סלט חסה עם פטריות ועגבניות שרי שאי אפשר לפספס
סלט חסה עם פטריות ועגבניות שרי – מרענן, קליל ומושלם!
איזה ימים יפים אנחנו חווים לאחרונה! יש משהו במרקים השמש, בריח הטרי של האביב, ובשמחה של הטבע שמתמלאת בצבעים, שגורם לנו לרצות לעשות שינוי ואולי אף לנסות מתכון חדש שיביא את התחושה הזאת ישירות לצלחת שלנו. והנה, אנחנו מציעים לכם מתכון לסלט חסה עם פטריות ועגבניות שרי. סלט שמזכיר לנו את הסלטים המיוחדים של סבתא, מבצע בקלות, אך במקביל, הוא גם ייחודי ופשוט מדהים.
זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 4-6
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 5 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
הפעם, נשתף אתכם במתכון שמוקדש לאנשים שאוהבים לאכול אוכל טרי ובריא. בכדי להכין את הסלט המושלם הזה, אתם זקוקים למרכיבים הבאים:
- חסה טרייה (2 ראשי חסה באורך 20 ס"מ)
- פטריות צלויות (200 גרם)
- עגבניות שרי חצויות (250 גרם)
- בצל סגול קטן קצוץ
- שום כתוש (2 שינים)
- שמן זית (3 כפות)
- חומץ בלסמי (2 כפות)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט (לפי הצורך)
כמובן, ניתן לשדרג את המתכון עם כמה תוספות שאולי תראו מקסם אתכם. אם אתם אוהבים טעמים נועזים, אפשר להוסיף גבינת פטה או אגוזי מלך קצוצים. והכי חשוב, הסלט הזה הוא דל פחמימיות ודל קלוריות, כך שיהיה לכם מקום לקינוח אחר כך!
שלבי ההכנה
השלבים הבאים יתנו לכם את המתכון כחוויה מהנה, משפחתית ושובת לב כמו שצריך. אז תתכוננו ובשבילכם, הכנו את הפרטים:
- נשטוף היטב את החסה תחת מים קרים ותייבשו את העלים במגבת נקייה.
- קרעו את העלים לחתיכות בגודל של ביס והניחו בקערה גדולה.
- חתכו את הפטריות לאונצ'יני או לפרוסות דקות, ותטגנו על מחבת עם מעט שמן זית עד שהן שחומות.
- כשהפטריות מוכנות, הוסיפו להם את השום הכתוש וערבבו למשך 1-2 דקות נוספות.
- חיתכו את עגבניות השרי לחצאים והוסיפו לקערת החסה.
- לפני שמהם את הפטריות, תמתינו טיפה שיתקררו, ואז הוסיפו אותם גם לאותה קערה.
- קצצו את הבצל הסגול והוסיפו גם אותו לסלט.
- לסיום, תביאו את התיבול עם שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל ותערבבו היטב.
- קשטו עם הפטרוזיליה הקצוצה והגישו מיד.
ואם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, פשוט החליפו את הגבינה ברשימה שהזכרנו. זה כאילו שאתם מקבלים את הטעם המדהים והמרענן הזה בכל פעם מחדש!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הסלט הזה הוא בסיס מצוין ואפשר לבסס עליו שלל שדרוגים. כאן קיבצנו מספר רעיונות יכולים לקחת את המנה למקום אחר לגמרי:
- לגבי תוספות שומניות: אגוזי לוז קלויים קצוצים או שקדים פרוסים יוסיפו קראנץ' מרשים.
- עבור טעמים מתוקים: קצת רוטב דבש או פירות טריים כמו מנגו או תפוז יכולים להפוך את המנה לטעימה אף יותר!
- אל תשכחו להוסיף גבינת פרמזן מגוררת לגירגורים לכל מי שאוהב לבצע את השדרוג למשוגע ממש.
עם כל כך הרבה אפשרויות, הסלט הזה באמת יכול להשתנות ולהתחדש.
שאלות ותשובות
איך שומרים על הסלט טרי לאחר ההכנה?
שמרו עליו בקירור בתוך קופסה אטומה. ההמלצה היא לא לתבל את הסלט עם כל התיבולים לפני ההגשה, מכיוון שזה עשוי לגרום לו לאבד את הפריכות.
אפשר להכין את הסלט יום מראש?
לא מומלץ כי השום והבצל עלולים לשנות את טעמם כאשר הם עומדים יחד עם יתר המרכיבים זמן ממושך. עדיף לקצוץ הכל ולאסוף אותו יום לפני, ורק להוסיף את התיבול לפני ההגשה.
האם אפשר להכין גרסה דל קלוריות?
בהחלט! תוכלו להפחית את כמות השמן ולהשתמש במיץ לימון במקום החומץ בלסמי, ישפוך את הצבע והחיסכון מוסיף המון בריאות.
מהם המרכיבים של סלט חסה קלאסי?
סלט חסה קלאסי כולל לרוב חסה, עגבניות, מלפפון, בצל, ושום, בתוספת שמן וזית וחומץ. אין סוף לשדרוגים שניתן לעשות לכל מתכון!
האם אני יכול להוסיף לתוך הסלט גם גבינה צפתית?
בהחלט! גבינה צפתית תתאים כאן ותקפיץ את הטעם למקום אגדי.
למה כדאי לכלול פטריות בסלט?
פטריות מוסיפות טעם מיוחד וסוג של ניקיון במרקם. הן גם עשירות בויטמינים ובסיבים תזונתיים, כך שזה בהחלט בריא.
איזה רוטב הכי מתאים לסלט הזה?
אפשרות מצוינת היא רוטב חריף מתוק ששמור במיוחד לסלטים, הוא מכיל סויה וחרדל, ומשלב טעמים נהדרים לסלטים קיץ.
איך להגיש את הסלט?
רצוי להגיש את הסלט בקערות צפות בקיץ, זה נותן להם יותר מקום להיכנס לעין. גם קטעים צבעוניים הם תוספת אסתטית נהדרת.
האם אפשר להכין את הסלט גם בגרסה חמה?
בהחלט! אפשר לגריל את כל המרכיבים במקום טיגון, ותתפלאו כמה טעמים יחודיים זה נותן.
מה הדרך הטובה ביותר לשלב סלט חסה עם ארוחה?
אפשר להגיש אותו לצד דרך דג, עוף או בשר, זה נותן תחושה של איזון וטעמים קלים עדינים.
אז קדימה, רוצים לנסות? שימו עין על המתכון הזה בדרך הבאה שלכם לארוחה המושלמת! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים, כדי שגם הם יחוו את הטעמים המדהימים והמרעננים הללו!