סלט פסטה עם עגבניות שרי וזיתים שחורים במתכון מקורי
סלט פסטה עם עגבניות שרי וזיתים שחורים
תארו לעצמכם יום קיץ חביב, שבו השמש זורחת והאוויר מזמין. אתם יושבים עם חברים או משפחה, מתחת לעץ גדול, וכל מה שאתם מחפשים הוא מנה שהולמת את האווירה. עם סלט הפסטה הנהדר הזה, סביר להניח שתצליחו ליצר חוויה קולינרית קצרה אך מדהימה. סלט פסטה שממנו תבקשו עוד, ועכשיו תתחילו לנשנש ממנו גם באמצע השבוע, כי אין כמו הדבר הזה – פשוט מושלם!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהינכם מתכוננים להכין את הסלט המושלם הזה, הנה העוגדים שיגרמו לכם לשאול את עצמכם "מה עשיתי בעבר בלי זה?"
- 400 גרם פסטה פנה (אפשר גם קונכיות או פסטה אחרת אהובה)
- 300 גרם עגבניות שרי חצויות
- 150 גרם זיתים שחורים קצוצים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 2 שיניים שום קצוצות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (או טופו לגירסה טבעונית)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אם אתם אוהבים לנסות מתכונים שונים או יש לכם אורחים עם העדפות תזונתיות, יש כמה שינויים שהייתם יכולים להכניס. למשל, אתם יכולים להכין את הסלט הזה עם פסטה מקמח שקדים לגרסה דלת פחמימות, או לשלב ירקות נוספים כמו פפריקה קלויה או גזר מרוסק!
שלבי ההכנה
השלבים הבאים במתכון הם אחד, שניים, שלושה – ועורכים מסיבה!
- יש לקלות את הפסטה אורז על מים רותחים עם מעט מלח. זה חשוב להקפיד על הבישול al dente כדי שתשמרו על הפסטה בסלט מענג ולא רכה מדי.
- מדי פעם תבדקו את הפסטה כדי להיות בטוחים שהיא מתבשלת כמו שצריך. זה הזמן להוסיף עוד ציפיות! אפשר למשל להכין חומוס צדדי.
- סננו את הפסטה ותנו לה להתקרר במשך כמה דקות. אתם לא רוצים שהסלט יהיה חם, נכון?
- בינתיים, בקערה גדולה, יש לערבב את עגבניות השרי החצויות, זיתים שחורים, שום, מלח ופפריקה. אוי, ביד שלכם תרגישו איך הטעמים מתערבבים.
- כשהפסטה מתקררת, הוסיפו אותה לקערה עם הערבובים השונים וערבבו הכל יחדיו. רוצים לנשנש? מה קורה!
- כעת תוסיפו את השמן זית והחומץ הבלסמי ותערבבו שוב. זה רגע חשוב, כי השמן והחומץ יחדרו את כל הטעמים לתוך הפסטה.
- לפני ההגשה, פזרו מעל גבינת פטה ומעט פטרוזיליה קצוצה. ברגע הזה נדמה ששום דבר לא יכול להיות יותר טוב מזה.
- הגישו את הסלט לקהל שלכם וראו איך הוא נגמר בשניות. אבל אל תשכחו ללקק את האצבעות – מתכון אגדי!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כעת, אם כבר הכנתם את הסלט המושלם, אתם יכולים לאתגר את עצמכם ולהוסיף עוד טפיחה לטעמים. מה יש לנו כאן?
- כוס של פסטה מחיטה מלאה יכולה לשדרג את המנה ולהוסיף ערכים בריאותיים.
- אפשר להוסיף רצועות של טופו מטוגן או עוף צלוי, עבור גרסה עשירה יותר.
- אם יש לכם במקרר פלפל חריף, חוט של חריף יכול להוסיף טוויסט מענג.
- שקדים קלויים או אגוזי פקאן מרוסקים מדהימים כנוסף לקרנצ'יות.
שאלות ותשובות
אילו סוגי פסטה ניתן להשתמש בסלט הזה? אתם יכולים להשתמש בכל סוג פסטה שאתם אוהבים – פנה, קונכיות, אפילו ספגטי בעברו. לכו עם מה שזמין לכם. פסטה עבה? זה יכול ליצור מיקס מדהים של טעמים.
האם ניתן להחליף את גבינת הפטה בשום דבר אחר? בוודאי! עבור גרסה טבעונית אפשר להשתמש בטופו מפורר, ולגרסה דלת פחמימות ניתן להשמיט את הגבינה לחלוטין.
האם ניתן להכין את הסלט מראש? כן, זה מאפשר לטעמים להתעלות ולהתמזג באופן מושלם. אתם יכולים להכין את הפסטה מראש ולהשאיר אותה במקרר בעת ההכנה.
איך נעשה את הסלט יותר חריף? ניתן להוסיף פלפל ירוק קצוץ או פפריקה חריפה. השדרוגים כאן גבוליים בהתאם לטעמכם.
מה אם אין לי חומץ בלסמי? פשוט אפשר להמיר בחומץ אנגלי או חומץ רגיל, זה שמור על החמיצות המיוחדת.
האם אני יכול להוסיף עוד ירקות? בוודאי! קישוא קלוי, גזר או אפילו גזר מרוסק יכולים להיות תוספות נפלאות.
האם יש דרך לשדרג את הספר המתקדש? כמובן! להוספת טעם שונה, נסו לשים לב למשהו חביב כמו צנוברים קלויים או פרוסות צנונית.
איך להגיש את הסלט? השתמשו בקערות גדולות ואל תתביישו להניח על השולחן. זה הזמן להוריד את הסכין והצלחת ולפשוט להנות מהחוויה!
איזה בדיקות עליי לבצע לפני ההגשה? תוודאו שהפסטה לא חמימה מידי ותשקול אם תרצו להוסיף יותר תיבול למנה.
האם מתאים לילדים? בהחלט! יש לילדים טעמים נפלאים, ולכן אם תוסיפו קצת כוסברה, הם בוודאי יאהבו את זה.
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ולספר להם כמה שהוא משגע. וכמובן, תשתפו אותנו עם רעיונות נוספים לשדרוגים!