סלט כרוב סגול עם בוטנים שכולם מדברים עליו
סלט כרוב סגול עם בוטנים – מתכון ממכר!
נכנסים למטבח, סוגרים את הדלת, וגם אם היו כאן עוד חמשת החושים, אנחנו יודעים שהריח הזה של סלט כרוב סגול עם בוטנים לא עוזר לשמור על קור רוח. השילוב של הצבע הסגול המרהיב של הכרוב יחד עם הבוטנים הקראנצ'יים עוצר נשימה! זה סלט שיש לו את כל מה שצריך כדי להפוך אותו למדהים, והוא מושלם לאירועים, לפיקניקים או בתור תוספת ליד כל ארוחה. החברים שלכם יילכו על זה כמו שוטר אחרי פושע – זה פשוט לא יאומן!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך המתכון, חשוב להכיר את המרכיבים. כל מיני דברים טעים ומרעננים, וגם כאלה שלא חשבתם עליהם:
- כוס כרוב סגול קצוץ דק
- 2 גזרים קלופים וקצוצים דק
- 1/2 כוס בוטנים קלויים, קצוצים (אגדי!)
- 1/4 כוס עלי נענע קצוצים (מדהים!)
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חומ vinegar
- 1 כף דבש (אפשר להחליף בסילאן לגרסה טבעונית)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
המרכיבים הללו יוצרים סלט לא רק טעים, אלא גם בריא, שמביא את הבסיס לשידרוגים המיוחדים שלכם.
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניין לגוון אפשרויות, הנה כמה שדרוגים:
- לגרסה דלת פחמימות, אפשר להחליף את הבוטנים באגוזי מקדמיה או שקדים קלויים.
- לגרסה ללא גלוטן, ודאו שהדבש מתאים לכם ושהחומ vinegar אינו מכיל שום מרכיב אסור.
- אפשר להוסיף גם פרוסות אבוקדו כדי להכניס את ה"וואו" הנוסף.
שלבי ההכנה
עכשיו כשהכנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להכין את הסלט המושלם הזה:
- מניחים את הכרוב הסגול בקערה גדולה.
- מוסיפים את הגזרים הקצוצים והנענע.
- בצד, מערבבים את שמן הזית, חומ vinegar, דבש, מלח ופלפל עד שהתערובת מתאחדת.
- יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים היטב.
- בסוף, מפזרים מעל את הבוטנים הקלויים ומערבבים בעדינות.
- מניחים לסלט לעמוד כחמש דקות לפני ההגשה, זה מפגיש את הטעמים בצורה מדהימה.
סלט כרוב סגול עם בוטנים, על טהרת הטעמים העזים של הכרוב והנענע, עם התוספת האגדי של הבוטנים – כל ביס הוא עונג עוצר נשימה!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
בואו נדבר על האפשרויות השונות כדי להוסיף קצת פלפל למנה הזו:
- נסו להוסיף קוביות פטה או גבינת עיזים כדי לשדרג את הטעמים.
- אפשר לשלב גם את תמצית הסויה עם שמן שומשום לקבלת טוויסט אסייתי משגע!
- אם רוצים להתעצב קצת, אפשר להוסיף פרוסות רצועות טופו או עוף קלוי.
- לגרסה מתוקה יותר, אפשר להוסיף פירות כמו רימונים או מנגו.
שאלות ותשובות
מהו העונג המרענן של הסלט הזה?
הסלט משלב טעמים עזים מהכרוב הסגול והגזר, עם קראנץ' מדהים מהבוטנים. זו חוויה חושית יוצאת דופן.
האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
הסלט בהחלט מתאים להכנה מראש, אך כדאי להוסיף את הבוטנים סמוך לזמן ההגשה כדי לשמור על הקראנץ'.
האם הסלט מתאים לדיאטות מיוחדות?
בהחלט! עם כל השדרוגים האפשריים שעשינו, הוא מתאים גם לגרסאות טבעוניות או ללא גלוטן.
כיצד ניתן להוסיף אותו לארוחה?
הסלט הזה מושלם כתוספת, או ארוחה קלה משגעת בכוחות עצמו. הוא מצוין גם לצד דגים קלויים או עוף.
איזו תוספת נותנת לסלט את ההרגשה הפיקנטית?
העלי נענע והחומ vinegar מוסיפים טוויסט מרענן, ונותנים לסלט את התחושה המפגישה בין מתוק למלוח.
האם ההכנה פשוטה?
בוודאי! מדובר בכמה שלבים קלים, זה מתכון שממכר לכל אחד!
למה כדאי לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות?
זה סלט שממש עושה חשק. אם יש לכם חברים שאוהבים אוכל בריא, עליהם לדעת על כך!
האם הסלט יחזיק כמה ימים במקרר?
לאחר ההכנה, מומלץ לצרוך את הסלט תוך יומיים-שלושה כדי לשמור על הטעמים הטריים.
מהם עוד שימושים אפשריים לכרוב סגול?
אפשר להשתמש בכרוב הסגול להכנת כרוב כבוש, ממרחים לסנדוויצ'ים או כרוב מטוגן.
כיצד ניתן לגוון בסלטים אחרים עם בריאות בראש?
נסו להוסיף לסלטים ירקות שורש אחרים, קטניות או קצח כדי להגביר את הערך הקלורי והבריאותי של המנה.
מומלץ לשתף את המאמר הזה ולנסות להכין את הטעם המדהים הזה, שגם ילעס את כל החושים שלכם! בואו נשאיר את העולם מתוק ונפלא, מבוטנים ועד כרוב סגול!