סלט כרוב אסייתי עם שקדים שכבש את כל הלבבות
סלט כרוב אסייתי עם שקדים
דמיינו לעצמכם יום שמשי, שבו אתם יושבים בחוץ עם חברה טובה, והשמש מחממת את פניכם. אתם פותחים את קופסת הסלט שלכם ומגלים בתוכה סלט כרוב אסייתי עם שקדים. כל ביס עף אליכם עם טעמים מדהימים, מרעננים ומושלמים, כך שאתם מרגישים שאתם מרחפים לחופים רחוקים. ייתכן ותשאלו את עצמכם, מה הסוד הזה שמסתתר מתחת לשכבת הכרוב הצבעונית? זה הזמן להיכנס אל עולם הקולינריה האסייתית ולגלות מתכון אגדי שיגרום לכם להרגיש כמו שף מקצועי במטבח!
זמן ההכנה ורמת הקושי
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 0 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
נשמע ממש מושלם, לא? סלט הכרוב האסייתי שכולל את כל הדברים הטובים שיש, עובר תחת ידה של מיטב המטבחים. נתאר לכם גם את היתרונות של כל רכיב במתכון הזה, שכדאי לדעת כי אתם לוגמים את כל הטעמים הנפלאים. הרי לא סתם זהו מתכון מתאים לארוחה קלה, קיץ שמתעלל בנו וצריך למצוא פינה רעננה. בנוסף, תהיו בטוחים שתהיה לכם חוויה לכל החושים.
הרכיבים הדרושים
אז מה נדרש כדי להכין את הטעם המהמם הזה? כנסו לתוך המטבח, קחו את כל מה שאתם צריכים וכל מה שאתם רוצים שיהיה חלק מהסלט. כאן יש לכם את כל המרכיבים:
- 1/2 ראש כרוב קיץ (כחול או ירוק), חתוך לרצועות דקות
- 1 גזר גדול, קלוף ומגורר
- 1/2 כוס שקדים קלויים, קצוצים גס
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות חומץ אורז
- 1 כפית דבש
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ (לא חובה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
אפשרויות חלופיות למרכיבים
על מנת להתאים את המתכון לכל צורך, אפשר לשדרגו. רוצים גרסה טבעונית? פשוט תחליפו את הדבש בסירופ אגבה. רוצים להכין את הסלט ללא גלוטן? השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן. הגרסתכם תוכל להיות שונה, אך תמיד תישאר מושלמת!
שלבי ההכנה
כמו כל מתכון טוב, גם כאן נחלק את ההכנה לכמה צעדים פשוטים. וכמובן, כל שלב הוא חלק בלתי נפרד מהקסם שמתרחש!
- מניחים את רכיבי הכרוב והגזר בקערה גדולה.
- מוסיפים את השקדים הכתושים וכוסברה הקצוצה.
- בקערה קטנה מערבבים את השמן, רוטב הסויה, חומץ האורז, דבש, שום וג'ינג'ר.
- יוצק את הרוטב על הירקות, ומערבבים היטב כך שכל ירק ייספג בטעמים.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מניחים את הסלט במקרר לפחות 10 דקות כדי שהטעמים יתערבבו.
- מגישים קר ונהנים מהמנה המושלמת!
הנה לכם סלט מהיר, קל וטעים! אך יש גם תוספות נוספות שאפשר לשדרג את הסלט הזה.
תוספות ושדרוגים
כמו כל מתכון חד פעמי, יש לפעמים את הצורך לשדרגו קצת ולהוסיף עוד דברים שגם יסחפו אתכם ואת האורחים שלכם:
- שקדים קלויים מצופים בסוכר או מלח יכולים להוסיף לאופי הקרניבורי של הסלט.
- ניתן להוסיף פיסות טופו מטוגן כדי להעשיר את הערך התזונתי של המנה.
- אם אתם אוהבים חריף, אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף קצוץ.
- לגרסה פיקנטית במיוחד, התנסו בשום קלוי.
- למאכל מתוק יותר, אפשר לשלב גם חתיכות אננס או מנגו.
שאלות ותשובות
האם הסלט יכול להחזיק במקרר?
בהחלט! הסלט יישאר טעים במשך 2-3 ימים במקרר. עם הזמן כרוב יושלם בסלט.
אילו ירקות אחרים אפשר להוסיף לסלט?
אפשר לשלב גם ברוקולי, חסה או צנוניות – כולם מוסיפים טעם ומרקם!
מה עושים אם אין לי שקדים?
שקדים הם נהדרים, אבל אפשר להחליף אותם באגוזי מלך, קשיו או אפילו בקטניות קלות מאוד.
האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
בהחלט! למעשה, הכנת הסלט יום מראש יכולה לשדרג עוד יותר את הטעמים.
מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על הטריות של הסלט?
שימו את הסלט בכלי סגור היטב במקרר. כך הוא יישמר יותר טוב.
האם אפשר להוסיף חלבון?
כמובן! טופו, עוף בגריל או פירות ים יכולים להיות תוספות מצוינות.
האם ניתן להכין את הרוטב בנפרד?
כן, אפשר להכין את הרוטב בנפרד ולשמור אותו במקרר. ערבבו אותו לפני ההגשה.
מה עושים אם אני לא אוהב טעמים אסייתיים?
אפשר פשוט להחליף את רוטב הסויה וחומץ האורז ברוטב בלסמי או שמן זית ועשבי תיבול.
האם יש טיפים להכנת הסלט?
תמיד מומלץ לחתוך את הירקות ברגע ההכנה כך שישמרו על הטריות והמרקם.
מה עדיף: לערבב הכל יחד או להניח את הרוטב בנפרד?
זה תלוי בטווח הזמן שאתם מעוניינים לשמור על הסלט מפני הורדת הטריות. ערבוב לפני ההגשה יתן טעם רענן.
אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף את אהבתכם ברשתות החברתיות! שלכם, עם כרוב אהבה!