סושי צמחוני מתכון קל וטעים שיביא לכם טעמים אסייתיים
סושי צמחוני מדהים באיורי של סלטים
כשאני שומע את המילה "סושי", אני ישר חושב על טעמים מרהיבים, ארומות משגעות ומסורת יפנית שהולכת איתנו כבר מאות שנים. אבל היי, למה לא ליצור סושי בעצמנו? עם צעד קטן של יצירתיות, אנחנו יכולים להעלות את הרף וליצור סושי צמחוני מעלף, שמרכיביו הם מהטובים והטריים ביותר. אז בואו נצא יחד למסע קולינרי לסושי צמחוני, שיהיה גם קל להכנה וגם מספק בריאות, טעם וסיפוק!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 מנות
הסושי הצמחוני הזה הוא לא רק פתרון מצוין לארוחת ערב, אלא הוא גם יכול להתאים כמאכל מזמין במסיבות וכרגע שהוא מושך את העין והפה! אני כאן כדי לשתף אתכם את המתכון המשגע, עם טיפים, תוספות ובעיקר – אהבה לבישול!
המרכיבים הדרושים
- 2 כוסות אורז סושי
- 2.5 כוסות מים
- 1/2 כוס חומץ אורז
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 4 דפי נורי (אצה)
- 1 אבוקדו, פרוס דק
- 1 גזר, קלוף ומגורר
- 1/2 ק cucumber, חתוך לחצאים
- 1/2 כוס פטריות שיטאקי, מוקפצות
- רוטב סויה לצ dipping
- שומשום קלוי לקישוט (אופציונלי)
כמובן שאם תרצו לנסות גירסה טבעונית, אפשר להמיר את הרוטב סויה ברוטב טחינה תגובה בריאה ומעולה או לשדרג את המילוי עם ירקות נוספים! אל תהססו להיות יצירתיים. הוסיפו סלק, פלפלים או כל מה שבא לכם – רק תדעו שהמילוי מאוד גמיש!
שלבי ההכנה
בואו נתחיל עם הכנת האורז, שהוא הבסיס של כל סושי מצוין.
- שוטפים את האורז היטב במים עד שהמים יוצאים צלולים.
- הניחו את האורז והמים בסיר, והביאו לאש גבוהה עד שהנוזלים מתחילים לרתוח.
- המעטה עם מכסה, הפחיתו את האש לנמוכה המשיכו לבשל עוד 20 דקות.
- כשהאורז מוכן, הוסיפו את החומץ, הסוכר והמלח וערבבו בעדינות כדי לשמור על גרגרי האורז.
- השאירו את האורז להתקרר לטמפ' החדר.
- על משטח שטוח, הניחו דף נורי והניחו עליו כף מהאורז מכל צד. בעדינות, עם הידיים הרטובות, התפזרו את האורז באופן שווה.
- באמצע האורז, הניחו את אבוקדו, הגזר, הקנאביס והפטריות השיטאקי במרכז.
- עלות את חתיכת נורי מהצד הקרוב אליכם ולחצו בעדינות על המילוי.
- המשיכו לגלגל עד שהרול סגור, וחתכו אותו לחתיכות בגודל ביס.
- חזרו על התהליך עם שאר הדפים.
אם תרצו, ניתן לשדרג את הסושי עם רטבים שונים או תוספות נוספות. שימו לב שהסושי לא יבש מדי – אל תפסיקו להרשים את עצמכם!
תוספות ושדרוגים
אנחנו אוהבים לאלתר במטבח. השדרוגים יכולים להיות בכל מיני כיוונים. למשל, אפשר להוסיף רוטב מיסו מעל, או לערבב את האורז עם פרוסות דקה של ג'ינג'ר כבוש. בא לכם לקשט את הצלחת? חתכו קוביות טופו קלוי וזיקוקים עם רוטב סויה! אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו מעט של סרירצ'ה לרוטב הסויה שלכם. פשוט אגדי!
שאלות ותשובות
מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על טריות הסושי?
שמרו את הסושי במקרר בתוך כלי סגור היטב, הוא יישאר טעים עד 24 שעות.
האם אפשר להרתיח את האורז בסו וויד?
בהחלט, אנחנו נדע להרגיש את הטעמים באופן אחר לגמרי עם השיטה הזו!
מה עושים אם אין שלי רוטב סויה?
אם אין לכם, אפשר להשתמש ברוטב טחינה עם סוכר טחון, זה יכול להיות מעניין מאוד!
האם יש תחליף לגלוטן עבור רוטב סויה?
כמובן! ישנם רטבים מוכנים ללא גלוטן בשוק, או להכין תבלין מקומקום סויה בריאה.
אילו ירקות נוספים יכולים להתאים לסושי שלי?
כל ירק שאתם אוהבים בכל צורותיו יכול להתאים! תנסו קישוא שקצת ניילון או תירס מתוק.
באיזה גיל אפשר ללמד ילדים להכין סושי?
כמובן! בגילאים 8-10 יכולים להתחיל למלא תחת השגחה.
מה ניתן להוסיף לסושי כדי שיהיה מתוק יותר?
אפשר הוספת חתיכות של אננס או פרי אחר.
האם הסושי הזה מתאימים לדיאטה?
בהחלט, הוא בריא, מכיל אך ורק ירקות וטעמים נהדרים.
איך יודעים מתי האורז מוכן?
כשכל המים נספגים והאורז רכה והעיסי אבל עם קצת אלסטיות.
מה עושים עם שאריות סושי?
חפשו מתכון חדש, או תרגשו שתיים בכדי שיהיו בשולחן על ארוחת ערב קסומה!
אני מקווה שכולנו נהנינו מהמסע הזה אל עולם הסושי הצמחוני המיוחד הזה. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים, כדי שגם הם יוכלו להיכנס למעדורת הסושי שלהם! האופן שבו אנו יכולים לשדרג את המטבח שלנו הוא בדיוק הלב של חווית הבישול!