סלט פטריות חם עם בצל – טעמים שיכבשו אתכם!
סלט פטריות חם עם בצל
המודעות סביב המזון שאותו אנו צורכים ודרכים חדשות לאכול בצורה בריאה וטעימה מתפתחת כל הזמן. אז אם אתן רוצות להוסיף קצת חום ואנרגיה למטבח, סלט פטריות חם עם בצל מגיע בדיוק בזמן! מדובר במנה מדהימה, קלילה וממכרת, שיכולה ללוות כל תבשיל, ולעשות לנו מצב רוח טוב לכל היום. מי לא אוהב את הריח המופלא של פטריות מתבשלות, בצל קרמלי שנעשה רך ומתוק, ואולי קצת אלווה מוקרמת? סלט הזה ידרוש מכם בסך הכל כמה מרכיבים פשוטים וטריים ופיקניק אמיתי בצלחת! יצא לכן אמנם סלט, אך בכך לא מסתיים הסיפור! זו חוויה לשילוב של פטריות איכותיות וירקות רעננים שאף אחד לא יכול לעמוד בפניהם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
סלט הפטריות שלנו הוא לא סתם סלט – הוא מבטא את המעבר ההדרגתי ממרכיבים פשוטים למנה שכוללת עומק, טעמים שכיף לגלות, ואולי אף זיכרונות ילדות. בואו נזכיר כמה מרכיבים שאותם נצטרך:
- 750 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות דק
- 2 בצלים בינוניים, פרוסים
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית טימין מיובש
- 1 כף חומץ בALSAMICO
- קערת ירקות ירוקים טריים להגשה (כגון תרד או רוקט)
כל סלט יכול להיות מותאם אישית! אם מספר משתתפים מתוכנן על שולחן האוכל שלכם הוא בדרגתודים טבעוניים, קבלו טיפים לשדרוגים שהופכים את המנה כולה לבריאה יותר, כגון הוספת אגוזים קצוצים או חמוציות.
שלבי ההכנה
לאחר שהכנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להכנס אל תוך ההכנה! זהו התהליך שיבטיח לנו סלט פטריות חם ומשגע שלא תשכחו:
- חום את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
- הוסיפו את הבצלים ופשוט תנו להם להתבשל עד שיזהיבו ויתקבל צבע קרמלי, בערך 5-7 דקות.
- עתה הוסיפו את הפטריות, מלח ופלפל, וטגנו 3-5 דקות נוספות עד שהן רכות.
- הוסיפו את הטימין ודאגו לערבב היטב.
- בדיוק בסוף, הוסיפו את החומץ ובחן את הטעמים. שנה מעט לחוש את כל הטעמים המעורבבים.
- מגישים את הפטריות החמות על תחתית הירקות הירוקים שחתכתם, והנה לכם היצירה המעלפת!
ההכנה כה פשוטה, כל מה שנשאר לעשות זה להתרשם מהטעמים שכבר עוטפים את המטבח שלכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
לכל סלט יש את הנגיעה המיוחדת שלו! אז מהן התוספות שיכולות להפוך את הסלט למנה אגדי? אתם יכולים לנסות להוסיף:
- פיקנטית עם פרוסות זיתים שחורים גרוסים.
- שניים-שלושה פרוסות גבינת פטה מפוררת.
- חמוציות או אגוזי מלך קצוצים שיתנו תחושה של קראנצ’יות.
- בטטה מאודה – היא תוסיף מרקם ייחודי וסמיך.
- וגם פירורי לחם קלויים – בשביל לתת לסלט קראנץ' שלא יפסיק לטפח!
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את הסלט במקרר? אם אתם מצליחים להימנע מלעכל את הסלט ביום ההכנה, אז הוא בהחלט יכול להחזיק במקרר בין יום ליוםיים.
איך ניתן להפוך את הסלט לטבעוני? פשוט תוותרו על הגבינה או על תוספי חלב אחרים!
האם הסלט מתאים לדיאטה? כן! הסלט עשוי מפטריות ודל בפחמימות, כך שהוא יכול להיות בסיס מצוין לכל דיאטה בריאה.
איך אני יכול לדעת אם המסע של הפטריות מוכן? כאשר הפטריות רכות והן משחררות את הטריות שלהן – אז תוכלו לדעת שהן מוכנות.
האם ניתן להמיר את הפטריות במשהו אחר? בהחלט! אפשר לנסות פטריות פורצ'יני, או פטריות שיטאקי שיתנו טעם אחר.
כמה קלוריות יש במנה? מנה ממוצעת של סלט פטריות חם מכילה בין 150-200 קלוריות, הכוס של פטריות נוספות עשויה להוסיף מעט, אבל מדובר בהנאה נטולת רגשות אשם.
האם ניתן להשתמש בשמן אחר במקום שמן זית? כן! אפשר לנסות גם שמן קוקוס והשמן הירוק ההודי של חרדל.
האם ישנם תחליפים לאורגנו? אם לא מצאתם טימין, קל מאוד להמיר בתיבול זרעי כוסברה ועסיס לימון.
מה עושה את הבצל מתוק? טיגון באש נמוכה והמתנה תיתן לו את הטעמים המתוקים!
עד כמה חשוב לחתוך את הפטריות דק? חתיכות דקות יתבשלו מהר יותר ויפיקו מתוכן את הטעמים.
אז למה אתם מחכים? תנסו את המתכון הזה כבר עכשיו, ותשתפו אותו עם החברים שלכם! תנו לפטריות לעלות על שולחן האוכל שלכם בקול רם וברור, ותשקלו לנסות את השדרוגים!