עוגה כושית הכי טעימה בעולם שתשגע לכם את החושים
עוגה כושית המדהימה – הכי טעימה בעולם
מהדקה הראשונה שתקראו את המתכון הזה, תבינו שהוא יכשף אתכם. עוגה כושית זו לא רק עוגה, היא נאהבת בבתים רבים כמנה של סבתא, עם טעמים עשירים וניחוחות שממלאים את האוויר. היא תהיה המנה המרכזית על השולחן בכל חגיגה, והשילוב של שוקולד עם תוספות שונות יהפוך כל ביס למושלם. גם אם תכינו אותה לראשונה, היא תיראה לכם כה פשוטה עד שתתחילו להרגיש כמו שפים מקצועיים. הבטחה שלי למי שינסה להכין אותה – אתם תלקק את האצבעות!
זמן הכנה: 15 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 8-10
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 8-10
הרכיבים הדרושים
כעת, בואו נדבר על המצרכים. כל רכיב מהם מהווה חלק בלתי נפרד מהמם הכושית המושלמת. הגענו לכך שהשוקולד הוא הכוכב כאן – והוא יעניק לעוגה את הצבע הכהה והאופי הייחודי שלה. תכינו מראש את כל המצרכים, וכך ההכנה תהיה מהירה וזורמת כמו מים זורמים.
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 כוס קמח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כוס קקאו
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל
מרכיבים חלופיים
העוגה הזו משגעת גם בגרסאות שונות. כך שאם אתם טבעוניים, תוכלו להחליף את הביצים ב-1/4 כוס רסק תפוחים. במקום חמאה, ניתן להשתמש בשמן קוקוס או בשמן רגיל כדי לשמור על לחות העוגה. כל שינוי קטן יכול להיות אגדי! ואם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, פשוט השתמשו בקמח תפו”ח ואבן לענה.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן להתחיל להכין את העוגה, והחלק הכי כיפי הוא שהתהליך כל כך פשוט ומהיר!
- לחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה מעל בן מארי או במיקרו, מערבבים עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים את הסוכר, ומערבבים היטב.
- מערבבים פנימה את הביצים, אחת אחת, עד שהתערובת אחידה.
- מניחים את הקמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח, תוך ערבוב עד שהכל מתאחד.
- מוסיפים את תמצית הווניל, ומערבבים שוב.
- מעבירים לתבנית אפייה משומנת.
- אופים במשך 30-40 דקות, או עד שנעשים ייבשים בשוליים ומעט רטובים במרכז.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות, ולאחר מכן מעבירים לרשת קירור.
שדרוגים ותוספות אפשריות
המדהים בעוגה כושית הזו הוא שניתן לשדרג אותה בכמה דרכים. למשל, אם רוצים טעם אגדי, אפשר לשים מעל ציפוי לקקאו או לנענע משפטים של ריבת תות. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים, שוקולד חלב, או פירות יער על גבי העוגה אחרי האפייה. התוספות מוסיפות קונטרה נפלאה לטעמים הקטנים והחמוצים של השוקולד.
שאלות ותשובות
האם העוגה הזאת מתאימה לילדים?
כמובן! היא מושלמת גם לילדים, עם מתיקות שהיא לא גבוהה מידי.
האם אפשר לה freeze את העוגה?
בהחלט! העוגה שומרת על טעמה והמרקם שלה גם לאחר הקפאה. פשוט מכסים היטב ומקפיאים.
כמה זמן העוגה נשמרת במקרר?
אם עולה על שולחן האוכל, נשארת ליום אחד. אם רוצה, אפשר לשמור במקרר עד שבוע!
האם אפשר להפוך אותה לגרסה דלת קלוריות?
כן! ניתן להחליף את הסוכר בממתיקים טבעיים ולהפחית בכמות השוקולד.
מה אפשר להגיש לצד העוגה?
העוגה משתלבת מצוין עם כדור גלידה וניל או תוספת של קצפת רכה.
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את העוגה?
אחסנו במיכל אטום על מנת לשמור על הלחות והעסיסיות שלה.
כיצד יודעים שהעוגה מוכנה?
מדי פעם דחפו קיסם במרכז העוגה, אם יוצא יבש – היא מוכנה!
האם ניתן להוסיף קקאו לתערובת?
בהחלט, זה יוסיף טעם עמוק יותר.
האם ישנן גרסאות שונות של עוגה כושית?
יש! אפשר לעשות ואריאציות שונות, כמו עוגת שוקולד עם אגוזים או פירות יער.
איפה ניתן למצוא מתכונים נוספים?
תמיד אפשר לחפש באינטרנט, גם באתרי מתכונים או ברשתות חברתיות, יש שם אוצרות!
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! הכנת העוגה היא חוויה, וההנאה המצויה בלטעום אותה היא פשוט משגעת!