סלט כרוב לבן עם פיצוחים שלא תצליחו לעמוד בפניו
"`html
סלט כרוב לבן עם פיצוחים: חגיגה של טעמים ורעננות!
כשהקיץ מתקרב והחום עולה, מתחשק לנו משהו קל, טרי ומרענן שיגרום לנו להרגיש חיים! אנחנו מציעים לכם מתכון מדהים לסלט כרוב לבן עם פיצוחים, שמשגע את כל מי שטועם אותו. מדובר בסלט שמלא בטעמים, פריכות וצבעוניות. השילוב של כרוב לבן עם הפיצוחים יוצר טקסטורה אגדי שלא תשאיר אף אחד אדיש. זה הזמן להכניס את הידיים למטבח וליצור את אחת מהמנות הבריאות והטעימות ביותר!
זמן הכנה: 20 דקות. רמת קושי: קלה. מנות: 4-6 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מתאים ל: 4-6 מנות
לפני שנצלול לתוך מתכון זה, כדאי לציין כי סלט הכרוב לבן הוא סלט מאוד נפוץ במדינות רבות, ובכל אחת מהן הכנה שלו שונה במעט. יש המוסיפים לו ירקות נוספים כמו גזר או קולורבי, אחרים מקשטים אותו עם שמן זית ו לימון. אנחנו נבחר במתכון המושלם שלנו – כזה שכל בני המשפחה ירצו לשמור עליו עם חיוך.
הרכיבים הדרושים
- 1 כרוב לבן בינוני, קצוץ דק
- 1 גזר גדול, מגורר
- 1/2 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס
- 1/2 כוס שקדים פרוסים
- 1/2 כוס גרעיני חמנייה
- 1/4 כוס פטרוזילה קצוצה
- 3-4 כפות שמן זית
- 2-3 כפות מיץ לימון (או יותר, לפי הטעם)
- מלח ופלפל לפי הטעם
לאלו מכם שמחשבים קלוריות ובוחרים באורח חיים בריא, סלט הזה הוא ממש בריאות על צלחת. הכרוב לבן עשיר בוויטמינים כמו C וב-K, הפיצוחים מוסיפים חלבון ושומנים בריאים. כל ביס הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי להרגיש מצוין!
שלבי ההכנה
- חותכים את הכרוב הלבן דק ומעבירים לקערה גדולה.
- מגרדים את הגזר ומוסיפים גם אותו לקערה.
- מוסיפים את אגוזי הקשיו, השקדים וגרעיני החמנייה לקערה.
- קוצצים את הפטרוזילה ומוסיפים לקערה.
- בצד, מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל עד לקבלת רוטב אחיד.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב כך שהכל יתמזג.
- מתבלים לפי הצורך, ואם תרצו, מוסיפים עוד פיצוחים לאיזון.
- הסלט מוכן! תנים לו לשבת במקרר לפחות 15 דקות לפני ההגשה.
השילוב של הירקות והפיצוחים עושה ניסים בכל ביס. הוא נשאר פריך, מלא בטעמים, והטריות בו פשוט חוגגת!
תוספות לשדרוגים אפשריים
מדי פעם, כשאני מרגיש נוסטלגי, אני מוסיף לסלט הזה בצל סגול קצוץ דק – זה מוסיף טוויסט מתוק וחריף. אפשר גם לשלב גם תוספות אחרות כמו: חומוס מבושל, טחינה גולמית לחיזוק ההזנה, או אפילו חתיכות דקיקות של רוטב שום. כל תוספת עושה את המנה המדהימה הזו ליותר משלמה!
שאלות ותשובות
מה ניתן להחליף אם אני לא אוהב אגוזים?
ניתן לנסות פיצוחים כמו פיסטוקים או גרעיני דלעת. ניתן גם להשמיט את הפיצוחים לחלוטין אם אתם רוצים לגרסה קלה יותר.
האם כדאי להכין את הסלט יום לפני ההגשה?
מומלץ להכין את הסלט בסמוך למועד ההגשה, אך אם יש צורך, ניתן לאחסן במקרר, ומומלץ לא להוסיף את החומרים הרטובים עד להיות קרוב למועד ההגשה.
האם הסלט מתאים לטבעונים?
בהחלט! כל הרכיבים בסלט הזה הם טבעוניים לחלוטין.
איך ניתן לשמר את הסלט כך שלא יימנעו טעמים?
כדאי לשמור את הסלט בקופסה סגורה במקרר ולא להוסיף את הרוטב לפני ההגשה. כך הוא יישאר רענן ונעים.
באילו מקרים הסלט הזה יכול להוות מנה עיקרית?
אם תוסיפו לא מעט חלבון כמו חזה עוף צלוי או טופו פריך, תוכלו להפוך אותו למנה עיקרית מלאה ומזינה.
האם יש אפשרות להחליף את הכרוב הלבן בברוקולי?
כמובן! ברוקולי מבושל היטב הוא תוספת מדהימה שמביאה טעמים פיקנטיים.
מה עם תיבול?
אין גבול לתיבול. ניתן להוסיף שמן שומשום, תיבול הודי כמו כמון או אפילו לערבב מס’ מחמצים.
מה עושים אם הסלט מתייבש לאחר מספר ימים?
אפשר להוסיף מעט שמן זית או מיץ לימון מחדש כדי להחזיר את הרעננות.
מהם היתרונות הבריאותיים של פיצוחים בסלט?
פיצוחים מספקים חלבון, שומנים בריאים ואפילו סיבים תזונתיים שחשובים לעיכול.
האם ניתן להוסיף פירות לסלט הזה?
בהחלט! תוספת של רימונים או פירות יבשים כמו חמוציות תוסיף טעם מתוק ומשגע.
לאחר שיצרנו את הסלט המושלם והמרענן הזה, רוצים להזמין אתכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה. אל תהססו להפיץ את החדשות המדהימות על סלט הכרוב עם פיצוחים ברחבי הרשתות החברתיות. כולם צריכים ליהנות!
"`