סלט פסטה קר עם פלפלים קלויים שצריך לנסות עכשיו
סלט פסטה קר עם פלפלים קלויים – טעם של חופש!
בואו נתחיל במסע לקולינריה שתשבה את לבכם! מהו הדבר הכי משגע והכי טעים שיש שמתאים לכל אירוע? כמה נכון הוא לומר כי סלטי פסטה הם לא רק קלים להכנה אלא גם שילוב מנצח של צבעים, טעמים ומרקמים? בדיוק כאן אנחנו מדברים על סלט פסטה קר עם פלפלים קלויים, מתכון שמצליח להרים את מצב הרוח אפילו ביום חורף קר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך החומרים, בואו נדבר קצת על פלפלים קלויים. מדובר בירק שמשנה את כללי המשחק! אחרי קולות הסלילה והקליה, טעמם משתדרג בצורה מרהיבה. אז, מה נגיד? מספיק עם הקשיים, ומתחילים להכיר את החומרים.
- 300 גרם פסטה (מומלץ: פנסי, פנה או פוזילי)
- 2 פלפלים אדומים קלויים
- 1 פלפל צהוב קלוי
- 1 קישוא חתוך לקוביות
- 100 גרם פריזרולה או גבינת פטה (אגדי!)
- 100 גרם זיתי קלמטה או זיתים ירוקים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 3-4 כפות שמן זית (כל כך מדהים, שלא תאמינו)
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
החומרים שמאפשרים למעשה מתכון שניתן להתאים אותו בקלות לכל העדפות – יש לכם אורח טבעוני? רק עליכם להחליף את הגבינה בגרסה הצמחונית. זה הזמן לשדרג.
שלבי ההכנה
בשלב הזה, כשכל החומרים מפוזרים לפניכם, הגיע הזמן לצלול לתוך ההכנה. שלבו ידיים, קחו נשימה ונחוץ לצלול – זה מדהים!
- מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח לפי הוראות היצרן עד שהפסטה מגיעה למצב “אל דנטה” – נימוחה ובעלת ביס מדהים.
- מסננים את הפסטה ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
- שתפו פעולה – קולים את הפלפלים על מחבת עם מעט שמן זית עד שהקליפה מתקלפת ונותנת את הכבוד לארoma שלה.
- חותכים את הפלפלים הקלויים לקוביות וזורקים אותם פנימה לקערה עם הפסטה.
- מערבבים את הקישוא, הגבינה, הזיתים והפטרוזיליה פנימה ואוורר את הכל עם הכף.
- שפכו שמן זית ומיץ לימון מעל וערבבו שוב.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם – פה אפשר להתחיל להתלהב.
- מניחים לסלט להתקרר לפחות 15 דקות במקרר, אם אתם מצליחים לחכות.
תנו למנה הזו להתקרר, זה הזמן לתת לפסטה ולפלפלים לחלוק טעמים וליצור הרמוניה עליונה. מדובר בסלט שמחבק את כל הקשת של הטעמים!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
עכשיו כשיש לנו סלט פסטה מדהים, איזו תוספת תוכלו לשדרג אותו? יש כמה רעיונות רעננים ועשירים:
- אבקת סומק – מוסיפה חמיצות קלה וממכרת.
- קצת אגוזי פקאן קצוצים – טקסטורה crunchy שלא תצליחו לחיות בלעדיה.
- חופן פטריות פורצ'יני או פטריות שמפיני – זה משגע!
- בצל ירוק קצוץ – כי ירוק עושה הכל טעים יותר.
- יבשים כמו רוזמרין או טימין – פה, הכל אפשרי!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום גבינת פטה?
גבינת קוטג’ היא אופציה מצוינת, או חלבון סויה לטבעוניים.
האם סלט הפסטה יכול להיות חם?
בוודאי! טעמו נהדר גם כשהוא חם, רק זכור לתבל קצת יותר במלח.
כמה זמן הסלט יכול להחזיק במקרר?
אם תאחסנו אותו נכון, הוא יכול להחזיק במקרר בין יומיים לשלושה ימים.
האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
כן, זה אפילו ממכר יותר! כך הטעמים מתערבבים בצורה טובה יותר.
האם אפשר לשים ירקות אחרים בסלט?
בהחלט! גזר, ברוקולי, וקישואים יכולים כולם לשדרג את המנה.
איך ניתן להחליף את הפסטה בגלוטן?
ישנן פסטות על בסיס עדשים או אורז שמתאימות מאוד.
מה עושים אם לא אוהבים פלפלים?
תוכלו לשים במקום פלפלים קלויים כמה עגבניות מיובשות – זה מטורף.
איך ידעו אם הפסטה מוכנה?
יש לבדוק שהפסטה רכה למדי אך עדיין יש לה קמצוץ של קושי בביס – בדיוק כמו שאני אוהב.
מה מגיע על הגובה של הסלט?
רוטב פסטו עליונו או טחינה מוסיפה טעמים מדהימים.
האם זה מתאים לטבעוניים?
בוודאי, הברו את הגבינה ופשוט הוסיפו אגוזים וזרעי חמניה במקום.
אם אתם מתרגשים מהמנה הזאת כמו שאני, אז אל תשכחו לשתף אותה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! זה הזמן לרגש לטעמים המדהימים והנפלאים של סלט הפסטה הקר! בואו נעורר תחושות כאילו אנחנו באיטליה.