סלט עגבניות שרי עם בצל סגול לעונת הקיץ
"`html
סלט עגבניות שרי עם בצל סגול
מה יכול להיות יותר מרענן מסלט עגבניות שרי צבעוני, מתובל בבצל סגול חריף ומעט פיקנטי? מדובר במנה המדהימה הזו שמסוגלת להטריף את החושים ולהפוך כל ארוחה לחוויה בלתי נשכחת. תחשבו על עגבניות שרי מתוקות, שהן לא רק טובות לבריאות אלא גם כל כך יפות ומפתות, בצל סגול שנותן בדיוק את העוקץ שמושך את כולנו, ואולי אפילו קצת גבינה פטה מפוררת כדי להעלות את הסלט לגבהים חדשים. כל ביס הוא חגיגה של טעמים, צבעים וריחות שלא ניתן לעמוד בפניהם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מניב כ-4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין סלט עגבניות שרי עם בצל סגול, נדרשים לנו מרכיבים פשוטים וטריים, אשר יכולים להפוך את הסלט למשהו אגדי, נראה מדהים ואפילו מושלם! הנה כל מה שאתם צריכים:
- 500 גרם עגבניות שרי בשילוב צבעים (אדום, צהוב, כתום)
- 1 בצל סגול קלוף ופרוס דק
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 100 גרם גבינת פטה מפוררת (לגרסה לא טבעונית)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה דלת פחמימות, אפשר להחליף את הגבינה בגרגרי חומוס מבושלים ולהוסיף קצת טחינה מעל. לגרסה טבעונית, פשוט קפצו על גבינת טופו מתובלת בחרדל ומיץ לימון!
שלבי ההכנה
הכנה של סלט זה היא תהליך מהנה, שבמהלכו תוכלו ליהנות מתהליך החיתוך, הטעמים והצבעים שממלאים את המחשבה שלכם. תכינו את עצמכם לחוויה משגעת!
- חתכו את עגבניות השרי לחצאים או לרבעים, בהתאם לגודל שלהן.
- שימו את העגבניות בקערה גדולה.
- חתכו את הבצל הסגול לפרוסות דקות והוסיפו אותו לקערה.
- קצצו את הפטרוזיליה והוסיפו אותה לעגבניות ולבצל.
- בצד, הכינו את הרוטב על ידי ערבוב שמן הזית, החומץ, המלח והפלפל.
- יצקו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות, כך שהטעמים יתמזגו.
- אם בחרתם להוסיף גבינת פטה, מפוררים אותה מעל הסלט ומערבבים שוב בעדינות.
- מעבירים את הסלט לקערת הגשה ומקשטים בכמה עלי פטרוזיליה נוספים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש לכם רעיונות? אתם יכולים להוסיף לסלט גם חופן אגוזי פקאן קצוצים, שיביאו לפנים טעם קראנצי, או כמה פרוסות אבוקדו רך שייקחו את הסלט למקום דל פחמימות ועשיר בטעמים. גם מרכיבי חמניות או גרעיני דלעת יכולים להוסיף קראנץ' מפתיע. רוצים לשדרג את הטעמים? תוסיפו רבע כפית שום כתוש לרוטב והשמיים הם הגבול!
שאלות ותשובות
איפה אני יכול למצוא עגבניות שרי באיכות טובה? הכי טוב לחפש בשוק המקומי או בחנויות הטבע, שם תמצאו עגבניות טריות שנקטפו לא מזמן.
מה אם אין לי חומץ בלסמי? אפשר להשתמש בחומץ תפוחים או חומץ רגיל שיהפוך את הסלט למושלם גם כן!
האם אפשר להכין את הסלט יום קודם? עבור טעמים טריים, עדיף לא להכין את הסלט יום קודם, אלא אם כן אתם מוסיפים את הרוטב ממש לפני ההגשה.
האם ניתן להוסיף פירות לסלט? בהחלט! תוספת של פירות כמו אבטיח או מנגו יכולה להוסיף מתיקות וליצור שילוב טעמים מהפנט!
מהו הטעם המרכזי בסלט? העגבניות נותנות את המתיקות, הבצל את החריפות והחומץ מכניס את הפיקנטיות המהממת.
האם יש גם גרסה של הסלט ללא שומן? כן, אתם יכולים לקחת מים עם לימון במקום שמן עבור רוטב קליל במיוחד.
באיזו עונה כדאי להכין את הסלט הזה? עונת הקיץ היא הזמן המושלם! אז יש הרבה עגבניות טריות בשווקים.
האם הסלט בריא? בהחלט! הוא עשיר בויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ורכיבים טבעיים.
האם ניתן להוסיף תבלינים נוספים? כמובן! אתם יכולים להוסיף קצת בזיליקום או אורגנו לשדרוג טעמים.
כמה זמן הסלט מחזיק במקרר? הסלט נשאר טרי כשכל המרכיבים מופרדים, אך עדיף לא לאכול לאחר 2-3 ימים.
אז למה אתם מחכים? ככה אני מכין את הסלט הזה אצלי בבית, קשה לי להפסיק לאכול ממנו! אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים ובני המשפחה שלכם. הפכו את הסלט ללהיט מסביב לשולחן!
"`