירתיים.
אם הגעתם עד כאן, סימן שהמתכון מדבר אליכם! אין כמו לשתף רגעים מתוקים עם חברים ובני משפחה. אל תהססו להפיץ את המתכון הזה ברשתות החברתיות, והזמינו את כולם לטעום את העוגה המדהימה הזו. ישראלים אוהבים עוגות, אז בואו נרים כוסית לחיים עם מתוק!
"`