עוגה בחושה עם שוקולד צ'יפס שלא תשכחו לעולם!
"`html
העוגה שהפכה למכורה: עוגה בחושה עם שוקולד צ'יפס
איזה מזל שאתם פה! אם אתם אוהבים עוגות רכות ומתקתקות, עוגה בחושה עם שוקולד צ'יפס היא הבחירה המושלמת עבורכם. מדובר במתכון מדהים שלא רק שמח ומנחם, אלא גם קל להכנה ומאפשר לנו להפתיע את האורחים שלנו! תארו לכם את הרגע שאתם חותכים את העוגה והטעם הנפלא של השוקולד הצ'יפס נמס בפה, גורם לכם לרצות עוד חתיכה בלי לחשוב פעמיים. זו מתכון שאתם חייבים לנסות, ובטח תעשו את זה שוב ושוב, כי מדובר במשהו ממכר לגמרי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12-15
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגה הכי טובה שיש, נצטרך מספר מרכיבים פשוטים וזמינים. הנה מה שצריך:
- 2 כוסות קמח תפו”א (ולא לדאוג, זה לא מגעיל כמו שזה נשמע!)
- 1.5 כוסות סוכר חום כהה
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 4 ביצים בגודל בינוני
- 1 כפית הורמונט וניל איכותי
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
מרכיבים חלופיים
אם אתם טבעוניים או רוצים להכין עוגה ללא גלוטן, יש כמה טיפים שיכולים לעזור:
- החליפו את הביצים בשני טחינה או 1/2 כוס פירה מבננה בשביל עוגה טבעונית.
- מקום קמח החיטה ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א לעוגה ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
עכשיו כשהמרכיבים מוכנים, הגיע הזמן לעבור לשלב ההכנה. הנה מה שעלינו לעשות:
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים בקערה גדולה את הסוכר והשמן ומערבבים היטב עד שהסוכר מתמוסס.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך ערבוב.
- שמים קמח, מלח, אבקת סודה לשתייה והווניל ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- קולפים את השוקולד צ'יפס ומוסיפים לתערובת, מערבבים בעדינות.
- שמים את התערובת בתבנית אפייה משומנת ואופים במשך 35-40 דקות.
- בדקו שהעוגה מוכנה עם קיסם – אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה!
- נותנים לעוגה להתקרר, חותכים ומקשטים באבקת סוכר או שוקולד נוסף אם רוצים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם רוצים להוסיף טוויסט מעניין, הנה כמה רעיונות לשדרוגים:
- מוסיפים אגוזי לוז קצוצים שלמים לפינוק נוסף.
- מניחים שכבת ריבה מתחת לשכבת הבצק כדי לקבל טעם חמוץ-מתוק.
- לקראת סוף האפייה, מפזרים כמה שוקולד צ'יפס מעל כדי שיתמוססו ויתנו גוון מבריק.
שאלות ותשובות
כיצד אפשר לדעת אם העוגה מוכנה? אם קיסם יוצא יבש, זה סימן מצוין שהעוגה מוכנה!
אפשר לשמור את העוגה במקרר? כן, מומלץ לשמור אותה במיכל סגור על מנת לשמור על טריותה.
מה ניתן להוסיף לרוטב מעל? רוטב שוקולד חם או גנאש שמתכון קלאסי יעשו את העבודה!
מדוע השתמשנו בקמח תפו”א? זה עוזר לעוגה להיות אוורירית ונימוחה.
מה אם אני רוצה טעמים אחרים? ניתן להוסיף תמציות שונות כמו תמצית תפוז או רום.
האם אפשר להכין עוגה הזו בתבנית מאפינס? בהחלט! פשוט כוונו לזמן אפייה קצר יותר, כ-20 דקות.
האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב? כמובן! אם אתם אוהבים מתוק יותר, שוקולד חלב הוא בחירה מצוינת.
אילו כלי מטבח אני צריך? קערה גדולה, מטרפה, תבנית אפייה, וקיסם לבדיקת מוכנות.
האם יש תחליף לסוכר? כמובן! ניתן להשתמש בסוכר קוקוס או בממתיקים טבעיים אחרים.
האם מתכון זה מתאים לילדים? בהחלט! הילדים ייהנו לעזור בהכנה וכמובן מאכילת העוגה!
אז למה אתם מחכים? הכינו את העוגה המושלמת הזו. ושכחו לא לשכוח לשתף עם החברים שלכם את המתכון המדהים הזה! מהנסיון שלי, הם י agrade על כך ויפנקו אתכם בחזרה.
"`