סלט חצילים עם גמבה ומלפפון חמוץ שלא תצליחו להפסיק לאכול!
סלט חצילים עם גמבה ומלפפון חמוץ – החגיגה של הטעמים
לא ניתן לעמוד בפני הפיתוי של סלט חצילים עשיר, שמוכן לארוחת צהריים, ערב או בדיוק לכל הזדמנות שבה נרצה לענג את החיך שלנו. האמת היא שסלט חצילים עם גמבה ומלפפון חמוץ הוא אחד המתכונים המדהימים ביותר שיש, וכל מי שטועם אותו מתמכר בטירוף לטעמים המעלפים שבו. כל ביס ממנו מרים את מצב הרוח, ואתם קרוב לעשייה. אתם תתחילו במתכון הזה וגם תסיימו איתו, ולא תשתעממו לרגע. אז קחו נשימה, אתם בדרך ליהנות מנת טעמים שמגיע עם כל כך הרבה אהבה. החציל, הגמבה והמלפפון החמוץ מעבירים את האווירה הכי טעימה שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמויות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
נמשיך להכין את הסלט המושלם הזה עם רכיבים הכי טעים שיש. המצרכים שלנו כוללים:
- 2 חצילים גדולים (מומלץ לבחור חצילים סגלגלים ואחזרים לקניית חצילים טריים)
- 1 גמבה אדומה, קצוצה לקוביות
- 1 גמבה ירוקה, קצוצה לקוביות
- 2 מלפפונים חמוצים, קצוצים דק
- 2 כפות שום כתוש (אם אתם אוהבים את השום חזק, פנקו את עצמכם)
- ¼ כוס שמן זית איכותי (חסכו קצת באיכות השמן, זה עושה את ההבדל)
- מיץ מ-1 לימון סחוט (תנסו להימנע מטעויות ולהשתמש בלימון טרי)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט (והאמת, גם לתוספת טעם)
כמובן שציינתי את הרכיבים הרגילים, אבל חובה גם להתייחס להרבה גרסאות נוספות! אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, השאירו את השום ואולי אפילו הרבו במלפפונים חמוצים. אם גלוטן הוא בעיה, תשמחו לדעת שאין כאן שום רכיב שמכיל גלוטן.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשכל הרכיבים שלנו מוכנים, הגיע הזמן להתחיל להכין את הסלט المشגש הזה:
- חותכים את החצילים לפרוסות עבות מאוד (כ-1 ס"מ) ומניחים בתבנית עם מעט מלח למשך 15 דקות כדי להוציא מהם את המים.
- בינתיים, קוצצים את הגמבות והמלפפונים החמוצים לקוביות קטנות.
- סוחטים את פרוסות החצילים מהמים, שוטפים במים ומסננים אותם.
- משמנים מחבת עם שמן זית ומתחילים לצלות את פרוסות החציל על חום בינוני-גבוה עד שהן משחימות, כ-5-7 דקות מכל צד.
- כשסיימנו לצלות את החצילים, קוטעים אותם לקוביות.
- בקערה גדולה, מכניסים את החצילים הקולעים ומערבבים יחד עם הגמבה, המלפפונים, והשום הכתוש.
- מעבירים את מיץ הלימון והשמן זית ומערבבים היטב עד שהסלט מתמזג.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם והקישוטים מפטרוזיליה קצוצה.
- מניחים כמה דקות במקרר להתמזגות הטעמים, ואחר כך מגישים.
מהחוויה שלי, הסלט הזה משתפר אפילו כשנותנים לו להסתדר כמה שעות במקרר, אז אם יש לכם זמן, כדאי לכם לנסות להשאיר אותו. תמתינו, זה ישתלם. ואם אתם אוהבים לנקות את הצלחת, אל תשכחו לשמור כף לחם טוב כדי ללקק את האצבעות לאחר מכן!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ברור שהסלט הזה הוא פשוט חלום, אך מי שאוהב לטפח את הסלטים בישראל, תמיד שמח להוסיף עוד כמה תוספות. האם חשבתם על שדרוגים? הנה כמה הצעות שיהפכו את הסלט לפחות מ-אגדי – יופייה:
- ניתן להוסיף גבינת פטה מפוררת או גבינת פרמזן לקבלת טעם נוסף.
- תוספת של זיתים שחורים או ירוקים יכולה להיות בריאה, אז ששכחו להתנסות בהם.
- פיקנטית? הירימו את הכוד האדום והוסיפו שום חריף או פלפלים חריפים קצוצים.
- עגבניות קצוצות חולפות לאור הסלט מחשב של חיסור חומציות להפתעה טעימה נוספת.
- כמובן שאפשר לשדרג גם בצורת חלבונים – חתיכות של עוף צלוי או טונה שטוחה אלא שיביאו לסלט הרכב־טעמים מעולה
שאלות ותשובות
איך מחשבים את הזמן להכנת סלט החצילים?
אנו לוקחים בחשבון את זמן החיתוך, הצלייה וההכנה. זמן הקיפול הסופי במקפיא הוא זמני, אבל הוא בהחלט מוסיף את הטעמים באופן מדהים.
מה עושים אם החצילים מרוויחים מרירות?
מלח מסייע להוציא את המיצים מהחצילים. כך מורידים את המרירות. חשוב לקצוץ את החצילים הדקים מעט – ככל שהפרוסות דקות יותר, כך הזמן הצלייה יהיה מהיר יותר ואופי הטעם המזלג יהיה הרבה יותר מרענן.
האם ניתן להחליף את החצילים בירקות אחרים?
בוודאי! בדרך כלל ניתן לשלב קישואים או תפו”א מדושנים. הבחירה היא שלכם, ואין גבול לטעמים ההופכים את הסלט למיוחד!
האם הסלט שומר טוב במקרר?
בהחלט! את הסלט אפשר לשמור בקופסה סגורה במקרר למינימום יומויות אחדות. עם זאת, הקפידו שטעמים החומץ לא יתעייפו.
מתי הכי טוב לאכול את הסלט הזה?
הסלט הזה מתאים בכל זמן – אירוע משפחתי, חגיגה או סתם ערב ביתי. זה מושלם לעשות על צדק!
מה משדרגת האוכל הזה מהחיים שלנו?
הסלט הזה משלב במדויק עושר של טעמים, והיכולת לנקות את הצלחת במלוכה. זהו מאכל המייטיב את קסם ארוחות השף.
אם אני רוצה להגיע לעוד גרסאות בריאות בסלט?
אפשר להוסיף אותם על ידי צמצום שמן, ולטפח יחס בין החומץ למלחים, או לשים לב לבריאות מדובר איצמן.
מה הסוד לגרסה טבעונית?
לשלול פרקים דרך הון ראוי ולהשאיר מעל – קשור זה רענן שלא יכול להתחרם.
האם ניתן לאכול את הסלט הזה כארוחה מרכזית?
בהחלט! עם תוספת חלבונים כמו טונה או חמניות, גם ייתכן לתת סלט זה כארוחה עיקרית רוויה.
סלט חצילים עם גמבה ומלפפון חמוץ הוא מצליח?
אין ספק! כל ביס שם מדהים, והפתרון הופך את האורחים שלכם באירועים או כולם מוכר מעט פחות צפויים אווירה נהדרת במיוחד!
אם הגעתם עד כאן, אתם כנראה גם מתלבטים האם לשתף את המתכון המדהים הזה לחברים או ברשתות החברתיות. חדשות טובות – בהחלט תעשו את זה! תשוקו את המתכון הזה! ככל שתשתפו, אתם תרחיבו את המעגל של אוהבי הסלטים והמאכלים בריאים, וגם מי יידע, יש אולי אחד שיבקש שתכינו להם את הסלט המושלם הזה לערב האישי שלהם? בהצלחה ובתיאבון!