סלט חצילים במיונז האם אפשר לקפוא אותו?
האם אפשר להקפיא סלט חצילים במיונז?
כשהשמש מתחילה לזרוח והקיץ מתקרב אלינו, כולנו מחפשים את המתכון המושלם שיהפוך את השולחן שלנו לאגדי! סלט חצילים במיונז הוא אחד המאכלים הכי טעימים שיש! מדובר בשלטון איזון בין החצילים המעושנים, המיונז המפנק וגם תיבול של שום, כך שהטעמים מתמזגים למדוונים משגעים. אך האם ניתן להקפיא את התענוג הזה לדחוף אותו למקפיא ולשלוף אותו כשצריך? כאן נצלול לפרטים ונחשוף את כל מה שצריך לדעת על ההקפאה של סלט חצילים במיונז!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות מדובר
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל!
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אי לכך, כדי להכין את סלט החצילים המעלף והמשגע הזה, נצטרך כמה רכיבים שאותם ניתן להשיג בקלות בכל סופר. ככה תוודאו שהמנה תצא מושלמת ותגרום לכולכם ללקק את האצבעות!
- 2 חצילים בינוניים (בערך 500 גרם כל אחד)
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מיונז איכותי (אפשר גם ללא גלוטן)
- 2 שיני שום מעוכות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 לימון (לקישוט סופי, באם תרצו)
שלבי ההכנה
ועכשיו, אחרי שסידרנו את כל מה שאנחנו צריכים, ניגש לעשייה! שלב אחר שלב יהיה קל, מעניין ומהיר!
- לחמם את השמן זית במחבת על חום בינוני. לגריל את החצילים בין 20 ל-30 דקות עד שיהיו רכים וזהובים.
- לאחר מכן, להוציא את החצילים מהמחבת ולתת להם להתקרר.
- כשהחצילים מתקררים, לחתוך אותם לקוביות קטנות.
- בקערה נפרדת, לערבב את החצילים עם המיונז, השום, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
- לערבב היטב ולוודא שכל החומרים התמזגו כמו שצריך.
- לטעום ולתקן את התיבול אם יש צורך – זה הזמן להיות יצירתיים!
- לשים את הסלט בכלי סגור ולהעביר למקרר למינימום שעתיים כדי שיספוג את הטעמים.
מרכיבים חלופיים
בהתאם לרצונות ולצרכים שלכם, אנו יכולים לשנות את המרכיבים! אם אתם חובבים טעמים חריפים, הוסיפו צ'ילי קצוץ. אם תחליטו על גרסה טבעונית, השתמשו במיונז מבוסס טופו. עוד תוספת אגדה היא לתבל עם אגוזי לוז קלויים קצוצים, מה שיביא לסלט טעם עשיר במיוחד!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי שהמנה שלכם תהיה באמת מדהימה, אפשר להוסיף עליה קצת שקדים קלויים קצוצים, או אפילו קוביות טופו מתוגנות! אם רוצים לעבות את הסלט, אפשר להוסיף חצי כוס גרגרי חומוס מבושלים – זה יוסיף גם בריאות וגם פריכות! ואם תוסיפו גם בצל סגול קצוץ דק, תקבלו טעמים באמת שונים וטעימים.
שאלות ותשובות
האם סלט חצילים במיונז אפשר להקפיא?
בהחלט! מומלץ להקפיא אותו לאחר ההכנה. אבל דעו שהמרקם עשוי לשנות מעט לאחר ההפשרה, כך שהסלט יתחיל להיות פחות אוורירי.
איך ניתן לשפר את הטעמים בסלט חצילים?
יש רבים שאוהבים להוסיף שמן זית איכותי או אפילו להוסיף עוד תיבול כמו מלח גס או פפריקה מעושנת. זה בהחלט ירים את המנה!
האם ניתן להשתמש בחצילים קפואים?
כמובן! אך אם תרצו להכין סלט חצילים ממש משגע, עדיף להשתמש בחצילים טריים שנקנו יום בשעת הכנת הסלט. הם יתנו לרעננות וקרמיות הרבה יותר טובה.
מה לעשות אם החצילים מרירים?
אם החצילים שלכם מתבררים כמרים, סקרו אותם בשלב ההכנה. אפשר לשפוך מהם קצת מלח, לחכות חצי שעה ולשטוף במים.
זה בסדר אם נשכח את השום בסלט?
בוודאי! תוכלו לוותר עליו אם רוצים, אבל הוא בהחלט מוסיף מעולה טעמים.
מה ניתן להגיש עם סלט זה?
סלט חצילים במיונז הוא באמת אלוהי ליד טלה צלוי, דגים או פנקייקים מלוחים!
האם ניתן לשים יוגורט במקום מיונז?
כמובן! זה ייתן לסלט טוויסט מאוד מעניין ויעניק לו מרענן במיוחד.
מה הזמן המקסימלי להקפאה של הסלט?
הטוב ביותר הוא להקפיא את הסלט עד 3 חודשים. לאחר מכן, טעמים מתחילים להתדרדר.
האם הסלט דל קלוריות?
סלט חצילים במיונז הוא לא קונבנציונלי דל קלוריות, אבל הבתים משירים מהקלוריות הלאזרחיות כמו שציפס ייתן הרבה יותר ערך קלורי.
האם יש סוגי חצילים שעדיף להשתמש בהם?
חצילים סגלגלים ממקום מגונן יותר מתאימים להכנה זו. הם רכים יותר ורבים מתפקדים היטב בבישול.
אם פעם עמדתם מול שאלה האם ניתן להקפיא סלט חצילים במיונז, עכשיו אתם יודעים שהתשובה היא כן, אבל עם טוויסט לפני ההגשה! יש הרבה אחרי סלט חצילים במיונז והוא באמת מדהים. אז אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כדי שגם הם ייהנו מהתענוג!