סלט פלפלים חריפים קלויים מרוקאי שכולם מדברים עליו
סלט פלפלים חריפים קלויים מרוקאי
כשהשמש מתחילה לשקוע והשמיים מתמלאים בצבעים, עולה הניחוח המוכר של סלטים מרוקאיים מסורתיים. אין כמו לקחת פלפלים חריפים, לקלות אותם, והטעמים שמשתלבים יחד יתפסו את ליבכם ישר! כשמכינים סלט פלפלים חריפים קלויים, מגלים עולם חדש של טעמים ומרקמים. הסלט הזה הוא לא רק מנה, הוא חוויה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כמו כל מתכון טוב, גם כאן צריך לדעת לבחור את הרכיבים הנכונים. סלט פלפלים חריפים קלויים מרוקאי הוא פשוט מדהים עם מרכיבים שנמצאים במטבח, אך הדברים הקטנים עושים את ההבדל!
- 4-5 פלפלים חריפים (עבור האומץ, החום והטעם)
- 1 בצל גדול קצוץ (שיהיה מתוק וייתן טוויסט לפלפל)
- 2-3 שיני שום קצוצות (לא משאירים שום דבר על השולחן)
- 1/4 כוס שמן זית (גולת הכותרת שמחברת הכל)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם (כי מי רוצה סלט שטעם לא מעניין?)
- מיץ מלימון טרי (חמצמצות מרעננת)
- קורט כמון (להוסיף את החום המזרחי)
אפשרויות חלופיות
אם תרצו לשדרג את הסלט או להכין גרסה אחרת, יש לכך המון אפשרויות. ניתן להשתמש בפלפלים מתוקים במקום חריפים כדי להתאים את הדיוק לטעמים האישיים שלכם. אפשר להוסיף גבינת פטה למי שאוהב מתיקות. ואם אתם בסגנון טבעוני, סלט זה אף מתאים לכם! פשוט וקל להמיר את הרוטב או להשתמש בתחליפי שמן בריאים.
שלבי ההכנה
לאחר שהשגתם את כל הרכיבים, הגיע הזמן לקפוץ למטבח ולהתחיל להכין את הסלט המושלם. תנו לדמיון שלכם להוביל אתכם, כי זה הולך להיות משגע!
- לחמם תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- לחתוך את הפלפל החריף לחצאים ולהסיר את הזרעים.
- מניחים את הפלפלים על תבנית האפייה עם מעט שמן זית.
- לאפות במשך 20-25 דקות עד שהקליפה מתחילה להתקלף והצבע מתחזק.
- בינתיים, לקצוץ את הבצל והשום ואותם לערבב בקערה.
- להוציא את הפלפלים ולתת להם להתקרר מעט.
- אם אתם רוצים, לשים את הפלפלים בשקית פלסטיק סגורה למשך כ-10 דקות על מנת לסייע בהסרת הקליפה.
- לקלף את הפלפלים ולהוסיף לקערת הבצל והשום.
- להוסיף את מיץ הלימון, כמון, מלח ופלפל, ולערבב הכל היטב.
- להניח במקרר למשך 30 דקות כדי שהטעמים יספגו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, זה לא נגמר כאן. אתם יכולים להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה כדי לתת צבע נוסף. נכון שהסלט הזה כבר מעלף, אבל עם קישוט של אגוזי מלך קצוצים או שקדים קלויים, הוא יהפוך לאגדי. ואולי אתם מעדיפים מגע מתוק? אז נסו להוסיף גם דבש שימתן את החריפות עם מתיקות נעימה.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין סלט זה לפני זמן ההגשה?
בדיוק! הכנת הסלט מספר שעות לפני ההגשה תאפשר לטעמים להתרכז.
האם אפשר לשלב ירקות נוספים?
בהחלט! תוכלו להוסיף דלעת קלויה או קישוא קלוי כדי לגוון את הטעמים והמרקמים.
האם יש טכניקות אחרות לקלות את הפלפלים?
קולים גם על מנגל או על כירת גז נותן לפלפלים טעם מעושן מדהים, כך ששווה לנסות!
מה אפשר לשים במקום בצל?
אם אתם לא ממש אוהבים בצל, תשתמשו בשום בלבד, או בצל ירוק לקצת פחות מתיקות.
האם הסלט הזה מתאים לאירועים?
במיוחד! תוכלו להגיש אותו כנשנוש או כתוספת לכמעט כל מנה עיקרית.
האם יש טעים נוסף לסלט הזה?
נכון! ניתן להוסיף טחינה על הסלט או לערבב אותו עם יוגורט כדי להוסיף רעננות.
מה ניתן לעשות אם רוצים שהסלט יהיה בריא יותר?
אמות לחות מאוד מועילות, תלוי במידה של השמן. אתם יכולים להוריד את השמן לחצי כוס ולכתוב הרבה יותר ירקות.
האם חייבים להשתמש בפלפלים חריפים?
לא, אם אתם רוצים גרסה פחות חריפה, פלפלים מתוקים יכולים להיות תחליף מצוין.
איך יודעים אם הפלפלים קלויים היטב?
הקליפה צריכה להיות מקומחת, והפלפל צריך להיות רך כאשר לוחצים עליו. הם צריכים להיראות מעט שחומים.
האם להגיש את הסלט קר או חם?
כדי לקבל את הטעמים בצורה האידיאלית, אנו ממליצים להגיש את הסלט כשהוא קר, לאחר שהוא שהה במקרר.
אז מה אתם מחכים? זה הזמן שלכם לצאת ולמען מהישג יד. אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כדי שגם הם יוכלו ליהנות מהאוכל המדהים הזה!