עוגה בחושה עם גבינה לבנה שתכבוש את הלב שלך

"`html

עוגה בחושה עם גבינה לבנה – מתכון מעלף שלא תשכחו

אם חיפשתם את המתכון המושלם לעוגה בחושה, הגעתם למקום הנכון. היום אנו מדברים על עוגה בחושה עם גבינה לבנה, שהיא פשוט אגדה. מדובר בעוגה חמה, נימוחה, וטעימה בצורה כזו שתגרום לכם ללקק את האצבעות ולזכור את הילדות. מתכון זה לא רק קל להכנה, אלא הוא גם מתאפיין בטעמים כל כך מדהימים שהכיצד תוכלו לעמוד בפיתוי? זה הזמן לשקול את החומרים המזינים והטעימים שיעשו עבודה נפלאה ויגרמו לכל בני הבית להתחנן לעוד פרוסה. אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון: 15 דקות | רמת קושי: קלה | כמות מנות: 8-10 מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • סה"כ זמן: 55 דקות
  • מספיק ל-8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, רגע לפני שאנחנו צוללים אל ההכנה, בואו נעבור על המרכיבים. מתכון זה מתאפיין בפשטותו, וכיאה לעוגה פשוטה, הוא דורש ממכם רכיבים קלאסיים וקליטים:

  • 2 כוסות קמח חיטה לבן
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם גבינה לבנה
  • 1/2 כוס שמן חמניות
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 קנה אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
  • תמצית וניל (אופציונלי)
  • קמצוץ מלח

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הביצים ב-1/4 כוס רסק תפוחים לכל ביצה או ב-2 כפות של זרעי צ'יה שהושרו במים. לגבינה הלבנה, תוכלו להשתמש בגבינת טופו מעורבבת עם קצת שמן זית ותמצית וניל. למי שאוהב ללא גלוטן, קמח חיטה ניתן להמיר בקמח שקדים או בקמח תפו”א.

שלבי ההכנה

ועכשיו – לשלב המרגש ביותר! שני צדי המטבח יפגשו כאן. בואו נכין את העוגה המדהימה הזו בשלבים פשוטים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בשולחן עבודה, מניחים קערה גדולה ומעבירים אליה את הגבינה הלבנה עם הסוכר והביצים. מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את השמן והחלב וממשיך לערבב עד שהתערובות מתאחדות.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, סודה לשתייה, מלח וקינמון.
  5. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים בעדינות עד שהתערובות מתאחדות.
  6. שמים את התערובת בתבנית אפייה משומנת.
  7. מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות או עד שהעוגה מתייצבת.
  8. מוציאים מהתנור, נותנים לעוגה להתקרר ואז חותכים למנות ומקשטים באבקת סוכר.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כעת, לפני שאתם מתיישבים ליהנות מהעוגה המובחרת, כדאי לשקול להוסיף כמה תוספות שיכולות לקחת את זה למקום אחר לגמרי. האם חשבתם על להוסיף שוקולד מומס מעל? או אולי קצפת או גלידה ליד? אוכלים בעצלות, לא? או לימון כדי להדגיש את הטעמים? שילובי פירות כמו פטל או אוכמניות יכולים לשדרג את העוגה למשהו ברמה אחרת לגמרי.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בגבינת ריקוטה במקום גבינה לבנה?
כן, אפשר בהחלט להשתמש בגבינת ריקוטה. זה יוסיף לעוגה מרקם נוסף ומעניין.

מה עושים אם החלב נגמר?
אפשר להשתמש במים מינרליים או בחלב שקדים, זה ייתן את אותן התכונות הרטובות לעוגה.

באיזה תבנית כדאי לאפות?
כדאי להשתמש בתבנית קינוחים בגובה של 22 ס"מ. אם רוצים עוגה גבוהה, ניתן להשתמש בתבנית בגובה של 26 ס"מ.

האם ניתן להקפיא את העוגה?
בשמחה. ניתן להקפיא את העוגה לאחר ההכנה. פשוט עטפו אותה בניילון נצמד והקפיאו. היא תשמור על טריותה.

כמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקרר?
העוגה יכולה להחזיק במקרר עד 5-7 ימים, אם תצליחו להחזיק מעמד ולא לאכול אותה לפני!

מה עושים אם התערובת יצאה סמיכה מידי?
במקרה כזה, אפשר להוסיף קצת חלב עד שהעיסה מתייצבת כמו שצריך.

האם ניתן להכין עוגה בחושה עם ממתיקים טבעיים?
בהחלט! אתם יכולים להשתמש בהקולז או בדבש במקום סוכר. זה ייתן לעוגה טעם קליל יותר.

כל כמה זמן אפשר לאכול עוגה הזו?
בכנות? כל יום! זה מתכון ממכר, אז כדאי להיזהר שלא ללקק את המגשים!

האם אני יכול לשדרג את המתכון עם אגוזים?
כמובן! אגוזי לוז או פקאנים קצוצים יכולים להוסיף עוד טעם טעים ונפלא לעוגה שלכם.

האם מתכון זה טוב לעונת הקיץ?
לגמרי! הוא קליל וטעים, פשוט אחלה מתכון כשרוצים משהו מתוק ומרענן באוויר הקיץ.

אז מה אתם מחכים? כנסו למטבח והכינו את העוגה המהממת הזו, עשו שירותים קולינריים, ולחצו על כפתור השיתוף כדי להעביר את המתכון לחברים. אם תחליטו לשדרגו, תזכרו – אנחנו אוהבים חדשנות במטבח!

"`

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
עוגת שוקולד תפוז של סבתא לאה שעושה קסמים
עוגת שוקולד תפוז של סבתא לאה לדעת להכין עוגת שוקולד תפוז של סבתא זה כמו לקבל כרטיס כניסה לעולם קסום...
קרא עוד »
ינו 20, 2025
כמה טונה אפשר לאכול בשבוע – התשובה המפתיעה!
```html הטונה בשבוע: כמה אנחנו באמת יכולים לאכול? טונה היא אחת מהדגים הפופולריים בעולם, לא רק בגלל טעמה...
קרא עוד »
ינו 13, 2025
לגלות את הסודות: איך מורידים אוריאה בדם?
```html איך להוריד אוריאה בדם: 5 טיפים פשוטים שיעשו הבדל אוריאה היא תוצר לוואי של פירוק חלבונים בגוף,...
קרא עוד »
דצמ 17, 2024
נגישות