סופלה מהיר שהולך להפתיע אתכם בקלות!
מתכון לסופלה מהיר
דמיינו את זה: מגיעים הביתה אחרי יום ארוך, והחשק לנשנוש מתוק פשוט לא עוזב אתכם. הסופלה הזה, עם המרקם האוורירי שלו, מחכה לכם במטבח, ואתם זוכרים את הטעמים המדהימים של הסופלה שכולם מדברים עליו. אז למה אנחנו מחכים? בואו נתחיל להנות מהמתכון המופלא הזה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, הנה המרכיבים הממכרים שאנחנו צריכים כדי ליצור את הסופלה המהיר הזה:
- 150 גרם שוקולד מריר (70% קקאו, כי הוא הכי טעים שיש)
- 3 ביצים
- 50 גרם סוכר
- 30 גרם חמאה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קאקו לאבקה לפיזור
- קמצוץ מלח
חלופות אפשריות יכולים לכלול שוקולד חלב אם אתם מעדיפים מתיקות נוספת, או תחליף ביצים טקסטורלי כמו רסק תפוחים לגרסה טבעונית.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשאתם כבר מרגישים את הניחוחות באוויר, הגיע הזמן לעבור לשלב ההכנה!
- מבעירים תנור על טמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
- במיקרוגל או בבן מרי, ממיסים את השוקולד והחמאה עד שהתערובת חלקה.
- מניחים את הביצים והסוכר בקערה נפרדת ומקציפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את תמצית הווניל לתערובת הביצים ומערבבים.
- לאט לאט מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת ומערבבים עד שהתערובות מתאחדות.
- נ Sie את הקקאו לתוך התערובת ומערבבים שוב.
- קוללים קמצוץ מלח לתוך התערובת כדי להדגיש את הטעמים.
- מעבירים לתבניות סופלה משומנות ומפזרים מעט קקאו על התחתיות.
- אופים במשך 10-12 דקות עד שהסופלה תפוס ומעט רוטט במרכז.
- מגישים חם, עם כדור גלידת וניל בצד (כי לא היינו רוצים ששום דבר יישאר מיותר, נכון?).
תוספות ושדרוגים אפשריים
לסופלה הזה יש אינספור אפשרויות לשדרוגים מעולים. אפשר להוסיף קונפטורה פירותית מעל, פרוסות בננה, או אפילו אגוזי לוז קצוצים אם אנחנו רוצים משהו יותר משגע. גם רוטב שוקולד חם מעל יכול להפוך את החוויה למושלמת במילא!
שאלות ותשובות
איך אני יודע מתי הסופלה מוכן?
הסופלה מוכן כאשר הוא תפוס בצדדים ורוטט במרכז. חשוב שלא לאפות אותו יותר מדי, כי אנחנו רוצים את המרקם הנימוח הזה!
האם אפשר להכין את הבצק מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין את התערובת כמה שעות מראש ולהשאיר אותה במקרר. ברגע שתרצו לאפות, פשוט תוציאו ותאפו כשהתנור חם.
מה לעשות אם אין לי שוקולד מריר?
אם אין לכם שוקולד מריר, תוכלו להשתמש בשוקולד חלב. שימו לב שזה עשוי להיות מתוק יותר, אז אולי כדאי להפחית מעט מהסוכר.
האם אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?
כן! פשוט השתמשו בקמח ללא גלוטן במקום קמח רגיל.
מה אפשר להגיש לצד הסופלה?
נשנוש מדהים יכול להיות קצפת, גלידת וניל או סורבה פירות. זה עושה את השילוב מעלף!
כמה זמן ניתן לשמור את הסופלה?
הסופלה טעים ביותר מיד לאחר האפייה, אך אם נשארתם עם שאריות, אפשר לשמור במקרר יום אחד. חימום קצר במיקרוגל יעשה את העבודה!
האם אפשר להכין את הסופלה בתבניות אחרות?
כן, בהחלט! אפשר להשתמש בתבניות אינדיבידואליות, או אפילו בתבנית עגולה. רק חשוב לשים לב לזמן האפייה.
איך לשדרג את הטעמים?
אפשר להוסיף לתערובת קפה נמס, קקאו נוסף או אפילו תמצית תפוזים כדי לקבל טעמים שונים ומרתקים!
כל כמה ימים אני יכול להכין סופלה?
באופן אישי, הייתי מכין אותו לפחות פעם בשבוע. מדובר במנה ממכרת וטעימה – איך אפשר להפסיק?
האם זה מתכון מתאים לילדים?
בהחלט! ילדים מתים על סופלה, ואם מעורבים אותם בהכנה, זה יכול להפוך לחוויה מהנה ומלמדת.
סיימנו את המתכון לסופלה המהיר שלנו, והמילים לא מספיקות לתאר עד כמה הוא מדהים. אתם מוזמנים לשתף את המתכון הזה עם חברים ומשפחה, כי ככזה טעם משגע חייבים להוקיר ולהפיץ!