סלט כרוב לבן במיונז כמו במסעדות בקלות ובמהירות

סלט כרוב לבן במיונז כמו במסעדות

כשמדובר במנות פשוטות שמעוררות געגועים לאוכל של סבתא, סלט כרוב לבן במיונז זוכה תמיד במהרה לליבנו. המתכון הזה הוא לא סתם סלט; הוא טיול משתעשע לרגעים מתוקים של ילדות, הרגעים שכולנו זוכרים. כל ביס בסלט הזה הוא מסע מענג של טעמים וריח שמחזיר אותנו ישירות לשולחן ההגשה של אמא או סבתא. בשום אופן אסור לפספס את הכנתו! חושבים שהרגעים שלנו במטבח צריכים להיות רציניים? טעות. הומור הוא חלק מהכנת אוכל, אולי אפילו החלק הכי חשוב. אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להגיע לתוצאה המדהימה הזו, נדרש לעבוד עם מס' רכיבים פשוטים אך יעילים. הם לא רק מעניקים טעם משגע, אלא גם כל כך קלים להשגה! תתכוננו להיסחף!

  • 1 כרוב לבן קטן (כ-800 גרם)
  • 2 גזרים בינוניים, הפוכים לגרסה מגניבה ומרעננת
  • 1/2 כוס מיונז איכותי (אפשר עם טעמים שונים – שום, חרדל וכו')
  • שן שום קצוצה (למי שאוהב טיפה יותר עוצמה)
  • ½ כפית מלח (לפי הטעם)
  • ½ כפית שטוחה של סוכר (כדי לאזן את החמוץ)
  • מיץ מחצי לימון (טרי זו הדרך האגבית)
  • קמצוץ של פלפל שחור טחון (אם בא לכם לחריף את החיים)
  • מעט פטרוזיליה קצוצה, לקישוט

שלבי ההכנה

לכל אחד מכם שמעוניין לדעת אילו שלבים יש לבצע כדי להגיע לסלט כרוב לבן מדהים, הנה הדרך!

  1. חותכים את הכרוב הלבן לחצי ואז לרבעים. מסלקים את הליבה הקשה וחותכים את הכרוב לרצועות דקיקות.
  2. מגרדים את הגזר בעזרת פומפיה גסה או חותכים אותו לרצועות דקות.
  3. במעבד מזון, מכניסים את הכרוב והגזר ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את כל יתר המרכיבים: מיונז, שום קצוץ, מלח, סוכר, מיץ לימון ופלפל שחור.
  5. מערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת וכל הכרוב והגזר מצופים היטב בתיבול המדהים שלנו.
  6. מעבירים לקירור למשך לפחות 15-20 דקות, כדי שהטעמים יספגו.
  7. לפני ההגשה, קישטו עם פטרוזיליה קצוצה.

וזהו! סלט כרוב לבן במיונז מוכן. ניתן להרגיש את מסירותכם בכל ביס, שהם נכנסים לרשימה של המילים הכי טעים שיש!

תוספות ושדרוגים אפשריים

מהנסיון שלי, סלט כרוב לבן במיונז הכי טעים עם כמה שדרוגים! אפשר להשתמש בגזר צבעוני כדי להוסיף קצת צבע, או להוסיף אגוזים קלויים לפקר – זה משגע! כמו כן, תנסו להוסיף תפוח ירוק קטן קצוץ, שנותן לעונג החמוץ מתוק לסלט גוון שונים. ושכחתם מוח? קצת קונפי שום לעשות אותו טעים אפילו עוד יותר!

שאלות ותשובות

איפה אוחסנים את הסלט?
אחרי שהכנתם את האגדי הזה, תוכלו לשמור אותו במקרר עד 3 ימים בקופסה סגורה. כך שהכל יישאר אוורירי וטעים.

האם ניתן להכין את הסלט מראש?
נכון מאוד! הוא אפילו טעים יותר אחרי יומיים במקרר, כשהטעמים מתמזגים יחד.

האם אפשר להכין גרסה צמחונית/טבעונית?
בוודאי! פשוט השתמשו במיונז טבעוני וזה ייצא מדהים בדיוק כמו הגרסה הקלאסית.

מה לעשות עם שאריות הסלט?
תמיד אפשר להשתמש בשאריות כמילוי לסנדוויץ', או אפילו לקשט פיצה.

מה ניתן להוסיף לסלט?
תוספות מעולות הן חמוצי כרוב או מעדנים כמו פטריות מוחמצות. נמצאים בעולם חדש של טעמים!

איך יודעים שהכרוב טרי?
כרוב טרי נוגע בהרגשה קשה, אם הוא רך יצטרך לקנות חדש ולא במצב טוב.

האם הסלט מתאים לפיקניק?
ללא ספק! זה סלט קליל ומתאימה לכל אירוע קיץ. אל תשכחו להביא כמה פוקלקס!

איזה קינוח מומלץ אחרי הסלט?
אחרי סלט כל כך טעים, כדאי לנסות פודינג פירות עם קרם קוקוס – זו תמיד שילוב מנצח.

האם יש מנות נוספות שיכולות לשדרגו את הארוחה?
בוודאי! אתם יכולים לספר לשדרג עם סטייק עגבנייה או אפילו חזה עוף עסיסי.

מה הפרשנות שלי לסלט הזה?
אוכל הוא זיכרון, מקום, מסורת. סלט כרוב לבן במיונז הוא יותר מאוכל – הוא סיפור של משפחה ואהבה!

אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם, כדי שגם הם יוכלו ליהנות מהטעמים המדהימים הללו!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
עוגה בחושה טבעונית כשרה לפסח שתשגע אתכם
עוגה בחושה טבעונית כשרה לפסח תארו לעצמכם את הרגע שבו אתם פותחים את התנור, והעוגה הזהובה והמאוד...
קרא עוד »
דצמ 14, 2024
קונכיות פסטה ממולאות גבינה ברוטב רוזה שלא תרצו לפספס
```html קונכיות פסטה ממולאות גבינה ברוטב רוזה אם אתם מחפשים מנה שמשלבת טעמים משגעים, מתארים מושלמים...
קרא עוד »
ינו 24, 2025
שפר את המסה שלך עם 10 טיפים מעולים
```html איך לכתוב מסה מעולה? 7 טיפים שיכולים לשדרג את הכתיבה שלך כתיבת מסה יכולה להיות אתגר מסקרן, לא משנה...
קרא עוד »
דצמ 15, 2024
נגישות