עוגה בחושה מדהימה ללא מיקסר שכולכם חייבים לנסות
עוגה בחושה מדהימה ללא מיקסר
אם אי פעם חלמתם על עוגה בחושה שמשאירה את כולם פעורי פה, הגעתם למקום הנכון! עוגה זו כל כך מדהימה, שהיא נמסה בפה ולא תשאיר לכם אפשרות להתנגד לה. אתם לא תאמינו כמה פשוט ואפילו כיף להכין אותה! בלי מיקסרים, בלי בלנדרים, רק אתם והכישרון שלכם. מוכנים להפוך לשפים מהאגדות במטבח? אספו את כל הכוחות שלכם, כי אנחנו מתכוונים ליצור משהו אגדי!
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מגישים: 8 מנות
- זמן בישול: 35 דקות
- הכנת המולים: 10 דקות
- חפישת, חתיכה טעימה, איתך
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשאתם שואלים את עצמכם איך עושים את זה, הנה כל מה שתצטרכו. ההפתעה האמיתית היא שבניגוד למה שנדמה, מדובר ברכיבים פשוטים שמצוי בכל מטבח!
- 2 כוסות קמח (אפשר להשתמש גם בקמח ללא גלוטן)
- 1.5 כוסות סוכר (ממכר, לידיעתכם)
- 4 ביצים גדולות
- 1 כוס שמן צמחי
- 1 כוס מים או חלב
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון (לריח משגע)
- 1 כפית תמצית וניל (אולי זה מה שהופך את הכל למושלם)
- קצת שוקולד צ’יפס, אגרוף של אגוזים קצוצים (אופציונלי)
כמובן, אתם יכולים להיות יצירתיים עם המרכיבים! אם אתם מקפידים על גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הביצים ב-4 כפות של ממרח תפוחים או ב-2 בננות מעוכות. לגבי החלב, חלב שקדים או חלב סויה יעשו את העבודה נהדר!
שלבי ההכנה
מוכנים להתחיל? אלו הם השלבים הפשוטים להצלחה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- משמנים את תבנית האפייה בקוטר 24 ס”מ.
- בקערה גדולה, טורפים את הביצים והסוכר עד שהתערובת מתבהרת.
- מוסיפים את השמן והמים וטורפים שוב.
- לאחר מכן, מניחים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, קינמון ותמצית הווניל.
- מערבבים בעזרת כף עץ או לקקן עד שהתערובת מסודרת.
- אם אתם רוצים להוסיף שוקולד צ’יפס או אגוזים, זה הזמן! מוסיפים ומערבבים בעדינות.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-35 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
- מניחים לקרר קצת לפני שהריח מעורר את הסקרנות שלכם.
עכשיו, כשהעוגה שלכם בתנור, אין דבר יותר מרגש מאשר לחכות לריח הממכר שיתפשט בכל הבית! זה הזמן להזכיר לעצמכם כמה שהעוגה הזו תהיה מושלמת עם כוס תה או קפה.
שדרוגים אפשריים
אל תשכחו שאתם תמיד יכולים לשדרג את העוגה המדהימה הזו. לדוגמה, אם אהבתם את תוספת השוקולד, למה לא לנסות להוסיף תוספות אחרות? פירות יער, כמו תותים או פטל, יעניקו לעוגה טוויסט מרענן. אם אתם רוצים לנסות רמז של קוקטייל, מה דעתכם על מעט רום במתכון? ששש, זה סוד שלנו!
שאלות ותשובות
מה אם אין לי קמח?
אתם יכולים להשתמש בקמח תפו”ח או בקמח שקדים. זה לא ישפיע על טעמים יותר מדי, ואם אתם משתמשים בקמח שקדים, העוגה תצא פשוט נימוחה.
האם אפשר להחליף ביצים במרכיבים אחרים?
בוודאי! ממרח תפוחים עובד מצוין. אך אל תשכחו שהוא מספק מתיקות שיכולה לשדרג!
איך אוחסנים את העוגה?
אחסנו אותה בכלי סגור במקרר. עוגה הזו יכולה להחזיק מעמד עד חמישה ימים, אבל אני בטוח שהיא תיעלם הרבה לפני!
אפשר לקשט את העוגה?
בהחלט! אבקת סוכר, שמנת מוקצפת או אפילו ריבה על גבי העוגה יעשו את העבודה בצורה מושלמת!
האם אפשר לאפות את העוגה בתבנית מידית?
כן! פשוט תוודאו שהשמן עדיין במקומו, ושהבלילה שלכם לא תצא מהתבנית.
מה אם אני רוצה ממנה גירסה אישית יותר?
תמיד אפשר לשנות, להוסיף ולהתנסות. תהיו יצירתיים במטבח ותנו לעוגה ולרעיונות שלכם להיות בבית!
איך אני יודע שהעוגה מוכנה?
כשקיסם יוצא יבש, זה סימן מזהב! רגע לפני הוצאתה מהתנור, תיזהרו לא לאפות יותר מדי.
האם אפשר לקפוא את העוגה?
בהחלט! דאגו עטוף היטב במעטפת פלסטיק והיא תישמר מעולה.
למה צריך לשמן את התבנית?
שימון מונע מהעוגה להידבק, וזה אפילו מקנה לשכבת התחתונה מרקם מושלם.
איפה אפשר להשתמש בעוגה הזו?
העוגה הזו מתאימה לכל שינוי! פיקניק, מסיבת יומולדת או סתם ערב פינוק בבית – היא מושלמת לכל הזדמנות!
אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות! כך גם הם יוכלו ליהנות מעוגה מדהימה וממכרת כזו. תנו להם לדעת שאתם יודעים להכין משהו משגע! בסוף כל ביס, אתם תראו את החיוכים של כולם, וזה שווה הכל.