סוד הכנת מיונז ביתי קל וטעים לכל מטרה
הכנת מיונז ביתי – מתכון אגדי
כשהייתם חוגגים קיץ הלוהט, רעיבתם לעוד פינוק מידי שאתם מכניסים למקרר? דמיינו את עצמכם נשענים על מסעדה עם מגוון סלטים ביתיים, אבל משהו בכל זאת חסר. וכמה טוב אם זה יהיה מייונז ביתי שאפשר לטבול בו כל ירק, לשדרגו בלחם, או אפילו להוסיף אותו לתוך המנות הסודיות שלכם. המיונז הזה לא רק שיזכיר לכם את הטעמים של סבתא; הוא גם יגרום לכם לרצות להכין אותו שוב ושוב. בואו נתחיל במסע הזה למיונז המושלם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מכין כ-500 מ"ל מיונז – מסך של המון מנות!
הרכיבים הדרושים
אז לפני שאנחנו מתחילים, חשוב לציין כי המתכון הזה יכול להיות מדהים גם בתור גרסה טבעונית או ללא ביצים, אז אל תתנו לחסרים לעצור אתכם מלהכין אותו!
- 2 חלמונים
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1 כוס שמן קנולה (או שמן זית לשדרוג טעם)
- 1-2 כפות מיץ לימון (לפי הטעם)
- מלח לפי הטעם
- רבע כפית סוכר (לשדרוג המתיקות)
שלבי ההכנה
בעצם, זה כל כך פשוט להכין מיונז ביתי, שאפשר להכין אותו בזמן ש22 דקות של סרט פועלות ברקע. אז בואו נתחיל!
- נניח את החלמונים בקערה בינונית.
- נוסיף את החרדל ונתחיל לערבב בעזרת מטרפה או מכונת מיקסר.
- בעוד שאנחנו בוחשים, נטפטף את השמן לאט, ועדיף לא בבת אחת, כדי שהמיונז לא ייסדק.
- כשהשמן מתערבב ומקנה למיונז טקסטורה קרמית, נוסיף בהדרגה את מיץ הלימון.
- בהמשך, נוסיף מלח וסוכר עד שיתקבל טעם מאוזן ונעים.
- נסיים את התהליך بإבדוק טעמים – תבדרו, זה חובתכם!
מרכיבים חלופיים
יש כאלה שאוהבים גירסה עם טעמים מיוחדים. אם תרצו, אתם יכולים להוסיף שום כתוש, כוסברה קצוצה ואפילו מפוקחי טעם כמו פפריקה חריפה או כמון. חשוב לנסות ולהתנסות; זה מה שיוצרים טעמים חדשים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, כשהמיונז הביתי שלכם כבר מוכן והפך לאגדי, כדאי להוסיף לו קצוות קצת יותר מרגשים!
- כדי להפוך אותו למיונז חריף, הוסיפו אליו קמצוץ של צ'ילי גרוס או שום חריף קצוץ.
- מי שידו על הדופק בענייני הבריאות עלולה לנסות עם שמן קוקוס או פאלמה; אלו לא רק בריאים אלא גם נותנים טעם מושלם!
- אם אתם אוהבים את מהות המרקם היותר רך, הוסיפו גם קצת מים – זה גם מקל על הזמן הקצר ביכולות החם!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין מיונז ביתי ללא ביצים?
בהחלט! ניתן להשתמש בחלבון סויה או רסק תפוחים כחלופה. זה ידרוש כמה ניסויים כדי לקבל את הטעם המדויק, אבל התוצאה שווה את המאמץ.
כמה זמן ניתן לשמור את המיונז במקרר?
אם תעשו אותו כמו שצריך ותקפידו על ההיגיינה, אפשר לשמור אותו במקרר עד שבועיים.
האם אפשר לשים מיונז במקפיא?
לא מומלץ! מיונז ק congelation it doesn’t freeze well and will separate when defrosted.
אני לא אוהב טעמים חמוצים, מה כדאי לעשות?
אפשר להקטין את כמות הלימון או להחליף בפירות מדוללים כמו תפוחים לתוספת מתיקות – גם בדרך זו תשיגו תוצאה טובה.
מתי תרצו להשתמש במיונז הזה?
מיונז ביתי מצוין רחוק לסלטים קרים או להוספות לתוך מנות בדומה לסנדוויצ’ים וגם בפולקע עם דג!
האם המיונז יתאפק על סוגים שונים של לחם?
בהחלט! הוא יעבוד מצוין עם לחם מחמצת, קיסר או טוסט חמה פריך.
איך יודעים אם המיונז מוכן?
אם הוא יצא סמיך כמו שתמיד חלמתם עליו, אתם במסלול הנכון!
האם צריך לחמם את השמן לפני השימוש?
לא, השמן צריך להיות בטמפ' של החדר; זה עוזר במיונז להיות אוורירי ונימוח.
מתי זה הזמן המומלץ להכין את המיונז?
כל פעם שתרגישו רעבים או שתרצו לחדש את המזווה, הוא אולטרה-רענן!
האם ניתן להכין מיונז בכמויות גדולות?
בוודאי! שימרו את הנוזל בצנצנת אטומה, ותהיו שלכם בקטע.
אז עכשיו, כשהמתכון המושלם כבר בידיכם, אל תסתירו את הכישרון הזה! שתפו את המיונז שלכם ברשתות חברתיות ובקבוצות אוכל. הרכבו את הסלטים הכי טעמים שיש, והפכו את כל האוכל שלכם למושלם!