סוגי בצקים: כל מה שצריך לדעת ושימושים מפתיעים
סוגי בצקים – המדריך המושלם מתחילתם ועד סופם!
האם קרה לכם ששמעתם את המילה "בצק" ועשיתם תנועה מעגלית עם האצבעות שלכם? כמו מיני חישה הישגית? אם כן, אתם לא לבד! בצק הוא אחד מהמרכיבים הכי בסיסיים והכי חשובים בעולם הקולינריה, ואנחנו כאן כדי לספר לכם על כל סוגי הבצקים, איך להכין אותם, מה להשתמש בהם ומה עושים איתם. אחרי הקריאה תרגישו כמו רייכל במטבח! אז בואו נצא למסע טעים.
זמן הכנת המתכון: 15 דקות. רמת קושי: קל. המתכון מספיק ל-4 מנות.
- בהכנת בצק שמרים יש להמתין לתפיחה.
- בצק פריך נמס בפה ומושלם לתחושה של בית.
- הבצקים יכולים לשמש כבסיס למגוון מנות.
הרכיבים הדרושים
כדי להרגיש את המהות של כל בצק, נשתף אתכם ברכיבים הבסיסיים של כל אחד מהסוגים הנפוצים:
- בצק שמרים: קמח, מים, שמרים, סוכר, מלח ושמן.
- בצק פריך: קמח, חמאה, סוכר, מים ומלח.
- בצק פילו: קמח, מים, חומץ ושמן.
- בצק מצה: קמח מצה ומים.
- בצק עלים: קמח, חמאה, מים ומלח.
כל אחד מהבצקים הללו מספק עושר של טעמים, מרקמים וחוויות. עכשיו, בואו נצלול לעמקי הידע ונלמד איך להכין כל אחד מהם.
שלבי ההכנה
מתכונים לבצקים הם לרוב פשוטים, אבל התוצאה יכולה להיות מדהימה! הקפיצו את הבציסק שלכם עם השלבים הפשוטים הבאים:
- בחרו את סוג הבצק שאתם רוצים להכין.
- אספו את כל המרכיבים הנדרשים, וודאו שהם איכותיים.
- לגופו של בצק השמרים – מתחילים במנהיגה של השמרים במים חמימים עם סוכר ומעט קמח.
- ערבבו את כולם לתוך קופסה עם קמח, אם מדובר בבצק פריך, הוסיפו את החמאה הקרה וערבבו עם האצבעות.
- עבדו את הבצק עד שהוא מתאחד אבל אל תעבדו אותו יותר מידי.
- מומלץ להניח לבצק לתפוס גובה ולמעלה אם זה בצק שמרים.
- לאחר שהבצק תפוס, חברו אותו למתכון הרצוי – פיצה, פאי או אפילו קאפקייקים.
אפשרויות חלופיות
יש לכם אורחים טבעוניים או מיעוט גלוטן? עליכם לא להתפשר, כמובן. ניתן להשתמש בקמח מנדל או קמח תפו”א לבצק בפרוך או להשתמש בשמרים ללא גלוטן בבצק השמרים כדי להשיג תוצאות מדהימות!
תוספות ושדרוגים
תמיד יש מקום לשדרג! אתם יכולים להוסיף לבצק שלכם טעמים כמו תבלינים, זיתים, גבינות או אפילו להותיר אותו ללא תוספות כדי לשמור על הפשטות.
יתרה מכך, מה דעתכם להכין בצק ממולא? למשל, את בצק השמרים אפשר למלא במילוי שוקולד אגדי או גבינה מלוחה. אם אתם מכינים בצק עלים, התמלאו אותו בברוקולי וגבינה או תפוחי אדמה ועשבי תיבול. ומה לגבי פשטידה שמזכירה את מנות סבתא? אל תשכחו לקחת כל מתכון ולהוסיף את החותם האישי שלכם.
שאלות ותשובות
מה זה בדיוק בצק? בצק הוא עקבות של קמח ו liquid (מים, שמן או ביצים) שנערבבים יחד ליצירת תערובת אחידה במרקם. כל סוג בריאה אחרת ליחסים שונים בין החומרים.
מה ההבדל בין בצק פריך לבצק שמרים? בצק פריך מורכב מהרבה חמאה ודורש קירור לפני השימוש, מה שנותן לו מרקם פריך. בצק שמרים, לעומת זאת, מכיל שמרים שגורמים לתפיחה ומספקים מרקם רך ואוורירי.
האם ניתן להכין בצק בייתי? בהחלט! הכנת בצק בבית היא פשוטה ואני ממליץ לכם לנסות תמיד. כך תדעו בדיוק מה נכנס ליצירה שלכם.
איך שומרים על טריות הבצק? את הבצק לא ניתן לשמור בנפרד. זכרו לעטוף אותו היטב בניילון נצמד ולהניח אותו במקרר לפני השימוש.
מה עושים אם הבצק דביק? אם הבצק דביק, ניתן לנסות להוסיף ככה מעט קמח עד שהתערובת תתייצב. בסופו של דבר צריך לעבוד עם היכולת לאזן בין כל החומרים.
מה זמן התפחה לבצק שמרים? על הבצק לתפוס גובה בין שעה לשעתיים, תלוי בטמפרטורה של המטבח שלכם.
מתי יודעים שהבצק מוכן? הבצק מוכן לכשהוא נעים וגמיש לצורה. כל מרקם אגדי כזה צריך להיגמר בצורה עלובה.
האם ניתן להקפיא בצק? כן, ניתן להקפיא את הבצק! כדאי לעטוף אותו כך שיהיה חסר חמצן ולטפח את הרצון לשינויים במבנה.
איזה קמח הכי טוב לבצק? קמח חיטה רגילה הוא השקול הטוב ביותר, אך קמח אפשרי בהתאם לקריטריונים שלכם. הכינו ניסויים!
מה עושים עם בצק שנשאר? ניתן לאחסן בצק לא בשימוש במקפיא, או לנסות למלא אותו בתוספות וליצור מיני מאפים!
אנחנו מקווים שנהניתם מהמדריך הזה על סוגי הבצקים והכנתם את האורחים שלכם עם המנות הכי טעימות שיש. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים בפייסבוק או באינסטגרם כדי להפיץ את האהבה לקולינריה!