סלט חסה עם עגבניות שרי ובצל סגול שיותיר טעם של עוד

סלט חסה עם עגבניות שרי ובצל סגול

ביתינו גועש ומרגש, כאשר קיץ ישראלי מתחיל. מה יותר מרענן מסלט קיץ מלא בטעמים ומרכיבים טריים? סלט חסה עם עגבניות שרי ובצל סגול הוא בדיוק המנה המושלמת ליהנות ממנה ביום חם. מדובר בסלט שהטעמים בו כה בולטים, שגם מי שלא אוהב ירקות, יתאהב בו! איך להכין סלט כזה? את זה יתבקשו לשמוע מכם! הסלט הזה הוא אגדי, מדהים ולא תאמינו עד כמה הוא ממכר

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

הסלט הזה אינו דורש מסע שלם לקניות, אלא הוא פשוט וקל ממש. הנה מה שתצטרכו:

  • חסה באולימפית – כ-200 גרם של חסה רצועות
  • עגבניות שרי – כ-250 גרם (צבעים שונים לפיצוי צבעוני!
  • בצל סגול – חצי בצל בינוני, פרוס דק
  • מלח – לפי הטעם
  • שמן זית – 3 כפות מדהימות
  • חומץ בלסמי – 2 כפות מעלף
  • תיבול – בזיליקום, פטרוזיליה או אורגנו (לפי טעמכם)

אם תרצו לשדרג את הסלט, אפשר להוסיף גבינת פטה, טחינה איכותית או אפילו אגוזים קצוצים. זה הופך את כל החוויה למשגע!

שלבי ההכנה

כעת, לאחר שיש בידינו את כל החומרים, הגיעה העת להתחיל את המסע המרגש של יצירת הסלט.

  1. חתכנו את החסה לרצועות דקות והכנסנו אותה לקערת סלט גדולה.
  2. חתכנו את עגבניות השרי בחצי, ובתוספתן לסלט.
  3. פרסנו את הבצל הסגול דק והוספנו אותו לקערה.
  4. במקביל, הכנו רוטב: שמנו בקערה נפרדת את השמן זית והחומץ בלסמי, תיבול עם מלח ותבלינים.
  5. ערבבנו היטב את הרוטב עד שהתקבל תערובת אחידה.
  6. שפכנו את הרוטב על הסלט וערבבנו כל טוב, עד שכל הירקות מצופים.
  7. ושוב – ערבבנו! מהדיבות זה הכול!

הסלט מוכן לאכילה! והשוס? ניתן להגיש אותו בליווי לחם טרי, שהיה עושה אותנו עוד יותר מאושרים.

תוספות או שדרוגים אפשריים

נתחיל עם לא לשכוח שבסלט הזה אפשר לשים כל מה שמוסיף טעם למנה. גבינת פטה מתפוררת? מושלם! אגוזי לוז קצוצים ליד תוסיפו קרם טחינה, וזה שידרג את הסלט לרמה גבוהה במיוחד!

נשמח להעניק גם גרסה מוכרת יותר: כזו המבוססת על קינואה או גריסי פנינה. אנשים ירימו גבה, אבל מדובר בסלט שיכניס לכם בריאות עם כל ביס!

ובאמת, סלטים מסוג זה לא מפסיקים להפתיע. טעמים משתנים, טכניקות מתודרכות, אך בסופו של דבר – זה הכל באספקט של חומרי הגלם והיצירתיות שלכם.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
אתם יכולים להכין את כל החומרים יום מראש, אך מומלץ שלא להרכיב את הסלט באופן מלא. אם תרצו לשמור על הטריות והקראנץ' של החסה, הרכבתו רצויה בסמוך להגשה.

מה אפשר להוסיף לסלט כדי להוסיף לו חלבון?
שמן זית עם טחינה על הגבינות עשוי להיות פתרון – גבינת פטה, טופו או אפילו חזה עוף מבושל או צלוי שיהפוך את הסלט לארוחה שלמה ומלאה בטעמים!

האם אפשר להשתמש באגוזים קצוצים?
בוודאי! אגוזים קצוצים יוסיפו פריכות מצוינת לסלט ויספקו גם הזדמנות נהדרת להרגיש את הטעמים המזלגים.

האם אפשר להחליף את החומץ בלסמי?
בהחלט! ניתן להשתמש בחומץ מסוגים שונים כמו חומץ תפוחים או חומץ ראצ'אה.

איך להחזיק את הסלט קר?
המלצה: אם תרצו להחזיק את הסלט קר, אחרי ההכנה הכניסו אותו למקרר למשך כ-30 דקות לפני ההגשה, כך תקבלו תחושה מרעננת במיוחד.

האם זה סלט מתאים לאירועים?
בהחלט! הסלט הזה ממש משגע וקשור לאירועים, חתונות וכנסים מהסוג הזה. כולם ידרשו מנת נוספת!

מה ניתן לשים במקום חסה?
אם אתם אוהבים את הרעיון של הירקות הטריים, אבל חסה לא כל כך עושה את זה בשבילכם, יש לרשותכם את המנגולד או את הרוקט – תמצאו חוויה אחרת!

איך אני יכול להפוך את הסלט ליותר מתוק?
אם אתם אוהבים מתוק בחיים, תוסיפו רימון או פרוסות מנגו לסלט, וזה יעניק לו טוויסט!

כמה זמן שומרים את הסלט במקרר?
בסלט לא חומרים משמרים, ולכן כדאי לאכול אותו תוך יום-יומיים לאחר הכנתו. אחרת עלולה החסה להפוך לעייפה מדי.

איך אני יכול לכין גרסה טבעונית לסלט?
פשוט! כל מה שאתם צריכים זה להחליף גבינת פטה עם טופו או גבינת שקדים ולחייב על זה טחינה – זה יכול להיות ממש מדהים!

בהצלחה עם הסלט! זה הולך להיות הכי טעים שיש. אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! כל מה שאנחנו רוצים זה להפיץ טוב באוויר!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
טחינה זה פחמימה? גילוי מפתיע על תזונה!
```html האם טחינה זה פחמימה? גילוי מרעיש על מקור הטחינה! טחינה, מאכל המוכר לרבים מאיתנו, נמצא בשימוש...
קרא עוד »
פבר 14, 2025
מרירות בפה: 5 סיבות מדוע זה קורה לך
מרירות בפה – מה גורם לה וכיצד ניתן להפסיק אותה? אולי כשתשמעו את המילה "מרירות", תחשבו על קצת שוקולד...
קרא עוד »
אוק 31, 2024
מה ערכי פרוגסטרון שבוע אחרי ביוץ מספרים לנו?
```html תפקודו של פרוגסטרון שבוע לאחר ביוץ: מה צריך לדעת? כולם מדברים על ביוץ, אבל מה קורה אחרי? בדיוק...
קרא עוד »
דצמ 25, 2024
נגישות