סמבוסק עיראקי בטעם של פעם שיפתיע אתכם
סמבוסק עיראקי בטעם של פעם
רגע לפני שאתם פותחים את המקרר ויבתרים את חפיסות הסמבוסק הקלאסיות שמצחיקות אתכם כל פעם מחדש, אני רוצה להכיר לכם את המנה המדהימה הזו – סמבוסק עיראקי אמיתי! תארו לעצמכם עוגיות דקות, פריכות ומלאות במילוי כמו של סבתא, שהן לא רק אוכל, אלא זיכרונות ילדות. הלב שלכם דופק חזק? זה בסדר, זה מה שהולך לקרות כשאתם תטעמו מהמנה הזאת. סמבוסק שהילדים שלכם יזכרו עוד שנים רבות, כזה שיביא לכולם חיוך על הפנים.
משך הכנת המתכון
- זמן הכנה כולל: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 20 סמבוסים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסמבוסקים המושלמים, נצטרך כמה פריטים מיוחדים שיביאו את הטעמים המעלפים לכל Bite. הנה הרשימה:
- 500 גרם קמח חיטה איכותי
- 250 מ"ל מים חמים
- 75 מ"ל שמן זית
- 1 קורט מלח
- 1 כפית סוכר
- 10 גרם שמרים יבשים
- למילוי: 300 גרם בשר טחון (או תחליף חלבי לשוחרי הווגן!)
- 1 בצל קצוץ קטן
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח, פלפל, כמון לפי הטעם
חשוב לדעת: ניתן לשדרג את המילוי כשרוצים בכך מכינים תחליפים! למשל, גבינת פטה מוצקה עם עשבי תיבול או תרד. השמים הם הגבול!
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע המאני-טיים. ההכנה היא לא מסובכת, אך דורשת סבלנות ואהבה. אז קדימה, בואו נתחיל!
- מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, והשמרים היבשים.
- מוסיפים מים שמגיעים לטמפ' החדר ואת השמן ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מעבדים את הבצק עד שהוא רך ואוורירי, בשלב הזה אפשר להוסיף מעט מלח.
- מניחים לבצק להתרומם כ-40 דקות במקום חמים.
- בינתיים, מתחילים להכין את המילוי: מטגנים את הבצל עד שקוף ומוסיפים את הבשר הטחון.
- מתבלים במלח, פלפל וכמון, ומערבבים עד שהבשר מבושל לחלוטין.
- מוסיפים את הפטרוזיליה ומניחים למילוי להתקרר.
- לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו על משטח מקומח.
- גוזרים עיגולים בעזרת כוס או כלי דומה.
- מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול, סוגרים ומעט מגלגלים את הקצוות לסגירה טובה.
- מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את הסמבוסקים עד זהובים.
- מדליקים את המוזיקה וכולם מסביב! טועמים ויוצרים שמות חדשים לסמבוסקים המושלמים!
כמה טיפים להצלחה מרבית
מאות בשנה, אני פוגע רוב הזמן, ויודע שהסוד האמיתי הוא באיכות הרכיבים. השתמשו בקמח איכותי ולא בקטני, ונסו למצוא טעמים שמזכירים את הילדות. תגידו וואו על כל ביס!
תוספות ושדרוגים
החל תוספת רוטב טחינה עם שום, ועד סלט ירקות מרענן בצד, תוספת של גזר בטרנץ' והרבה רוטב צ'ילי בפנים. אפשר גם למלא בולי קקאו בדר"כ, זה מתפוצץ ברמה שלא תאמינו!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין סמבוסק בלי בשר?
כמובן! ניתן להכין סמבוסק עם גבינת פטה, ריקוטה או עם תערובות של ירקות עצומים. תתפרעו!
כמה זמן נשמרים הסמבוסים?
הסמבוסים נשארים טעימים במשך 2-3 ימים במקרר, אך אין סיכוי שיישאר מהם משהו לאחר ההגשה הראשונה.
האם הסמבוסים קפואים?
בהחלט! ניתן להקפיא את הסמבוסים מוכנים, רק לוודא שמעטפת הבצק טובה אין להפרעה עם משקה קר מאוד.
למה ממליצים על בשר טחון מסוים?
הבשר הטחון משתמש באיכות גבוה מאפשר טעמים מדהימים. אתם תודו לי על כך אחר כך.
האם צריך להשרות את הקמח לפני השימוש?
לא, אך בהכנה עם מים חמים הקמח מביא תוצאה אוורירית ונימוחה בהרבה.
מה לעשות אם הבצק לא מתרומם?
יתכן שהשמרים לא פעילים. אני ממליץ לבדוק את תאריך התוקף או להשתמש במעט סוכר לחיזוק – ולא לכעוס!
מה הוא סוד הדחיפה של הסמבוסקים?
תמיד כבדו את זמן התפיחה של הבצק ולא למהר לחמם את הטיגון.
מה זה אומר סמבוסק עיראקי לעומת סמבוסק אחר?
סמבוסק עיראקי מבוסס על מתכונים מסורתיים של עדות עתיקות. טעמים עם כבןיים ייחודיים שגורמים לכל מנה להיות אגדה!
האם ניתן להשתמש בתחליף לצמחוניים?
בהחלט! תחליפים עם מחית תרד או קישואים יכולים לעבוד מצוין.
האם ניתן לכנס סמבוסים עם פירות?
אתם לא תאמינו, זה מדהים! סמבוסקו עם תערובות חגיגית של קשואים ומילויים שונים זה בהחלט מרהיב!
עכשיו כשיש לכם את המתכון המושלם לסמבוסק עיראקי, אני ממליץ לכם לשתף אותו עם כולם! יש לו את הכוח להחזיר אותנו לילדות עם כל נשיכה. הכינו, שבתור משפחה, והפיצו את האהבה. בתיאבון!