ניוקי בטטה מתכון קל וטעים שלא תרצו לפספס
ניוקי בטטה – מתכון מדהים ועשיר בטעמים
איזה כיף זה להפתיע את עצמנו ואת האורחים עם מנה שלא רק מרשימה, אלא גם פשוטה להכנה! בעידן שבו כולנו רוצים להכין דברים חדשים ומרגשים, אנחנו מביאים לכם מתכון לשדרוג הבטטה – ניוקי בטטה. מדובר במנה שממכרת עד כדי כך שאי אפשר להפסיק לנשנש ממנה, והיא מתאימה לארוחות פיזור או לארוחת ערב אינטימית. מהמתכון הזה תצאו עם ניוקי רכים ועשירים בטעמים, ובטוח שתשאלו את עצמכם איך לא הכנתם את זה קודם. ובכן, היכונו לצלול לעולם המדהים של ניוקי בטטה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
כשהדבר מדובר בהתנגדות לאוכל מעובד, ניוקי בטטה מציע לנו פתרון טעים ובריא. המתכון שלנו הוא קל להכנה ומבוסס על בישול פשוט, כך שכולנו יכולים להכין אותו בבית ובאהבה.
- 500 גרם בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לחתיכות
- 200 גרם קמח חיטה עשוי מתייבש או קמח ללא גלוטן (אם רוצים)
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית אגוז מוסקט (לפי הטעם)
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת (אופציונלי)
- חופן עלי בזיליקום קצוצים דק (למה לא?)
- שמן זית לטיגון
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לגוון או שאין לכם את כל המרכיבים בבית, אתם יכולים להמיר את הקמח לקמח ברווזים (אחלה על טהרת השעועית) או להשתמש בגרסה טבעונית ולדלג על הביצה. האמת היא, שעם הבטטה כל כך עסיסית וטובה, אפשר להרגיש גם את הטעם המושלם בלי המצרכים האחרים!
שלבי ההכנה
הכנת ניוקי בטטה היא תהליך מספק שכולל שלבים פשוטים ומאוד אינטואיטיביים. לרוב אנחנו לא מתמודדים עם מנגנונים מורכבים אחרים במטבח, אז זה קל כמו ללקק את האצבעות אחרי ארוחה טובה.
- מניחים את הבטטה המגוללת בסיר עם מים רותחים ומבשלים במשך 15-20 דקות, עד שהיא רכה.
- מסננים את הבטטה ומניחים לה להתרכך מעט.
- מעבירים את הבטטה למעבד מזון או מועכים אותה היטב בכוח עם מסננת.
- מוסיפים לקערה את הביצה, המלח, אגוז המוסקט והקמח בהדרגה, ולשים עד שהתערובת מתאחדת.
- על משטח מקומח, מחלקים את הבצק לקטעים ומגלגלים אותם לחריצים.
- חוזרים עם הניוקי במים רותחים עד שהם浮浮ים על פני המים.
- הם יוכלו להיות מוכנים לאחר שהשאירו את התשובה המורן.
- מעבירים למגבת לייבוש ואפשר לשמור במקרר או להקפיא ולהשתמש כאשר נדרש.
- לטיגון, מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הניוקי עד שהם מזהיבים.
- מוסיפים גבינת פרמזן אם רוצים, ומקשטים בעלים הקצוצים של הבזיליקום.
תוספות ושדרוגים אפשריים
ישנם לא מעט שדרוגים שאפשר לעשות בנתיב הזה. אם רוצים לטפח טעמים, מומלץ לשדרג את המנה עם מעט פטריות מוקפצות, או אולי לשדרג עם קרם פונדו מהגבינה, שמתאימה להיסטוריה של ניוקי. מעוניינים בגרסה עשירה יותר? אפשר להוסיף קצת חמאה ולהקפיץ טעמים שונים כמו איולי או רוטב של עגבניות.
שאלות ותשובות
מה לשים כשאין לי קמח?
עבור גרסה דלת פחמימות, ניתן להשתמש בקמח שיבולת שועל או דחוס קקאו.
האם אפשר להכין את הניוקי לפני הזמן?
בהחלט! אתם יכולים להכין את הניוקי מראש ולשמור במקפיא. זה באמת נוח לחיים העמוסים שלנו.
אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
כן! פשוט דילגו על הביצה והשתמשו בקמח שיבולת שועל.
כמה זמן ניתן לשמור את הניוקי במקרר?
אפשר לשמור את הניוקי עד חמישה ימים במקרר. לחמים מטוגנים חמים תמיד מתאימים לארוחות.
כיצד לדעת אם הניוקי מוכנים?
ברגע שהניוקי צפים במים, הם מוכנים.
אילו תוספות מומלצות לליווי יש למנה?
מומלץ להוסיף פטריות מוקפצות, צלפים, ולעיתים גם נגיעות של שמן זית.
האם הניוקי יכול להיות מנותק?
כמובן! יכולות להיות בהם פרוסות דלות פחמימות, והם נשארים תוך שמירה על רכותם.
האם ניתן לשלוט על המרקם של הבצק?
בהחלט, רק תוודאו לא לקמח יותר מדי.
מה עדיף, קנוי או ביתי?
אמרתי המון פעמים, הטריות של הניוקי הביתיים מיוחדות, והם מלאים בטעמים שרק אתם יכולים להרגיש.
האם יש צורך להשתמש בזיתים במדבר?
כולם מתאימים למתכון, ואתם יכולים להוסיף להם על פי התיאבון שלכם.
אז קדימה, חברים! שילחו את המתכון לחברים, שתפו את התשוקות האלו בפלטפורמות החברתיות, ופנקו את עצמכם ואת האהובים עליכם במנה המושלמת הזו. בתיאבון!