נאגטס קריספי: המתכון המושלם שלא תרצו לפספס!
"`html
נאגטס קריספי מדהימים בסטייל של סבתא
אין דבר משגע יותר מנאגטס קריספי, שנמסים בפה, מחממים את הלב ועושים שמח בצלחת! המנה הזאת לא רק שהיא הכי טעימה שיש, היא גם ממכרת בצורה שלא תאמינו. כל ביס הוא חוויה מעלפת, וכשאתם נוגעים בשכבת השבבים הקריספיים החיצונית, רק זה כבר מספיק כדי לגרום לכם להכין אותם כל שבוע. מהנסיון שלי, אין ילד או ילדה שלא מתלהבים לקבל מנה כזו על השולחן.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מוגש לכמות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את הנאגטס הקריספי המושלמים? חשוב להצטייד ברכיבים טריים ואיכותיים כדי להשיג את התוצאה הכי טובה. הם יראו לכם איך הכנת הנאגטס יכולה להיות גם פשוטה וגם מהנה!
- 500 ג' חזה עוף טחון (רצוי טרי)
- 1 ביצה גדולה
- 100 ג' פירורי לחם
- 50 ג' קמח לבן
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פרטיס (תיבול שמן זית ומלח)
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- שמן טיגון (כחצי ליטר)
- לרוטב: 4 כפות קטשופ ו-2 כפות מאיו (אפשר לשדרג עם רוטב ברביקיו או צ'ילי)
אם אתם רוצים לנסות גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בחזה עוף סויה ולפני הטיגון לפזר מעל פירורי לחם מחיטה מלאה.
שלבי ההכנה
עכשיו הגענו לחלק הכי כיף – ההכנה! תקפצו לשולחן ותכינו את כל מה שצריך.
- נחמם שמן בטיגון סותר, בחום בינוני-גבוה, במשך כ-10 דקות.
- בקערה גדולה, נערבב יחד את חזה העוף הטחון, הביצה, המלח, הפלפל השחור והפפריקה.
- ניצור תערובת אחידה ואוורירית, נוודא שאין פסולת.
- נערבב את פירורי הלחם והקמח בקערה נפרדת.
- נערבב את תערובת העוף בקערה, בעזרת כף לקחת מתקנים מעט ממשקל התערובת וליצור כדורים קטנים.
- נגלגל את הכדורים מתערובת פירורי הלחם עד שיתכסו היטב.
- נניח את הנאגטס בזהירות בשמן החם.
- נטגן את הנאגטס כ-5 דקות מכל צד, עד שהצבע הופך לזהוב וקריספי.
- נגיש את הנאגטס החמים עם הרוטב האהוב עליכם.
השלבים פה פשוטים ממש, וכשמרגע לרגע תפיץ את הניחוחות בכל הבית, תבינו מה זאת אהבה ממבט ראשון. אל תשכחו לשתף עם חברים!
שדרוגים ותוספות
מעל לכל, הנאגטס הקריספי האלה מציעים הרבה הזדמנויות לשדרוגים נוספים. אתם יכולים להכין רוטב טחינה עם למון, או אולי לשלב בתערובת עוף קצוץ עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או בזיליקום – זה יוסיף טעמים ארומטיים.
אפשר גם להגיש את הנאגטס בליווי סלט מרענן שכמובן אמא שלכם הייתה גאה בו. אמנם זה טעים, אבל תזכרו שלא צריך להכנת ארוחה שלמה, אלא לעזור לנאגטס להיות ה-Hero של הערב!
שאלות ותשובות
אילו סוגי רוטב אפשר להכין לנאגטס?
אפשר להכין מגוון רטבים, כמו קטשופ, רוטב ברביקיו, או צ'לי מתוק. תעזו לשלב רטבים שונים ולגלות מהי האהבה החדשה שלכם!
האם אפשר לחמם את הנאגטס ביום הבא?
בהחלט! יש לחמם את הנאגטס בתנור כדי לשמור על הקראנשיות. מחממים ב-180 מעלות פרנה למספר דקות.
איך אפשר להפוך את המתכון ללא גלוטן?
להחליף את הקמח ופירורי הלחם לקמח תפו”א או שקדים טחונים. זה ישמור על המגע הקראנשולי!
האם אני יכול לשמור על הנאגטס במקפיא?
בוודאי! פשוט הכינו מראש וקפיאו. אז, כמה שהכנה נהדרת, הן משגעות גם בהקפאה!
יש טיפים לגרסה חריפה?
בדיוק! הוסיפו קצת פפריקה חריפה או צ'ילי לתערובת העוף כדי להקפיץ את הטעמים!
האם ניתן להמיר את עוף טחון בדברים אחרים?
עבור הגרסה הצמחונית ניתן להשתמש באפונה טחונה או טופו. זה יצא טעים לא פחות!
מה ניתן להוסיף לתערובת כדי לענות על טעמים שונים?
תוספות כמו גבינת מוצרלה מגורדת, עגבניות קצוצות או אפילו קוטג' ייצרו טעמים שלא תשכחו.
מה הכמות שאפשר להכין במקביל?
אתם יכולים להכין עד 2 ק"ג בבת אחת. תלוי כמות השמן ומקבילי הצליה.
אילו המונחים שיש לדעת על זה?
הרבה מונחים כמו קריספי, נימוח ועיוות הנעשים מכשלים מרכזיים בתיאור המנה.
האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט! המתכון קל מאוד ובנוי בצורה שהילדים ייהנו להכין (ולאכול!).
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם, ולצפות בחברים מגיבים עם תיאורים מדהימים! הנאגטס הקריספי שלכם יקבלו המון תשומת לב כי מדובר במאכל אגדי שלא תרצו לפספס.
"`