סלט ביצים מרוקאי שיגרום לכם לרצות עוד
סלט ביצים מרוקאי – מתכון עוצר נשימה!
דמיינו שעל השולחן שלכם ניצב סלט ביצים מרוקאי, מלא בצבעים עזים ובניחוחות משגעים! בתמונות שאתם פוגשים, הסלט הזה נראה יותר כמו חגיגה של טעמים מפתיעים, ולטעום אותו – זה כמו ללקק את האצבעות! כל ביס הוא תזכורת לבית של סבתא, עם ריחות של תבלינים ששואבים אותנו היישר למטבח נעים וריחני. זו לא סתם מנה; זו חוויה שלא תשכחו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
סלט הביצים המרוקאי הזה הוא פשוט מדהים! המתכון לא רק שהוא קל להכנה, אלא גם בדיוק מה שכולנו צריכים על שולחן השבת. טעמים של חרדל, ביצים קשות ותבלינים מרוקאים יגרמו לכם לרצות לחזור עליו שוב ושוב!
הרכיבים הדרושים
כדי להכין סלט ביצים מרוקאי שיגרום לכולם להרגיש באווירת חגים, תצטרכו את המרכיבים הבאים:
- 4 ביצים קשות
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 1/2 כוס מאיונז
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס צלפים (או זיתים) קצוצים
- 1 כוס פלפל חריף קצוץ (לפי הטעם)
- Salt and pepper to taste
- תבלינים: כמון, קימל, פפריקה מתוקה
שילוב השכבות ואופי ההכנה יוצר סלט שהוא לא רק מושלם, אלא גם בריא להפליא, עשיר בטעמים ובמרקמים, ויעשה לכם חשק להמשיך לאכול מכלי הסלט!
שלבי ההכנה
וזה הזמן להפשיל שרוולים ולצאת לדרך!
- מבשלים את הביצים במים רותחים במשך 10 דקות. לאחר מכן מעבירים אותם למים קרים.
- לוקחים את הביצים ומשאירים אותן להתקרר, ואז מקלפים אותן בעדינות.
- במעבד מזון, קוטעים את הביצים עד שהן ברמה הרצויה (פיסות גסות או מרוסק דק – ככל שתרצו).
- מוסיפים את החרדל, המיונז, הפטרוזיליה והצלפים למעבד המזון ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מתבלים במלח, פלפל, כמון, קימל ופפריקה, ולוחצים עוד פעם לערבול.
- טועמים ומוסיפים חמה או חריף לפי הטעם.
- מעבירים את הסלט לקערת הגשה וממלאים לפי העדפה לתוך פיתות או על לחם טרי.
גרסה טבעונית
כדי להכין גרסה טבעונית לסלט הביצים, אתם יכולים להחליף את הביצים הקשות בגרגרי חומוס מעוכים, וזה יהיה פשוט אגדי! אתם תזכו לסלט בריא ויחד עם זאת טעים להפליא.
שדרוגים אפשריים
רוצים לקחת את הסלט הזה לשלב הבא? הנה כמה רעיונות:
- הוספת קוביות אבוקדו – יתן קרמיות נוספת לסלט.
- להוסיף שמן זית איכותי להעצמת הטעמים.
- למעלה לשים אגוזי לוז קצוצים קלויים – הוספת קרנצ'יות מדהימה!
כל רעיון יכול להפוך את הסלט שלכם למיוחדת במינה ומעלף אף יותר! שלא לדבר על כך שתוכלו לשתף אותו עם כולם.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הסלט מראש? בהחלט! תוכלו להכין את הסלט יום לפני האירוע – הטעמים רק משתבחים עם הזמן.
מה אני יכול לשים במקום חרדל? אם אתם לא אוהבים חרדל, אתם יכולים להשאיר אותו החוצה ולהשתמש במעט חומץ בלסמי.
האם הסלט בריא? כן! סלט ביצים מכיל חלבון איכותי, וניתן לשדרגו עם ירקות נוספים כמו מלפפון או גזר.
האם זה יכול להתאים לילדים? בהחלט! עם תיבול קל ואולי כמה ירקות צבעוניים, זה הולך להתגלות כמנה מושלמת עבורם.
מה אפשר לשים בצד? לצד הסלט אפשר להגיש לחם פריך, פיתות או אפילו ירקות קצוצים.
איך אני שומר על הסלט? כדאי לשמור אותו במקרר בכלי סגור למשך 2-3 ימים.
מה אם אני לא אוהב חריף? פשוט אל תשימו פלפל חריף, ותהיו בטוחים זה יהיה טעים ללא זה!
האם יש לזה גרסה ללא גלוטן? כן, פשוט אכילו את הסלט על ירקות טריים במקום לחם.
האם אני יכול להוסיף עוד תבלינים? כמובן! זה סלט שמתאים להכל – כל מה שתרצו!
איך יודעים אם הביצים מבושלות? אם הם קשים למגע, ולא רכים – אתם על זה!
לא משנה מה תבחרו, סלט ביצים מרוקאי שלכם ממכר ומדהים! אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות, ולהפיץ את הטעמים למרחקים. בתיאבון!