סוד הקציצות על האש שיגנבו את ההצגה
קציצות על האש – מנה משגעת מפתיעה!
מישהו העלה תמונה של קציצות על האש, והלב שלנו פשוט קפץ משמחה! דמיינו את זה: ריחות של תבלינים מתערבבים באוויר, קציצות עסיסיות שמתבשלות על הגריל, והחום של הענבר משתלשל מהפחמים ומפיץ חיוכים בין כולם. אז איך אפשר לעמוד בפני כזה פיתוי? זו ההזדמנות שלכם להכין קציצות משגעות, מעלפות שמקפיצות את כל הארוחה! אם אתם אוהבים טעמים חריפים, או פשוט רוצים לפנק את עצמכם עם מנה אגדי שלא תשאיר אף אחד אדיש – הקציצות האלו הן התשובה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל עד בינוני
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את הקציצות המדהימות האלו, נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 600 גרם בשר טחון (עגל, כבש או תחליף צמחי)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית חרדל (רצוי יוגורט)
- 1 ביצה
- 100 גרם פירורי לחם (או קמח שיבולת שועל לגרסה ללא גלוטן)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כוס פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה, אם אתם בעניין)
- שמן זית למריחה על הקציצות
וואו! קציצות עם כל כך הרבה טעמים! אפשר לשדרג את המתכון עם תבלינים נוספים כמו קימל, זעתר או אפילו מעט חריף למי שאוהב פיקנטי. והכי חשוב – שימו לב למרקם של הקציצות. שימו לב, שהן לא יהיו יבשויות, אלא עסיסיות ובעיקר נימוחות.
שלבי ההכנה
ובכן, אחרי שאספנו את כל החומרים המדהימים, הגיע הזמן להתחיל בהכנה. כך ניגשים להכנת הקציצות:
- בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הנטחן עם הבצל, השום, הכמון, הפפריקה, החרדל, והביצה.
- מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים היטב עד שהתערובות מתאחדות.
- מתבלים במלח, פלפל ופטרוזיליה קצוצה ומערבבים היטב.
- לוחצים מעט ויוצרים קציצות בעובי של כ-4 ס"מ.
- לאחר מכן, מברישים את הקציצות בשמן זית.
- מחממים גריל או טוסטר אובן ל-200 מעלות.
- מניחים את הקציצות על הרשת ומבשלים 15-20 דקות, עד שהן משחימות ועסיסיות.
- אפשר להוסיף פירות או ירקות על הגריל ליצירת מנה חיה ומרעננת שתשלים את הקציצות!
כשהקציצות מתחממות ונהיות זהובות, זה הזמן להרגיש את הריחות המעלפים שמפיצות במטבח שלכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
מדובר במתכון מושלם, אך למה לא לשדרגו? אם תרצו לגוון את הארוחה שלכם, חשבו על התוספות האלו:
- סלט ירוק עם רוטב לימון ושום, שיעניק רעננות לכל Bite.
- חלה טרייה או פיתה שהופכת כל קציצה לסנדוויץ' הכי טעים שיש.
- רטבי יוגורט או טחינה שמתלווה לכל bite.
- למי שאוהב לחם קציצות, שוברים את הקציצות לחתיכות ומוסיפים לפסטה רוטב עגבניות.
אז אם יש לכם אורחים, או אם סתם מתחשק לכם חגוג את הטעמים, זוהי המוזיקה שבלב – קציצות על האש!
שאלות ותשובות
מה ניתן לעשות אם אין לי בשר טחון בבית?
ישנן המון אפשרויות – אפשר להשתמש בעוף טחון, או עבור גרסה צמחונית להשתמש בטופו מרוסק, פריכיות של קוס קוס או קטניות טחונות.
האם אפשר להכין קציצות מבלי טיגון?
בהחלט! הקציצות האלו מתאימות גם לגריל וגם לאפייה. החום אלטרנטיבי מחמם את הקציצות בצורה אחידה ומדגיש את הטריות והטעמים.
כיצד לדעת אם הקציצות מוכנות?
אם הקציצות משחימות בחוץ, זה סימן טוב. הוציאו אחת וחתכו אותה שישארו עסיסיות בפנים. אם ראיתם שהן מוכנות – אפשר להגיש!
מה אם אני אוהב יותר חריף?
אתם יכולים להוסיף תוספות כמו פפריקה חריפה או לקצוץ פלפלים חריפים לתערובת. זה גם יתן טעם מיוחד לקציצות שלכם.
האם אפשר להקפיא קציצות שהכנו?
בהחלט! אפשר להקפיא קציצות לא מבושלות ועד שתשמרו אותן למשך עד חודשיים. פשוט הכניסו לשקיות ואטמו אותן היטב.
אם עשיתי יותר מידי קציצות, מה לעשות?
אין בעיה – כמו שהזכרנו, אפשר להקפיא קציצות ולאכול אותן מאוחר יותר כאשר יתקבלו לגמרי מוכנות.
האם ניתן לספוג את עודפי השמן מהקציצות?
כמובן! אפשר להניח על נייר סופג לאחר שהן מוכנות. זה גם עוזר לפרק את השמן ולהביא את הטעמים.
מה ניתן להגיש לצד הקציצות?
הקציצות הללו נפלאות עם סלט ירקות קיץ או רטבים שונים כמו טחינה או יוגורט.
למה כדאי להשתמש בכוס פטרוזיליה?
הפטרוזיליה לא רק מוסיפה טעם כמו שציפינו, אלא גם נותנת צבע ותוספת מרעננת לקציצות!
האם יש לכם עוד רעיונות לקציצות?
בוודאי! אתם יכולים לשקשק טעמים – קציצות עם שקדים קצוצים או קציצות דגים שהן עוד מגוונת נהדרת לארוחה!
אם גם אתם להתמגן לחוויות צלייה מרגשות, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות ולפנק גם אותם בארוחה מדהימה!