סלט זיתים מרוקאים שיעשה לכם חשק לעוד
סלט זיתים מרוקאים – חגיגת טעמים שהריחות יתפשטו בכל הבית
הגיע הזמן שנדבר על אחד המשלבים המופלאים שיש בכל שולחן מרוקאי – סלט הזיתים. זהו לא סלט סתם; זהו סלט משגע שנושא עמו תרבות שלמה, היסטוריה ועשרות מתכונים בסגנון “סבתא” שכוללים טעמים מדהימים וריחות עוצמתיים. כשחושבים על זה, לכל שלב בהכנה יש טוויסט משלו, וכל פריט זית בכד עשוי להעביר אותנו מייד להגדה השנייה של הריחות והטעמים שכיף לפנק את החושים שלהם. ענק!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שניגש להכנה, נפנה רגע להשיג את כל המרכיבים המושלמים לסלט שלנו. מדובר ברכיבים שכולם ניתן למצוא כמעט בכל סופר. אך, אל תתכחשו לשום דבר, כי כל פרט עושה את ההבדל. תאמינו לי, זה מעלף!
- כוס זיתים ירוקים (ללא גרעינים)
- כוס זיתים שחורים (ללא גרעינים)
- 2-3 כפות של שמן זית איכותי
- מיץ מלימון אחד
- 2-3 שיני שום קצוץ דק
- 2-3 תפו”א קטן (אופציה למי שאוהב חידושים!)
- קורט מלח
- קורט כמון
- קמצוץ פפריקה חריפה (לפי הטעם)
- חופן פטרוזיליה קצוצה
מרכיבים חלופיים
יש לא מעט אופציות להשתמש בהם ברגע שתרצו לשדרג את הסלט או להתאים אותו לדיאטות שונות. למי שמעוניין בגרסה טבעונית או ללא גלוטן, אין צורך לשנות דבר. כל המרכיבים הם בריאים, עשירים בטעמים, והשילוב של השום, הלימון ושמן הזית עושה את העבודה הכי סמוכה למושלם שיש.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגענו לראש החגיגה! כשטעמי השום והזית מצטנעים על השולחן, אין דרך לאכול את זה מבלי להרגיש את האהבה שהושקעה. קראו את כל השלבים בזהירות, והכינו את עצמכם למנות אגדיות!
- חתכו את הזיתים הירוקים והשחורים לחצאים או לרבעים לפי בחירתכם.
- הכניסו את הזיתים לקערה גדולה.
- קצצו דק את השום והוסיפו אותו לזיתים.
- squeeze את מיץ הלימון לתוך הקערה ואחריו הוסיפו את שמן הזית.
- פזרו את המלח, הכמון והפפריקה חריפה והתחילו לערבב בעדינות.
- קצצו את הפטרוזיליה וערבבו גם אותה לתוך הסלט.
- כדי לשדרג את הסלט, מבשלים את התפו”א עם קליפתם ומקצצים אותם לקוביות קטנות. הוסיפו לתוך הקערה וערבבו שוב.
- אפשר להשאיר את הסלט במקרר למשך כשעה, כדי שהטעמים יתחברו בצורה מושלמת.
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם אתם רוצים לחדש את הסלט הזה ולהתנסות בחידושים, כאן תוכלו למצוא שדרוגים שיכולים להקפיץ את הטעמים למקומות שלא חשבתם עליהם!
- הוספת פרוסות חזרת – זה בשביל החובבים את החריף.
- טיפ: לשדרג עם פירורי גבינת פטה למי שאוהב גבינות.
- תוספת אגסים כבושים או תפוחי עץ – למי שרוצה לגרום לסלט להיות מרענן!
- לגירסה מתוקה – להוסיף דבש או סילאן.
שאלות ותשובות
מה זה סלט זיתים מרוקאים?
הסלט הזה הוא חגיגה של טעמים מרוקאים, המשלב זיתים עם תבלינים, שמן זית ולימון. הוא מלוח, חמצמץ ובעל ניחוח עוצמתי.
האם אפשר להשתמש בזיתים אחרים?
כמובן! אפשר להמיר את הזיתים עם זיתים ירוקים או שחורים אחרים, וגם להוסיף זיתים חריפים למי שאוהב את הטעם הזה.
איך אפשר לשמור את הסלט?
לשמור במקרר בכלי אטום. הוא יכול לשמור על טריותו למשך כשבוע.
מה אפשר להגיש לצד הסלט?
מצוין לצד לחם פריך, פיתה או כמאפה.
האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
זה רק חיובי! תיבול לפני ההגשה יכול לגרום לסלט להיות מעלף ולמלא אותו בטעמים.
איזה סוגים של בזיליקום אפשר להוסיף?
בזיליקום תאילנדי נותן טוויסט מעניין לסלט.
האם הסלט בריא?
בהחלט! הוא מבוסס על שמן זית וירקות טריים, בריא מאוד ודל פחמימות.
איך אני יכול לחשב כמויות לסלט יותר גדול?
כפול פי 2 או פי 3 את המצרכים, על פי המספר המנות שתרצו.
האם אני יכול לגוון את התבלינים בסלט?
כמובן! טעם התיבול פתרון לאוסף טעמים אישי המשלב את האהבות שלכם.
מה הסוד המתכון שמיועד להרשים את האורחים?
להשקיע בתיבול ולוודא שהזיתים איכותיים – זה מה שהופך את הסלט למושלם!
אז כפי ששמעתם, סלט הזיתים המרוקאי הוא יצירת אומנות שמוכנה לשתף את האהבה והטעמים. אתם לא תתأكدו בכמה מהר תסיימו את המנה! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי זה אגדי והם יצטרכו לנסות אותו. בהצלחה ובתיאבון!