סלט פסטה קר 10 דקות שעושה פלאים בטעמים
סלט פסטה קר במרבית הווריאציות מרענן
יש דברים בחיים שכשהם קורים, אנחנו מתמכרים אליהם מיד. פסטה קר היא אחת מהם. כשמדברים על סלט פסטה קר, מדברים על מנה שמתפשטת כקונספט בכל שולחן חג, מפתיעה בכל פעם מחדש ו… האם הזכרנו כמה שזה פשוט להכנה? אז כן, רק 10 דקות יספיקו לנו! לא צריך דוקטורט במטבח, אלא רק שמץ של תשוקה לטעום משהו מדהים!
זמן ההכנה
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
הכנה של סלט פסטה קר היא לא רק מהירה אלא גם מאפשרת לשחק עם מרכיבים. זו המנה המושלמת להפתיע את האורחים במפגשי חלל הפסקה של העבודה, למזוג בצהריים בחוף הים או פשוט לנשנש מול הטלוויזיה. מאפיינים כמו מרענן, בריא ועשיר בטעמים ניצבים פה יחד, וכולם רוצים לחגוג!
מרכיבים עיקריים:
- 300 גרם פסטה (רצוי פסטה קצרה כמו פנה או ריגטוני)
- 200 גרם קישוא קטן (חתוך לקוביות)
- 1 פלח דלעת צבעונית (חתוך קטן)
- 1 כוס שרי (חתוכים לחצי)
- 100 גרם גבינת פטה (מפוררת)
- ½ כוס זיתים שחורים (חצויים)
- ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה (מונחת על סלט זה כמו כוכב)
- ¼ כוס שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
מרכיבים חלופיים
תמיד אפשר לשדרג את המנה הזו. שינוי במרכיבים יכול להקנות לסלט טעמים שונים ואפילו לרפא דברים שדורשים טוויסט. למשל:
- לגרסה טבעונית – השאירו את הגבינה ונסו את הדלעת במקום. תוסיפו טופו או אגוזי לוז.
- לגרסה ללא גלוטן – בחרו פסטה ללא גלוטן בגרסה האהובה עליכם.
שלבי ההכנה
- הרתיחו סיר עם מים מומלחים על הכיריים.
- בשלו את הפסטה עד שהיא רכה, קחו 8-10 דקות.
- הוציאו את הפסטה, סננו אותה והניחו במים קרים לשמירה על הקרירות.
- בזמן שהפסטה מתקררת, קחו קערה גדולה והוסיפו את כל המרכיבים בנדיבות.
- ערבבו בעדינות כדי לשמור על רכות הטעמים.
- תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
- להוסיף את השום הקצוץ (אם אוהבים) עד שהתערובות מתאחדות.
- תנו לפסטה להשרות עם כל הטעמים למשך 5 דקות לפני ההגשה.
- העבירו למגש והגישו. זה הזמן לשבח את עצמכם על המנה המדהימה.
- תהנו, כי זה מושלם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהסלט הזה מוכן, בקצב ההכנה, ניתן לתבל אותו על פי הרצונות שלכם. אתם יכולים להוסיף אלמנטים מרעננים כמו נענע קצוצה, אורגנו, או אפילו טחינה כדי להגביר את העושר בביס. בשורותיכם תמצאו עונג נוסף כשאתם מוסיפים אבוקדו רך או פירות יבשים כמו חמוציות או אגוזי מלך כדי לשדרג את הקריספיות.
שאלות ותשובות
באיזו קוטנה של הפסטה כדאי להשתמש?
פסטה קצרה כמו פנה או ריגטוני מעולה למנה זו, אך אפשר גם להשתמש בפסטה ארוכה, אם זה מה שיש לכם במלאי.
האם אפשר להוסיף בשר לסלט?
בהחלט! רצועות עוף קלוי או טונה מבושלת יכולים להיות תוספת מעניינת ומזינה.
אפשר לשלב ירקות אחרים?
בוודאי! עורמת את הסלט בירקות ירוקים כמו חסה או תרד. גם גזר קלוי ישדרג את המנה למשהו אגדי.
האם ניתן להכין את הסלט יום קודם?
בהחלט! רק זכרו להתאים את המרכיבים הלחים כדי שהסלט לא ימצמץ יותר מידי.
מה קורה אם אין לי זיתים?
אם אתם לא אוהבים זיתים, אפשר להשאיר אותם בחוץ. הסלט ייצא מעולה גם בלעדיהם.
איך לשמור על רעננות הסלט עד ההגשה?
שמרו את הסלט בקירור עד שהשולחן מוכן. הכנסת הסלט למקרר לא תזיק לו.
איך ניתן להתאים את המתכון לטבעוניים?
כמו שהוזכר, הישארו בלי הגבינה והוסיפו טופו מתובל במקום. המנה עדיין תהיה מעלפת!
מה ניתן להגיש בצד עם הסלט?
לחם פריך יכול להיות תוספת מושלמת. איזו פוקצ'ה או לחם שיפון יתאימו נהדר.
האם אפשר להכין קונספטים אחרים עם סלט פסטה?
כן! יש אינסוף אפשרויות עם סלט פסטה. לשחק עם סוגי רטבים ותוספות – מה לא גודלו!
מה אפשר לעשות עם שאריות?
שאריות סלט פסטה קר זוהי מתנה. ניתן לשלב אותו עם ביצים קשות לארוחת בוקר או טוסטים צמחוניים!
ועכשיו, כשיש לנו סלט פסטה קר משגע על השולחן, הגיע הזמן לשתף את המתכון הזה עם חברים, משפחה וכולם! אל תשכחו לעדכן אותנו איך יצא לכם ואחרי ארוחה טובה, אולי תפסו פינה נוחה ותהנו מכוס יין טוב.