סוגים של פסטות שכדאי לנסות עכשיו!

סוגים של פסטות – מפסטה טרייה ועד פסטה מלאה

מי לא אוהב פסטה? זהו אחד המאכלים שמסביר את השפה האיטלקית בצורה הכי טובה – פשוטה, טעימה ועם המון סגנונות! מה שאנו רואים במסעדות, בתוכניות בישול או אפילו אצלנו בבית, טומן בתוכו המון היסטוריה ותרבות. פסטה היא אחת המנות שהשתמרו לסוגים ובצורות רבות ואנשים בכל רחבי העולם נהנים להכין ולאכול אותה. כאן נעסוק בכמה מהסוגים המוכרים והפופולריים ביותר, נלמד על ההבדלים ביניהם, איך להכין אותם בבית ואפילו נשתף במתכונים מותאמים אישית. תצטרפו אלינו למסע טעים ומרגש!

זמן ההכנה, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

אז מה צריך להכין פסטה מושלמת? מחסניות של מתכונים משתנים בין סוגי הפסטה השונים, וכל אחד מהם דורש רכיבים מעט שונים.

פסטה טרייה

  • 300 גרם קמח דורום
  • 3 ביצים
  • 1 כפית מלח

פסטה יבשה

  • 400 גרם פסטה יבשה (שמתאימה לסוג רוטב מסוים)

פסטה מלאה

  • 300 גרם קמח חיטה מלאה
  • 3 ביצים
  • 1 כפית מלח

פסטה ללא גלוטן

  • 300 גרם קמח תפו”א
  • 3 ביצים
  • 1 כפית מלח

חשוב לציין שישנם סוגים רבים וטובים של פסטות מהן ניתן לבחור: פסטה פנה, פסטה ספגטי, פסטה פטוצ'יני ועוד. כל אחת מהן מביאה עימה קסם ייחודי. אם אתם מחפשים עודעצות, יש גם פסטה צבעת בגוונים שונים – זאת שמוסיפים לה חומרים צבעוניים כמו סלק או תרד. מרהיב, נכון?

שלבי ההכנה

לכל אחד מאיתנו יש את הדרך שלו להכין פסטה. לא משנה אם זו פסטה יבשה או פסטה טרייה, התהליך מהנה ומיוחד.

  1. נשפוך את הקמח לקערה גדולה וניצור שקע באמצע.
  2. נשבור את הביצים ונטגן בזהירות לתוך השקע.
  3. נוסיף את המלח ונחיל את החומרים עם מזלג, נתחיל לבעבע את הקמח מסביב.
  4. נלוש ביד עד שהקמח מתאחד לבצק, שימו לב שהבצק לא יידבק לידיים!
  5. נעצב את הבצק לכדור ונעטוף בניילון נצמד למשך 30 דקות.
  6. מרדדים את הבצק כדי attain את העובי הרצוי מדי פעם מפזרים קמח על השולחן.
  7. חותכים את הבצק לצורות השונות: פטוצ'יני, פנה או כל צורה אחרת שתרצו.
  8. מבשלים במים רותחים עם מלח לא יותר מ-3 עד 5 דקות.
  9. מסננים ומוסיפים רוטב פשוט אם תרצו, כך תהנו מהטעם שיש לפסטה!

כל שלב מהותי בכדי להבטיח פסטה רכה, אוורירית ונמסה בפה!

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם ברצונכם להקפיץ את הפסטה שלכם לגבהים חדשים, יש המון שדרוגים שאפשר להוסיף. למשל:

  • תוספת פטריות מוקפצות עם שום ושמן זית.
  • ירקות קלויים לתוספת צבע ומרקם – קישואים, בצל סגול או קולים שורש.
  • גבינת פרמזן מגוררת – כדי להוסיף עוד אגדי למשקה שלכם.
  • סלסת עגבניות טרייה עם בזיליקום – משגע לחוויית הטעם!

כל שדרוג שלכם הופך את המנה למשהו חדש ומיוחד. המתכון הינו בסיס להתפתחות וטעמים נוספים, אתם יכול להרגיש חופשיים להתנסות!

שאלות ותשובות

איך להכין פסטה טרייה?

כדי להכין פסטה טרייה, יש לערבב קמח וביצים. משהשגתם את הבצק, יש לרדד אותו ולהכין את הצורות האהובות עליכם. הפסטה תדרוש טיפול מהיר, אז הקפידו על הכנת מים רותחים!

מה ההבדל בין פסטה יבשה לטרייה?

פסטה יבשה עשויה מקמח אך לעיתים רכה יותר בכשתהיה טרייה. היא משומרת במשך תקופה ארוכה יותר, ואילו פסטה טרייה מתמחה בעיקר לחוויות מיידיות!

האם פסטה ללא גלוטן בטוחה לאנשים עם רגישות?

בהחלט, פסטה ללא גלוטן מיועדת בדיוק עבור אנשים עם רגישות לגלוטן. היא עשויה מכל כך הרבה דגנים שונים – תפו”א, טפיוקה, או קמח חומוס!

איך אפשר לשדרג את הרוטב?

העיקרון הוא פשוט! תוכלו להוסיף עשבי תיבול, שמן זית, שום קצוץ ואפילו פירות ים. ייצור הרוטב היא אמנות בפני עצמה!

האם אפשר להקפיא פסטה?

כן, פסטה יכולה להוקפא. אם אתם מכינים פסטה טרייה, שימו לב לא לאצור אותה בשקית יחד שכן תדבק אחת לשנייה.

מה להגיש לצד הפסטה?

סלט ירקות קל, טוסט עם מטבל פשוט או אפילו קוקטייל רענן יהוו תוספות נהדרות!

איך להרגיש את הפסטה מושלמת?

תשקפו על המרקם, על טעמים ותשחקו עם הרגשות שלכם – ברגע שהפסטה נעשתה כפי שרציתם, זה הסוד להצלחה!

האם יש הבדל בטעם של פסטה מלאה?

מובן! פסטה מלאה מציעה טעמים עשירים יותר לעומת הפסטה הלבנה ומוסיפה יתרונות בריאותיים רבים.

מהי הפסטה הפופולרית ביותר?

ספגטי, בעיקר בשל הפשטות שלו והאפשרויות הרבות לשלב את הרוטבים – אך כולן מדהימות!

איך אני שומר על פסטה שאכלתי מבעוד מועד?

פסטה מבושלת ניתן לשמור במקרר ולאחר מכן לחמם שוב. הכי חשוב שזה יישאר רך ולא יבש!

אז אהבתם את המתכון התשובות עשור? רוצים עוד? ספרו לנו איך הייתה הפסטה שלכם! שתפו את המתכון עם חברים והפיצו את האהבה לפסטה!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מה ההבדל בין קורנפלור לקמח תפוחי אדמה? גלו עכשיו!
```html מה ההבדל בין קורנפלור לקמח תפוחי אדמה? כל מה שצריך לדעת! קורנפלור וקמח תפוחי אדמה הם שני מרכיבים...
קרא עוד »
נוב 24, 2024
איך לספר לבעל על הריון בצורה מושלמת?
```html איך לספר לבעל על הריון בצורה המושלמת – 7 טיפים שלא תגלו בשום מקום אחר! האם יש רגעים בחיינו...
קרא עוד »
ינו 14, 2025
בטטה קסביה עם עוף – מתכון מושלם לכל חגיגה
בטטה קסביה עם עוף - מתכון מדהים וממכר האם אי פעם חשבתם על שילוב כל כך משגע של בטטה ועוף? בטטה קסביה עם...
קרא עוד »
אפר 07, 2025
נגישות