נקניקיות ברמה של ניקיות בנינג'ה – קל ופשוט!
מתכון לברווז היימיש עם רוטב מתוק-חריף
בעולם האוכל, יש מתכונים שהופכים לאגדה שמעבירים מדור לדור, יש כאלה שמרגשים אותנו בכל טעימה, ויש את המתכונים שמצליחים לשגע אותנו מחדש בכל פעם ולגרום לנו לרצות עוד ועוד. ברווז היימיש הזה, רוטב מתוק-חריף של סבתא, הוא בדיוק אחד מהם! בדיוק כשהמכרים שלכם שטופים בשמועות על ברווז שפרסמתם בקבוצת הזמנות האוכל, אתם תגלו שהמנה הזאת היא ה-GO TO שלכם לארוחות משפחתיות, חגיגות ואירועים שלא תשכחו. מוזמנים להצטרף לתהליך ההכנה של מתכון מדהים, מעלף, מושלם! והכי טעים שיש.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מתאים ל-6 מנות
יש משהו משגע ברעיון של להכין ברווז בבית – השילוב בין הניחוחות העשירים לטעמים המדהימים יכול לשדרג כל ארוחה. כשאני מכין את המנה הזאת, אני תמיד זוכרת את הרגעים הכחולים בהם סבתא שלי הכינה את המנה הזאת והרגשתי איך הניחוחות חודרים לכל פינה בבית, מה שמאהיב ומשמח את הלב.
הרכיבים הדרושים
- 1 ברווז במשקל של 2 ק"ג, עם עור חצי שמן
- 2 כפות מלח גס
- 1 כוס דחוסה של דחוס של דחוס דחוסה לחמניות מרוקאיות (או לחם קלוי)
- 2 בצלים קצוצים דק
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 כוס דובדבנים מסוכרים (או ריבה מדובדבנים)
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס חומץ אורז
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס סוכר חום
מרכיבים חלופיים
אם תרצו יהפוך את המנה הזאת להיות טבעונית, מהניסיון שלי – נהדר לשדרג את הברווז בטופו מדהים! גם עוף או כנפיים יצליחו לשדרג את המנה למי שאוהב לשחק עם החומרים. ועוד ממני: למי שלא מתלהב ממתוק מדי, אפשר להפחית מהסוכר הנוסף בטעמים האחרים.
שלבי ההכנה
לאחר שקיבלתם את הדחף להתחיל, בואו נתחיל בהכנה!
- מניחים את הברווז בתבנית ועם סכין חדה חורטים מספר חוריים באורח שטחי בעור.
- ממלאים את הברווז במלח ומניחים לו לשבת במקרר לפחות שעתיים.
- בעוד הברווז במקרר, מטגנים את הבצל והשום בשמן על חום נמוך עד שמתחילים להזהיב.
- כאשר הבצלים זהובים, מוסיפים את הלחמניות הקלויות ומערבבים עד שהכל התמזג.
- מוסיפים את הדובדבנים, רוטב הסויה, החומץ, הכמון והקינמון ומערבבים היטב.
- ממלאים את הברווז בתערובת ומניחים אותו בתבנית.
- מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס ואופים את הברווז במשך שעתיים.
- מסיימים באפיית פירורי לחם לקראסט קריספי על גבי עור הברווז לחמש דקות נוספות.
בזמן שהברווז שלכם מתבשל, תוכלו להתחיל לדמיין את הארוחה המופלאה שממתינה לכם. הלב שלכם ייהנה מהשיטות השונות שאתם מאמצים כאן, ואולי תשקלו לשתף את המתכון הזה עם חברה או שניים! מה יותר מושלם מאשר לנהל שיחה כזו בינתיים?
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
אם ברצונכם לשדרג את הארוחה, אני ממליצה להכין סלט ירקות טרי עם רוטב יוגורט, או סלט קינואה מרענן. זה יכול להוסיף קרמיות טיפה או חום ותמתן את טעם הברווז. ואם אתם רוצים הפתעה? הוסיפו לקישוט דואלים צנובר! שימו לב – הוא לא סתם קישוט, הוא ממש מוסיף טעם שנשאר בכם.
שאלות ותשובות
אפשר להכין את המנה ביום לפני?
בהחלט! ברווז להכנה מראש יכול להרגיש משגע יותר. אני ממליצה לחמם אותו בחום נמוך מכמה שעות לפני ההגשה.
מה עושים אם אין לי דובדבנים מסוכרים?
אין בעיה! תוכלו להשתמש בריבת דובדבנים כרכז מתוק, או אפילו דובדבנים רגילים עם מעט סוכר.
האם יש דרך להכין את הברווז עם תבלינים שונים?
כן! כל תיבול שתאהבו יכול להתאים. לחלופין, תוכלו לנסות קימל או פפריקה מתוקה.
מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על הברווז אחרי ההכנה?
שמרו על הברווז בכלי אטום במקרר, הוא יישאר עסיסי ואוורירי במשך 3-4 ימים.
האם אפשר לאכול את הברווז ללא רוטב?
בהחלט! הברווז מספק טעמים עשירים גם בלעדיו, כך שתהיה לכם הבחירה.
האם המנה מתאימה לאירועים?
כמובן! היא יוצרת הצהרה במהלך הארוחה וכל אחד ירצה ללקק את האצבעות.
מה ההמלצה לסלט שמתאים עם המנה?
סלט ירוק עם אבוקדו ורוטב יוגורט עושה פלאים מצוין ועושה את המנה לנפלאה עוד יותר!
אפשר להחליף את הברווז בעוף רגיל?
בהחלט! טעמים שונים יחד באים טוב. עוף בהחלט יכול להתאים לאותו רוטב ולחזות הממריץ.
האם מדובר במנה בריאה?
הברווז עצמו מהווה מנה עתירת שומן, לכן ניתן לשלב אותו יחד עם סלטים ושניצלים כדי להחזיר את האיזון.
האם ניתן להקפיא את הברווז?
בהחלט! אתם יכולים להקפיא את הברווז לפני או אחרי האפייה. כך הוא יאריך חיים במקפיא.
אתם לא תצטערו שהכנתם את המנה הברווז המדהימה הזו, ואם אתם אוהבים תיבול עשיר וטעמים מלאים, זה מתכון שאתם חייבים לשתף ברשתות החברתיות. טעמים כאלה לא מפקירים לבד. תהנו!