סושי טמפורה: כך תכינו את המעדן המושלם בבית
סושי טמפורה
נדמה כי כל פעם שאנו שומעים את המילה "סושי", עולה לנו דימוי של מוטות אורז עוטפים גזר, אבוקדו ודגים צבעוניים. אבל היום, אנחנו הולכים לקחת אתכם להרפתקה חדשה לגמרי – להכין סושי טמפורה! ואם חשבתם שזו חוויה כשרה לא רק לחיך אלא גם לעיניים, אתם צודקים. הסושי הזה לא רק שהכי טעים שיש, הוא גם מעלף עם קריספיות מדהימה שילדים ומבוגרים כאחד לא יוכלו להפסיק לאכול! בפשטות, תכינו סושי אחר, משגע, שאנשים יילכו על שלו מתלהבים. אז, קדימה, בואו נצא לדרך!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את הסושי המדהים שלנו, יש לנו צורך בחומרים נהדרים שאין צורך לנדוד רחוק כדי למצוא אותם. להלן הרשימה שאתם צריכים:
- 2 כוסות אורז סושי (אורז עגלגל)
- 2.5 כוסות מים
- 1/4 כוס חומץ תפוחים
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 10 עלי נורי (אצה)
- 1 אבוקדו, פרוס דק
- 1 דלורית קטנה, קלופה ופרוסה
- 1 זוקיני, פרוס דק
- 1/4 כוס קמח חלה
- 1/2 כוס מים קרים (לבלילה)
- שמן לטיגון
- רוטב סויה להגשה
מרכיבים חלופיים
אם אתם מעוניינים לגרסה טבעונית, אפשר בקלות לשדרג את המילוי. לדוגמה, אפשר להוסיף בתור מילוי חצילים צלויים, טופו מטוגן או ירקות פריכים נוספים. אותם מרכיבים יהיו גם ללא גלוטן אם תשתמשו בקמח תפו”א או קמח ללא גלוטן במקום קמח חלה.
שלבי ההכנה
כעת, אנחנו מוכנים לקפוץ למטבח ולהפוך את כל המרכיבים הללו לאמנות סושי טמפורה מטריפה. שימו לב, כל שלב הוא חשוב ולכן כדאי להקפיד עליהם:
- שמים את האורז במים ומשרים למשך 30 דקות.
- מעבירים לסנן ומניחים בסיר עם 2.5 כוסות מים.
- מבשלים על חום גבוה עד שהמים רותחים, ואז מכסים ומבשלים על חום נמוך כ-15 דקות.
- נוגעים בסוכר, מלח וחומץ בתערובת קטנה ומחממים עד שהסוכר נמס. לאחר מכן, מעבירים לקערה ומערבבים עם האורז המבושל.
- מניחים לאורז להתקרר.
- מכינים את הבלילה על ידי ערבוב קמח ומים קרים. היא צריכה להיות נוזלית אך מסמיכה.
- מחממים שמן בסיר שטוח לטיגון.
- טובלים כל פרוסת ירק בבלילה ומטגנים עד שיש לה צבע זהוב.
- מניחים את הירקות המטוגנים על מגבת סופגת כדי שיספגו את השמן.
- חותכים את עלי הנורי לאורכים ומניחים אותם על משטח שטוח.
- מניחים שכבת אורז בעובי של כ-1 ס"מ ועליה פרוסות אבוקדו וירקות טמפורה.
- מניחים את העלה הלאה ומהדקים את הסושי.
- חותכים לגלילים בגודל הרצוי.
- מגישים עם רוטב סויה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
סושי טמפורה בגרסה שלו הוא מדהים, אבל אישית אני אוהב לשדרגו עם תוספות נוספות. אתם יכולים לשקול יש לזה מתן טוויסט מעניין על ידי הוספת עשבי תיבול טריים כמו כוסברה, נענע או פטרוזיליה לתוך בלילת הטמפורה. אם בגרסה חריפה מדברת עליכם, הוסיפו רוטב צ'ילי בקרם ליד ההגשה. ליצירתיות אין גבולות! אפשר להוסיף גם חומץ בלסמי או רוטב סויה מתוק שיחמיאו למנה.
שאלות ותשובות
איך בוחרים את האורז לסושי?
אתם רוצים אורז סושי שמתאים למתכון. אורז קצר ונכון מדהים. הוא חייב להיות דביק אבל לא מתוק.
מה לעשות אם אין לי פירות ים?
הסושי שלנו מתבסס על ירקות, כך שאין חובה להשתמש בפירות ים. רק הירקות מוסיפים את כל הטעמים!
האם ניתן להכין את המתכון מראש?
בפשטות, כן. תוכלו להכין את האורז והירקות מטוגנים מראש ולשמור במקרר. תוכלו להכין את הסושי יום לפני ההגשה, אלא אם כן הם חריפים מדי.
איך לאחסן שאריות של סושי?
מומלץ לשים את השאריות בכלי סגור במקרר. ברגע שמים, המנה מתחילה להיבש, כך מומלץ לאחסן את הסושי מיד לאחר הכנתו.
מה ההגשה המומלצת לסושי טמפורה?
אפשר להגיש את הסושי עם רוטב סויה, וואסאבי, ומעט שומשום קלה על גבי המנה.
האם אפשר לאכול סושי בלי טמפורה?
בוודאי! אתם יכולים להשאיר את הירקות שלא מטוגנים ולאכול את הסושי כמנה קלילה ובריאה.
כמה זמן לוקח לסושי להתקרר?
אם מתכוונים לטגן, מתן כמה דקות כדי לקרר את המילוי ולאחר מכן להכין את הרול כמעט חיוני.
למה כדאי לבחור בטיגון עמוק?
בזמן שהטיגון העמוק הוא בעל טעם ופריכות מדהימה, כך אנחנו מבטיחים שהטעמים ישמרו בצורה הטובה ביותר.
האם זה מתכון קליל?
עד כדי כך שלא תזדקקו לשף כדי להכין את המדהים הזה! ממש נעים!
אפשר להכין את המתכון ללא גלוטן?
בהחלט, פשוט השתמשו בקמח ללא גלוטן ברגע שאתם מכינים את הבלילה!
אז קדימה, הכינו את הסושי המקסים הזה ושימחו את האורחים שלכם במאכל אגדי! לאחר מכן, אל תשכחו לשתף את המתכון בקרב חבריכם וכל מי שאתם יודעים שאוהב אוכל טוב!